אני רוצה להתעכב בפוסט זה- סביב נתונים שמשקפים את העליה של מרקטפלייסים של איקומרס ברמה הגלובאלית ההצלחה של ה-Marketplaces שונים כמו אמזון, eBay ועליבאבא.
הנתונים משקפים לנו את המציאות בה נמצאים קמעונאים שונים אשר צריכים להתחרות עם אותה צמיחה של גופי איקומרס בינלאומים וחובקי עולם אשר מושכים את הצרכנים ומהווים כוח משיכה בעולם האיקומרס המתפתח.
ההערכות מדברות על כך ש-Marketplaces גדולים יחזיקו כ40 אחוז מהשוק של האיקומרס עד 2020, ניתן להחשף למספרים מעניינים ועשירים על הנושא בלינק הבא- Ecommerce Foundation מחקר עתיר שנערך בנושא ומספק לכם הצצה להבנת את המציאות העסקית המתפתחת, אמבדתי עבורכם את המחקר המקורי גם לתחתיתה של הרשומה.
עסקים קטנים טוענים כי הם רוצים שתהיה להם גישה ל-Marketplaces גדולים אשר יכולים להציע להם חווית קניה משמעותית עבור צרכנים, מרקטפלייס אלו למעשה עונים לניצול של משאבים שאין לאותם עסקים יכולת להשיג לבד מדובר ביכולות כמו : טכנולוגיות מתקדמות, גישה לביג דטה ויכולות מחקר ופיתוח העומדת לרשות עסקי האיקומרס הגדולים ומאפשרת לעסקים הקטנים לייצר באמצעות אותם משאבים תחרות עם שחקנים שונים- וסוג חדש של מערכת יחסים בעולם התחרותי בידיים של עסקים קטנים ככוח שווה ערך לגדולים.
אבל ישנם הרבה מאוד עסקים קטנים שרואים יתרון בלנהל קמעונאות דיגיטלית ישירה- אותם גופים לא מצליחים לקחת חלק במרקטפליס הגלובאילי ולא מבינים את ההזדמנות לצמיחה, כותבי המחקר ממליצים אחת משתי המלצות : או שקמעונאי קטן יהפוך למותג מתמחה יָחִיד בְּמִינוֹ- או שיקח כיוון עסקי מובהק אל עבר השחקניות הגדולות והמרקטפלייס הגדולים וילמד לעבוד בסביבה זו.
תוכלו לראות בשקף הבא אותו שלפתי לכם מהמנוי של בביזניס אינסיידר את השחקנים המרכזים הגדולים נכון לשנת 2015 :
רק על מנת שתוכלו להחזיק במספרים- נרד בזום אין ונתבונן במיקןד על אחת השחקניות של המרקטפלייס הגדולים, עליבאבא אשר מתכננת להתרחבות- המיסד של עליבאבא Jack Ma הכריז שהוא מתכוון להתרחבות ורוצה להציע לקמעונאים בארה”ב למכור בסין ! בסוף 2014 ברבעון האחרון, לעליבאבא היו כ33 מיליון לקוחות בכל בעולם, מספר גבוה בהרבה מאמזון וeBay גם יחד.
כשמתסכלים על עליבאבא ומנסים להבין מה ההבדל בינה ובין השחקניות הגדולות האחרות- Ma אומר כי החברה לא מוכרת מוצרים משלה היא משחקת רק כמרקטפלייס ולא משווקת בעצמה, כמו כן לא מחזיקה Warehouses משלה, זאת בניגוד לאמזון פריים וeBay Enterprise- עליבאבא ממוקדת במודל שמאפשר לסוחרים לפעול בפלטפורמה שלה מבלי ליצור קניבליזציה פנימית ותחרות.
מילת סיכום, כפי שהבטחתי לכם בראשית הרשומה אמבדתי עבורכם המחקר המלא ממנו שלפתי את הנתונים המדוברים בפוסט זה, תוכלו לקבל תמונה רחבה על עולם העסקים וההתפתחות שלו במרחב הדיגיטלי…