כייף להיות בכנסים בינלאומיים ולהכיר קייס סטאדיז מעניינים, ועוד יותר כייף לגלות כיוונים חדשים. חשוב להבין כי במעמד זה הרבה מאוד פעמים מקבלים אינסייטים דווקא “מאחורי הקלעים”, ושאלות רבות באות על פתרונן: למה למעשה החברות מחליטות ליזום מהלכים – ומה עומד מאחורי הפרויקט ? מה היו מטרותיו ? ואיך הדברים קרו בשטח? לקייס מסוג זה נחשפתי בפסטיבל הקריאטיב בקאן – שיתוף פעולה מדהים בין Facebook לבין תאגיד המזון יונילייוור. שיתוף פעולה שמטרתו לייצר רעש תקשורתי סביב הצורך במים בעולם – באזורים שבהם הדבר אינו טריוויאלי.
יונליוור כחברה שמה לה כיעד את נושא האחריות התאגידית – האחריות החברתית. וכחלק מהצהרת הכוונות שלה היא אכן מניעה מהלכים גדולים ומשמעותיים שגורמים לנו להתחבר, לקחת חלק ולהשפיע יחד איתה על תוצאות אמת. חברה שמבינה שדרך הרעיון לייצר ערך משותף ולהניע בכוחו את השיחה המושתתת על הרצון הטוב, היא מבטיחה לעצמה כי תמקם את המותג שלה במקום חיובי מבחינת הלקוחות, וכן עבור מחזיקי העניין השונים. המסר המרכזי של החברה שמבוסס על החזון האסטרטגי שלה הוא – ‘Crafting Brands for Life”.
האמביציה העסקית שלה לא רחוקה בהרבה מזו של מותגים גדולים בינלאומיים אחרים – להגדיל את הפעילות שלה פי שתיים, אבל לצד האמירה העסקית הברורה היא מצהירה על התחייבותה, דהיינו כי היא תעבוד קשה על מנת שתוכל להפחית את ההשפעה השלילית שלה על הסביבה. למעשה החברה פיתחה שיטה שיווקית מהפכנית והציבה מודל שיווקי אחר ושונה. כאמור, בלב ליבה של האסטרטגיה של יונילייוור עומדת האמירה – Crafting Brands for Life’. אך מאחורי הסיסמה הזאת עומדות אמירות מאוד חזקות מטעם החברה שמגדירות את שיטת עבודתה – סושייל ביי דיזיין, תוך שהיא נצמדת לַמֶסֶר – להיות מונעים מהרצונות של האנשים ומהצורך לשים אותם במרכז. מדובר בהבטחות ברורות לגבי הפחתת ההשפעה השלילית שלה על הסביבה וכמו כן – שימת הדגש האסטרטגי על חיבור נושא הCR כחלק אינטגראלי מאומבד ללב ליבה של החברה. כל האמירות הללו לשיטתה של יונילייוור מעצבות את תמונת המותג בעיני הצרכנים ומאפשרות לו לגדול ולהתפתח בדרך החיובית שיונילייוור רוצה להוביל.
על מנת שתוכל לעמוד מאחורי אמירות אלו היא יוצאת בפועל במהלכים עולמיים כגון המהלך הבא, המוצג בפניכם ברשומה זו. מדובר במהלך בו Facebook ויונילייוור איחדו כוחות ויצרו, על גבי הפלטפורמה של הסושיאל, אפליקציה ייחודית שעוזרת לכולנו לקחת חלק – גם אם צנוע – ולעשות משהו עבור אחרים. זה למעשה מהלך שבבסיסו יוצר אפקט של Win Win לכל הכיוונים – כולל ויראליות עבור הMission Statement של יונילייוור כמותג שחרט על דגלו את נושא הCSR. גם חיבור לFacebook כפלטפורמה שאינה מסתכלת רק על ה”חור שבאסימון” ועל דרכים לייצר כסף – אלא כפלטפורמה שמבינה שהכוח שלה נובע בין היתר מהנחישות לייצר ערך שמיטיב עם אחרים ברחבי העולם – Shared Value.
את המהלך הציגו יוניליוור בסוף ההרצאה שלהם בפסטיבל לקריאטיב בקאן – ולמעשה חשפו אותו לראשונה בפני קהל המשתתפים. האפליקציה שבנו יחד עם Facebook מבוססת על הOpen Graph של Facebook ומאפשרת לגולשים בכל העולם לקחת חלק ולתרום. הכוונה של יוניליוור היא להביא ל500 מיליון אנשים מים – עד שנת 2020 ואת המטרה הזו היא רוצה להשיג יחד עם מיליוני שותפים שיכולים לעשות משהו קטן שייצר משהו גדול.
העמוד של המהלך בFacebook – בו למעשה מעדכנים באופן קבוע על התקדמות הפרויקט :
הערוץ של המהלך בYouTube : זה הערוץ הרשמי בו עולים התכנים של המהלך והסברים שונים – צירפתי לכם חלק מהתכנים לרשומה.
סרטון על המהלך :
האפליקציה והסבר על הדרך בה הפרויקט למעשה מתנהל ואיך זה עובד :
מילת סיכום, בעולם הדיגיטלי חברות שחרתו על דגלן את נושא הCR יכולות לפתח מהלכים הרבה יותר חכמים מאי פעם ולחבר אחרים לאמירה ולעשייה של החברה ובכך למעשה להפוך לאנאיבלר עבור אחרים במטרה לעשות טוב לפרויקט – יעד משמעותי להשיג 500 מיליון דולר עד 2020 להבאת פתרון לבעיית המים העולמית. אני חושבת שזו דוגמא שמראה היטב איך חברות יכולות לקחת את ההזדמנות הדיגיטלית – לאחד כוחות עם פרטנרים אחרים חזקים אך לא פחות חשוב להפוך כל אחד ואחד מאיתנו לפרטנר ולא משנה למעשה מהי היכולת שלנו קטנה כגדולה. הדבר המשמעותי בפרויקט הזה הוא העובדה שכולנו מחוברים למסר משותף, מרגישים את הקונקטיביות ומרגישים שהכוח של היחיד הוא למעשה כוח גדול כשהוא הופך לכוח של ההמון.