The Future of Brands and Gaming

צריך להתחיל את הפוסט הזה משאלה- שמהר מאוד אענה עליה על מנת שלא תהיו במתח, השאלה היא אם אתם יודעים כמה “גיימרים” יש בעולם? בהגדרה, גיימרים קלים וכבדים שמשחקים בצורה כזו או אחרת במשחקי וידיאו. התשובה די תדהים אתכם, כי מדובר בשלושה מיליארד אנשים בכל העולם! העובדה שאני מדגישה את זה, היא בגלל שכשמבינים את המספר הזה, נשאלת שאלה נכונה והיא- האם בכלל צריך לקרוא להם גיימרים? אם זה כולם אז אולי צריך להוריד את המילה גיימרים מהתיאור של אנשים שעוסקים בכך, כי זה כבר לא משהו נישתי שצריך להגדיר או לקפסל אותו- מדובר ב”מיינסטרים” וכולנו בתוכו (טוב, אולי אני לא:-))

הרשומה הזו, תתעכב על הנושא מתוך הרצאה מעניינת ביותר מפסטיבל הקריאטיב בקאן, אותה העבירו: Activision Blizzard שסיפקו- רעיונות, נתונים ומקורות השראה מעניינים עליהם אתם צריכים לדעת, ואותם נדרש שתכירו כמותגים. יש דורות שלמים, שבטים שונים, ואנשים מכל מיני גוונים בעולם (כפי שאמרנו 3 מיליארד) שמסתכלים על גיימינג כחלק אינטגראלי מצריכת התוכן שלהם.

במקרים רבים זמן המסך של הגיימינג מחליף את זמן המסך של הטלוויזיה, ולמעשה יכול להיות שבמקרים רבים הדרך היחידה שלכם לפגוש צרכנים פוטנציאלים הינה רק באמצעות הערוץ הזה. אבל העובדה עומדת בעינה, שלמרות שהרבה מותגים נמצאים שם, רוב האנשים שמשחקים בגיימינג מתעלמים מאותם מותגים- למה? כי הברנדים טועים במסך הזה וחושבים שאפשר לתקוע בו כמו טפט את המסרים שלהם, וזה- לא עובד. עולם הגיימינג מחזיר אותנו אנשי השיווק לבסיס, למקום שמחפש אחר התנהגויות, מחפש אחר כפתורים נכונים ללחוץ עליהם ומייצר סטוריטלינג מופלא ואינטגרטיבי אל הפלטפורמה, כי אם אנחנו לא נפעל כך פשוט נהיה- שקופים.

תחשבו על השם אקטיויז’ן, זו תובנה של מי שהמציא את הפלטפורמה שחשב על כך שיש טלוויזיה, ויש אקטיויז’ן- פלטפורמת מדיה אקטיבית ובשביל שמותגים ידעו לעבוד בפלטפורמה הזו הם צריכים קודם כל להבין אותה לעומק.

אחת הטעויות הגדולות של עולם השיווק היא שכולם אומרים שתחום המשחקים יהיה עצום בעתיד, וכפי הנראה הדיבורים של מטא (פייסבוק) גם מוסיפים לבילבול. הטעות היא לא באבחנה אלא בזמן- כי העובדה היא שכבר עכשיו זה עצום!

מה שחשוב להבין שגיימינג זו פלטפורמה יותר גדולה מכל הערוצים שאנחנו מכירים והפלטפורמות יחד– מוזיקה, סרטים, טלוויזיה לינארית. תחשבו למשל על קנדי קראש, יש לאפליקציה הזו יותר מ3 מיליארד הורדות!

תראו בשקף מעל לפסקה הזו, את גודל הפלטפורמות האהובות של הגיימינג. ולא מדובר רק בגודל, חשוב להבין שמדובר גם בזמן! אנשים משקיעים בפועל המון זמן- במהלך היום, כל יום.

עוד נקודה קריטית, זו העובדה שזו זירה של אינטראקציה, קהילה, חיבור לאנשים ולחברים שנוצרו במרחב הדיגיטלי. האנשים שמשחקים הופכים להיות למחוברים לאחרים וזה הופך את הכל להרבה יותר אקטיבי.

כיום, אנשים עושים חברויות מייצרים סביבת סושייל באמצעות המשחקים, זה קצת אומר שגיימינג הוא יותר סושייל מסושייל.

ולמה גיימינג כל כך גדול? ישנן שש נקודות שהופכות אותו לכזה!

הסיבה הראשונה- נצחון.

הם כאן בשביל לנצח! קשה לנצח בחיים, ובמשחקים אפשר לייצר את ההרגשה הזו, וזו גם הזדמנות גדולה עבור חשיבה קריאטיבית.

הסיבה השנייה- זהות.

כשאנחנו נולדים, המציאות מכתיבה לנו מי אנחנו ואיך אנחנו נראים. בגיימינג יש לאנשים בחירה, אנשים יכולים לבנות את האווטר של עצמם וההתחפשות הזו מגדירה מחדש את מי אני ומה אני.

הסיבה השלישית- קולבורציה. 

העובדה שעושים דברים יחד מייצרת תחושת שייכות, והרעיון הזה של שחקנים בודדים שהופכים להיות כקבוצה- מייצר את תחושת הקהילה, השייכות, הביחד.

הסיבה הרביעית- התקדמות.

יש בעולם של הגיימינג הרגשה שכל הזמן מתקדמים, בחיים עצמם קשה לשלוט בהתקדמות שלנו, ולא הכל תלוי בנו- אבל בעולם של גיימינג התחושה הזו מושגת בצורה יותר ברורה ונשלטת על ידי המשתמש.

הסיבה החמישית- אקספלורציה.

היכולת לחקור ולהתנסות, בעולמות חדשים ולנסות בהם דברים חדשים. המכשיר הזה מאכיל את הסקרנות שלנו וזה כלי למימוש פנטזיות ויצירת זכרונות אמיתיים ממש. נכון שההתנסיוית הן וירטואליות והן מעל העולם האמיתי- אבל הזכרונות שמושגים הם אמיתיים לגמרי.

והסיבה השישית היא-טישטוש הגבולות.

החיבור בין העולם הוירטואלי לפיזי, שמייצרת תחושת העצמה ועומק למה שאפשר להשיג באמצעות העולם הוירטואלי- כי הוא מרגיש כמו משהו שאנשים יכולים לפתח בעצמם וליצור וזו העצמה וגם הזדמנות מדהימה עבור מותגים.

חשוב להגיד! הרבה מותגים נכנסים לעולם הגיימינג בצורה גסה, זה קצת כמו מגרש ספורט שבזמן משחק מותג יכנס לתוך המגרש עצמו וינופף במותג. חשוב להמנע מהדבר הזה ולחשוב בצורה יצירתית כמו שכתבתי בתחילת הפוסט, כיצד אתם מכניסים את העוצמות שלכם והיכולת שלכם לתוך העולם של הגיימירים והופכים להיות לחלק מהסיפור ולא למשהו שמשבש ומפריע לסיפור.

מהלכים לדוגמא:


חדש! הקורס דיגיטלי לחדשנות! מוצר עליו עבדתי בחודשים האחרונים מובא לכם בפורמאט דיגיטלי של קורס On Demand שמאפשר לכם ללמוד כיצד עושים חדשנות, כיצד בונים תהליכים חכמים ומה הם הכלים והתרגילים המשמעותיים אותם נדרש להכיר. המדריך לטרנספורמציה בפורמט של קורס דיגיטלי- לחברות גדולות ואנשים פרטיים, כלי עוצמתי לעיצוב ובניית תהליכי חדשנות Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.