חיפשתי מאמר מעניין ברשת המדבר על הסוגיה הזו דהיינו על הקשר בין צרכנות, כיס, ארנק ונשים. האמת היא שקיימים המון חומרים ברשת בתחום הנדון ויחסית הוא מסוקר היטב, אבל נוכחתי שהמחקר הספציפי הזה גרם לי להתעכב על הנושא הרבה יותר מהאחרים. הוא מאופיין בפשטות המסר שלו ובַדיוק שבו הוא מציג ברמה הפרקטית פתרונות לשאלה “מה יוצא לי מזה” ומהו שעשה עבורי את כל ההבדל ? ידוע שתחום הצרכנות בממשק האינטרנט משתנה מיום ליום, הזדמנויות חדשות נפתחות השכם והערב. לאור זאת המשימה המרכזית של אנשי השיווק בנקודת זמן זו היא לדעת לאבחן את קהלי היעד, לברר מה נוכל לקחת מהרגלי הצריכה שלהם ואיך נוכל להתאים את התובנות הללו לתוכנית השיווק הענפה. בשל החשיבות של האישה במשבצת הצרכנית ועל אחת כמה וכמה על סמך ממצאי המחקר במשבצת הצרכנית הדיגיטלית החלטתי להתעמק במחקר ולקרוא חומרים נוספים שנכתבו עליו וכן לתרגם עבורכם את עיקרי הדברים, משלל החומרים המעולים שנאספו אודות מחקר זה ברשת |
Women in their Digital Domain | נשים במרחב הדיגיטאלי שלהן לינק למחקר המלא : לינק
פוסט זה מבוסס על מחקר שנערך בשנת הפעילות 2009 בשיתוף פעולה של החברות : Microsoft Advertising, Mindshare וOgilvy אין ספק בכך שהעולם הפך לעולם דיגיטלי, כמוסכם על הכול. עובדה זו הביאה בהכרח לשינוי דרמטי בכל הקשור לתרבות הצריכה שלנו ובאופן ישיר שינתה את גם עולם השיווק מקצה לקצה. עבור נשים אשר עדיין מחזיקות ביד רמה בכל הכרוך בהוצאות הבית (בארה”ב לכל הפחות) עולם הדיגיטל ממלא צרכים ייחודים אשר מן העֵבֶר השני של המתרס מאפשרים לאנשי שיווק להציע מהלכים של שילוב יחסי גומלין ודיאלוג עם המותגים ומוצריהם. השאלה היא איך יכולים אנשי שיווק לייצר תוכנית עדכנית והולמת עבור לקוחותיהם דרך כלי הדיגיטל החדשניים.
ומהמבט הנשי עולות שלושת שאלות עיקריות :
איך נשים בכל הגילאים ובכל קשת הפורמאטים השונים של החיים משתמשות בטכנולוגיה ?
איך יכולים המותגים ליישר קו עם עולם הדיגיטל והכלים שהוא מזַמֵן ולייצר מערכות קשרים מעמיקות יותר עם אוכלוסיית הנשים ?
איך אנשי שיווק יכולים לתכנן ולעצב קשר אמיתי בין מותגים ללקוחות במרחב הדיגיטאלי ?
נשים הן פקטור חשוב מאוד בדמוגרפיה עבור אנשי שיווק. יש להן כוח ארנק והן משפיעות על סד”ג של שמונים אחוז מההוצאות על משק הבית. הן אקספרסיביות ומחוברות. לנשים על פי המחקר יש גישה שונה ומבט אחר לגמרי על העולם הטכנולוגי מאשר לגברים. ולכן, אנשי שיווק מתוחכמים והמעוניינים לנהוג בחוכמה חייבים לכלול נתון זה במערך השיקולים שלהם כהתנהגות דיגיטאלית עליה יש לשים את הדעת. המחקר עוסק באריכות בבירור נקודת המפנה שהיא איך הנשים השתנו ויצרו טרנספורמציה במציאות הדיגיטאלית. ואיך העולם הטכנולוגי משפיע באופן כללי על המציאות של נשים מכל הגילאים ובכל מגוון הרמות וצורות החיים.
המבט הכמותי של המחקר חושף שלושה סגמנטים בקרב הנשים, בנתונים המשתנים על פי פרמטרים שונים :
9% מוגדרות כמרוחקות מהעולם הדיגיטאלי
75 % מוגדרות כשוחות בזרם הדיגיטאלי : במיין סטרים
16 % כדיגיטל דיוות שהן באופן לא מפתיע כלל וכלל חלות על הקהל הצעיר יותר בקרב הנשים.
