Social Media Academy

 

אני שמחה להודיע על פרויקט תוכן חדש שבכוונתי להעלות במסגרת הבלוג שלי : הפרויקט מברר מה האקדמיה וגורמים מתאימים במערכת החינוכית יכולים לעשות בתחום המדיה החברתית.

ביסוד הסדרה יוצגו פוסטים “בועטים” על ביקורת הלימוד האקדמי, ובמסגרתה כלולים פוסט קבוצתי על הנושא : איך ללמד מדיה חברתית מן ההיבט של החזון העתידי ועכשווי.  בהמשך אציג שני פוסטים משלי שיתמקדו באופן השימוש במדיה החברתית משני היבטים : האחד, איך יכולה האקדמיה להשתמש במדיה החברתית ככלי שיווקי, והשני, איך היא יכולה להסתגל בפועל לשימוש הדינאמי ברשת ככלי לימודי לרבות לימוד המדיה החברתית והטמעתה כחלק אינטגראלי מתוכניות הלימודים השונות. שימו לב, מבחינתי הגיע הזמן להסיר את גינוני העדינוּת לגבי תחום שלא טופל ואפילו הופקר ביחס למציאות העדכנית. אפַתֵחַ את שני הפוסטים לשני הכיוונים הנזכרים לעיל. במיוחד בכוונתי לערער על הגישה השאננה הרווחת במערך השיווק השוקט על שמריו ואדאג “לנער את הראש”  של העומדים במעלה הסולם שצריכים היו כבר מזמן להרגיש בשינוי ולהגיב בצורה האפקטיבית  וההולמת !

הסדרה תכלול :
 

פוסט קבוצתי : יעסוק בשאלה איך ללמד מדיה חברתית, מהו החזון הלימודי ואיך מוצג הנושא בעיניהם  של הכותבים :

גילה גדעון, שגיא חמץ, יניב לויתן, אשר עידן, אתי סורוז’ון, נטע דורון, אריאלה דניאלי, מורית רוזן ואני…

 

 

פוסט על ערכו של החינוך  בתחום הנדון מן ההיבט של שימוש תבוני במדיה חברתית.

פוסט העוסק באספקט השיווקי :  מה ניתן לעשות מבחינה שיווקית , תחת הכותרת : להעיף את הימים הפתוחים ! הם חדלו להיות רלוונטיים !

פוסט העוסק באספקט הלימודי :  מה ניתן לעשות עם המדיה החברתית ככלי לימודי . ללמד מדיה חברתית בִּמגמה להטמיע את מושגיה כחלק מהשפה.

הסדרה תתחיל בחודש יולי ותימשך הלאה במהלך חודש אוגוסט . אתם מוזמנים להוסיף הגיגים משלכם, להביע רעיונות והארות כטוב בעיניכם ואדאג להתייחס אליהן ולהציג את התכנים הרלוונטיים כחלק אינטגראלי מתוכן הסדרה.

בהצלחה …

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

5 comments

  • א. אין סיכוי שהאקדמיה בישראל תאמץ מדיה חברתית. כי המועצה להשכלה גבוהה היא בולשביקית שעקרונות כמו תוכן משתמשים, שקיפות, שיתוף , ועוד, מנוגדים למנדט שלה ולאופן הפעולה שלה ובעיקר לאינטרסים הבולשביקיים של העומדים בראש ההשכלה הגבוהה בישראל.
    ב. מי שעושה את העבודת ההוראה באוניברסיטאות זה הסגל הזוטר שמכיר היטב את הלקוח, אבל מנוטרל מכל קבלת החלטות שהיא וחסום בתקרת זכוכית נפוטיסטית. הסגל הבכיר כמעט לא מלמד, כותב מאמרים שלא רלונטיים לאף אחד חוץ מאשר לכמה פרופסורים, לא מכיר בכלל את הלקוחות-הסטודנטים, ועסוק בנסיעות וטיולים במסווה של מחקרים וכנסי מחקר , עאלק.
    ג. בינתיים קצת אופטימיות. הנה מאמר מאוד חשוב על שיווק חינוכי ופדגוגיה חינוכית במדיה חברתית http://whitepapers.bx.businessweek.com/index.php?option=com_categoryreport&task=viewabstract&title=9019&pathway=no&affid=2

  • erezgrNo Gravatar says:

    למדתי לתואר הנדסאי לפני שנתיים, לא משנה היכן. היה מדהים לראות כזה פער דיגיטלי בין התלמידים למערכת. היה אפילו קורס ללימוד תוכנה שלמדנו על יבש, בכיתה ללא מחשבים.

    תוכנות אחרות למדנו על מחשבים, אבל רק בייסיק.

    לא היה למרבית המרצים מייל, עדכונים מהמכללה בדאר ישראל, פשוט בדיחה.

  • dudi works says:

    Social Media Academy | Active & Marketing:
    אני שמחה להודיע על פרויקט תוכן חדש שבכוונתי להעלות במסגרת הבלוג שלי : … http://bit.ly/cqaCSe

Leave a Reply

Your email address will not be published.