בכל שנה, אני מחכה בשקיקה לסשן של IPA בפסטיבל הקראיטיב בקאן. הסיבה היא, שמדובר באחד הארגונים המעניינים ביותר בעולם השיווק שיוצר ממש סטנדרטיזציה לעולם השיווק, ולמה מייצר אפקטיביות למאמצים העסקיים במרקטינג. השנה, הסשן שלהם נחלק לשלושה חלקים- והחלטתי להשקיע ולייצר עבורכם רשומה יעודית לכל חלק. שלושת החלקים הם: מדידה, מדיה, קריאטיב. זה יהיה הפוסט השני שיתעמק בנושא מדיה.
אנחנו נכנסים לדור השלישי של האפקטיביות במדיה, וזה דבר טוב! כי יש ויהיו לו תוצאות הרבה יותר טובות על בסיס הידע המקדים וההיסטוריה שצברנו ביכולות ובמקצועיות שלנו.
כשמסתכלים למשל על ה”היפ סייקל” של גרטנר- מבינים כיצד חדשנות נכנסת לחיים, כשבתחילת הדרך היא יוצרת ציפיות מאוד גדולות, אחר כך מתמתנת ורק אם עובדים נכון לאורך זמן היא מתחילה לעלות שוב בהמשך.
צריך לקחת בחשבון, שכשנכנסת חדשנות חדשה כולם שמים עליה יותר מדי ציפיות, והסכנה היא גם בזה שאנחנו זזים מיכולת קודמת שפיתחתנו ויש ליכולת כבר בגרות! בגלל הריצה שלנו לחדש ולנוצץ אנחנו עלולים לזנוח מגה יכולות- זה סיכון כי הפעולה הזו מורידה את האוברול של היכולות שלנו.
כל מה שאמרתי כאן מתאר קצת את הסיפור של המדיה הדיגיטלית שיצרה בשלב הראשון התרגשות גדולה, שלב שני שהוא היה שלב ההתפכחות וההבנה שהנוצץ לא בהכרח הכי נוצץ, ובו גם התגבשה ההבנה שאולי חבל שזנחנו דברים טובים שעבדו טוב עבורנו- והשלב השלישי בו אנחנו נמצאים, אנחנו מבינים הרבה יותר- וצריכים לחשוב בשילובים חכמים בין ישן לחדש.
ארגון הIPA אסף דטה של כ3000 חברות וגילה דרך הדטה את הגרף הזה שאתם רואים, הציר הכתום שמציג את העובדות לכך שההיפ שתואר קודם בדיוק עבד כמו שנאמר- התלהבות, ירידה ועליה שוב.
וישנה גם דטה מARC שמראה פחות או יותר את אותו הדבר– זה משמעותי כי כשישנן שתי דטאות שמספרות פחות או יותר את אותו סיפור אפשר לסמוך על כך שאלו עדויות לאיך שהדברים קורים בפועל.
חשוב להסתכל על משמעות גדולה שנכנסת לשיקולים שלכם– לראות שהשינוי נובע מה”מדיה מיקס” ומההתבגרות שלנו כאנשי שיווק בדרך שבה אנחנו פועלים, ואיך ובמה אנחנו משקיעים!
נדרש מאנשי שיווק לחשוב בחשיבה על טווחים ארוכים כמשהו איכותי, והם צריכים להתאהב ברעיון כי זה עוזר לנו לשקם את היכולות שלנו ואת האימפקט והאפקטיביות שאנחנו יכולים וצריכים להשיג.
IPA וARC מציגים גם “מתכון” שעושה באלנס בין ההשקעות שלנו לטווח הקצר מול הארוך, אפשר לראות זאת בשני הגרפים של הפאי שמוצגים לכם כאן:
בכל “מתכון” של שימוש בפלטפורמות, בערוצים, ישנה התפלגות בין השקעות שמותאמות יותר לטווחים הקצרים, ובין התייחסות לפלטפורמות שבונות מותג ומתאימות יותר לטווחים הארוכים. אלו למעשה ההמלצות לסוג ההחלטות שתעשו כשתבנו את המדיה מיקס וסוג הפעולות שתייצרות בחלוקה לערוצי המדיה:
שירות חדש!!! שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.