The Impact of Culture

הרצאה נהדרת בקאן אשר מדברת על תרבות- וכיצד נוצרים טרנדים בתרבות תהווה את מהותה של הרשומה הנוכחית. נשאלת שאלה, האם תרבות פופולארית מתה? כשבפועל יש כל כך הרבה נישות בחברה?

בשביל להבין את השאלה, וגם את התשובה נדרש בכלל להגדיר מה זו תרבות? סיסטם של סימבולים, אמונות, וערכים שמגיעים מקבוצות של אנשים, והחוקים שנוצרים כמו גם הנורמות אשר הופכות להיות מושרשות ויוצרות/ יוצרים- את התרבות.

מי אנחנו כאנשים בעצם? אbחנו לא הקופסאות ששמים אותנו כמו: מילנייליז, דור הZ וכולי! אנחנו בפועל מוגדרים מתוך מה שאנחנו עושים ומה שאנחנו מאמינים בו, זה בסופו של דבר מגדיר את איך אנחנו רואים את העולם וגם לא פחות חשוב כיצד אנו מתנהלים בתוכו ומקבלים החלטות.

מי אני, במה אני מאמין, ומשם מה מגדיר אותי.……………………..

התרבות שלנו מגדירה איך אנחנו רואים את העולם, וכיצד אנחנו רואים את העולם מגדיר את האמונות שלנו- ובסופו של דבר אלו משליכים על ההתנהגויות שלנו בפועל. האלכימיה של המערכות הללו, הסיסטמים הללו יוצרים/ יוצרות את התרבות.

תרבות פופולארית הינה משהו שנמצא בקונצנזוס, אבל יש תהליך בשביל שזה יקרה, מה רלוונטי בתרבות מתפתח ומשתנה לאורך זמן. יש דברים שבהתחלה הם קטנים אבל הם הופכים לתרבות פופולארית עם הזמן וכך יוצרים את השינוי.

זה אחד הגרף המפורסמים ביותר בעולם, אשר מציג כיצד דברים הופכים לנורמה. בגלל זה קוראים לו The Normal Curve- כי הדברים בסופו של דבר הופכים לנורמה.

ככל שאנחנו יותר באמצע, אנחנו מתמקמים במקום יותר נורמאלי/ פופולארי.

הלחצים החברתיים מביאים את האנשים לאמצע, לנורמאליות מה שהופך את התרבות הפופולארית למה שהיא.

אנחנו כאנשי שיווק רוצים לייצר את הפאנל השיווקי באמצע אשר ממנו אפשר לכוון למכנה המשותף הרחב ולקנוורט, כך תעשיית הפרסום עובדת.

אבל הרעיון הזה של הנורמאלי, והפאנל שכולם הולכים עליו, מטשטשים את היכולת שלנו כאנשי מקצוע לראות מה קורה בצדדים, בפרינג’- תרבות פופלארית מתחילה בקצוות, לפני שהיא נהיית קול- וזה אומר שכל התחלה בשוליים הופכת בסופו של דבר לתרבות ה”נורמאלית” ובכך הופכת לתרבות פופולארית!

תרבות פופלארית לא מתה, היא פשוט מתחילה מתת קטגוריה של תרבות ומשם כמו השקף הקודם שהראתי, מתפתחת אל המרכז, אל הנורמאלי/ פופולארי.


מוצר חדש!!! שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! אני מקבלת עשרות פניות בחודש, ובמהלך החודשים האחרונים מאות פניות לגבי GPT, מידג’רני ועוד. החלטתי לקחת את הפניות הללו ולהפוך אותן לערך! בגישה שלי בחרתי להסתכל על הכלים החדשים בשתי פרספקטיבות: הראשונה, אלו כלי פרודוקטיביות, אם יודעים להשתמש בהם נכון! השנייה– והיא החשובה בעיני, יצרתי מתודולוגיה יחודית שנועדה לעזור לכם- להשתמש בכלים הללו בתהליכי חדשנות ולייצר מהם ערך רב מאוד! גם בפרודוקטיביות, גם בקריאטיביות, ביצירת משאב חדש באמצעות הכלים, חיזוק ויצור שרירים חדשים. למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.