The 3rd Age of Effectiveness | Measurement

בכל שנה, אני מחכה בשקיקה לסשן של IPA בפסטיבל הקראיטיב בקאן. הסיבה היא, שמדובר באחד הארגונים המעניינים ביותר בעולם השיווק שיוצר ממש סטנדרטיזציה לעולם השיווק, ולמה מייצר אפקטיביות למאמצים העסקיים במרקטינג. השנה, הסשן שלהם נחלק לשלושה חלקים- והחלטתי להשקיע ולייצר עבורכם רשומה יעודית לכל חלק. שלושת החלקים הם: מדידה, מדיה, קריאטיב. זה יהיה הפוסט הראשון שיתעמק בנושא המדידה.

החלום המקורי של מדידה בעידן הדיגיטלי- היה שניתן יהיה למדוד את הכל, אבל סביר שכולכם כבר מכירים כיום בעובדה שזה לא המצב. יש פער גדול בין מה שאנחנו רואים במדיה החברתית למשל אל מה שאנשים עושים בפועל. עוד דוגמא לפער- הדטה שלנו של העסק לא משקפת את כל האמת, היא מלמדת אותנו על הלקוחות שקונים ומשתמשים במוצרים ובשירותים שלנו, אבל היא לא מלמדת אותנו על הלקוחות שלא קונים.

גם כשאנחנו עושים “טרקינג” על הדטה ברשת, זה מאוד “שבור” ולא מספר את כל הסיפור, כי הרבה מהדטה היא אינקרמנטלית- מבססת רק מידע על טווחים קצרים ולא על השפעות ארוכות טווח. זה הופך את כולנו למכורים קשים של תוצאות מידייות, לאנשי שיווק שעוסקים בשורטריזם.

המשמעות של הסתכלות בטווחים קצרים, היא שיש אינדקס יתר על ההשפעות של הAttribution והן משקפות רק את מה שקורה בטווח הקצר. הבעיה המרכזית היא שזה מייצר אינדקס חסר משמעותי להשפעות ארוכות הטווח! קרי- מכירות שלא מגיעות מפעולות מידידות אלא מגיעות בטווחים רחוקים יותר.

במקרה הזה, נוצרת בעיית מדידה והבנת ההשקעה ב”מדיה מיקס”. מה שאומר שהאטריביושן של ההשקעה במדיה מספק את הROI הלא נכון. וזה אפילו יוצר בעיה יותר גדולה כי המדידה של האטריביושן נותנת העדפה לטווחים הקצרים ולפעולות קצרות הטווח ולא לוקחת בחשבון- קריאטיביות, בניית מותג, מוניטין וחשיפה.

כל אלו גורמים לאנשי שיווק למשוך את ההשקעה שלהם בתקציבי השיווק שנועדים לטובת בניית מותג לטווחים ארוכים וחיזוק המותג לאורך זמן. יש יותר ויותר מותגים כמו אדידס למשל, שמבינים את הטעות בראייה קצרת הטווח ועובדים כבר מספר שנים על מנת לשנות את המשוואה.

פייסבוק, עשו מחקר ב2022, והדטה מהמחקר מראה בצורה ברורה כששמסתכלים על הטווח הקצר המקום הנכון להקיע בו הוא: פייסבוק, יוטיוב וחיפוש ממומן. אבל! זה מייצג רק 40 אחוז פוטנציאל! 60 אחוז נוספים מגיעים מבניית מותג לאורך זמן, מה שאומר שפייסבוק בעצמם מודים שטלוויזיה כמדיה, לאחר מכן וידיאו און ליין- ורק אחר כך מדיה חברתית אלו המדיות שעוזרות לבנות מותגים חזקים.


שירות חדש!!! שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.