הקבוצה השלישית מייצגת באופן משמעותי את האמור להתממש בעתיד הקרוב. בפועל, כימוּת הנתונים מתורגם לחלונות הזדמנויות חדשים עבור מותגים לשם יצירת קשר עם הקהל הנשי במרחב הדיגיטאלי וכאן אין סוף לאפשרויות הצמיחה והגדילה שמתעצמות עקב השקעה בכיוון זה .
אנשי שיווק חייבים להבין את הצרכנות הנשית, את הצרכים הקמעונאיים שלה, את היכולת שלה להביע דעה שיש בה תוקף, ועל סמך כל זאת צריכים לדעת לספק פתרונות אשר יחזקו את הקשר בין המותג והלקוח ויעמיקו את מערכת היחסים.
חיפוש, שיתוף & קניה
חיפוש במציאות און ליינית של 24/7 – סיפוק מיידי. האינטרנט שינה מעיקרו את האופן בו נשים מחפשות אינפורמציה , ובכלל זה אינפורמציה צרכנית. ויתרה מכך, האינטרנט מייצר נגישות ואגריגציה של מידע על מחירים , ותנאים זמינים להשוואה ולהערכה. לסיום, המידע שמדולוור מייצר יותר אינטימיות בקבלת ההחלטות דרך חווית הצריכה הדיגיטאלית.
שיתוף קהילות נשים באינטרנט הן השניות בגודלן ובהתעצמותן במציאות האון ליינית. חשוב להדגיש שזהו המקום השני והמכובד מייד אחרי קהילות העוסקות בפוליטיקה. בנוסף נשים הן שחקן בולט ומשמעותי בכל הקשור לפעילות ולמציאות במדיה חברתית. עורכי המחקרים טוענים שכמות הפרופילים בפייסבוק ומייספייס למשל עולה על כמות הפרופילים של המין הגברי. קבוצת הדיגיטל דיווה היא קבוצה שמסומנת כקבוצה עם נטיות יותר חזקות להשתלבות בעולם המדיה החברתית ובמקביל גם סומנה כקבוצה עם פוטנציאל גבוה מאוד בכל הנוגע לשיתוף. נשים אוהבות לשתף עם משפחה וחברים ויותר מִמוכנות לשתף פעולה בשיחה עם מותגים שונים .
קניה לא רק נשים אוהבות לקנות, אבל יותר מחמישים אחוז מקהל הצרכניות אומר שהאינטרנט והסלולר שינו את הדרך הצרכנית שלהן – 57 אחוז לשם דיוק . הרבה מהרכישות נעשות במציאות און ליינית וכמו כן בשעות מאוחרות כשכולם ישנים. סד”ג של 62 אחוז מהנשים משתמשות באופן חופף הן בצרכנות און ליינית והן אוף ליינית. כולן העידו על כך שטרום הקניה הן מבצעות חיפוש ברשת, אוספות אינפורמציה וממנה עוברות לקבלת החלטות על הרכישה.
מבין ההמלצות לאיש השיווק אדגיש את הנקודה המשמעותית ביותר והממוקדת ביותר בעיני. הדגש הוא על משבצת היוזמה,לפיה ראוי שאתה תיזום, שתהיה קריאטיבי, שתעשה . לא עוד שימוש בעולם השיווק והפרסום ממבט-על ומגובה “מגדל השן”, אלא שימוש ביתרונות הטכנולוגיים העדכניים במהלך אקטיבי שבו העבודה נעשית במאמץ רב יותר, והופכת למאתגרת יותר ודיפרנציאלית . זהו שינוי משמעותי ויתרונו בכך שהוא מחזק את האיש שיקח את המושכות לידיו, שילך לתועלתו בדרך הLinchpin הכוונה לאיש השיווק המודע לכך שבכל יום אפשר להמציא מציאוּת חדשה וכי בתוך תרבות הכאוס שלנו השליטה היחידה שבאמת מצויה בידנו היא זו שאותה אנחנו עצמנו מובילים ובה אנו קובעים את הצלחת המהלך.
https://zoharurian.com//07/women-digital-climate/
אני חושבת שבארץ נעשה מהלך שיווקי אחד במדיה החברתית שכוון לנשים בלבד והיה מצוין. קוטקס, נשים מחליפות כישרונות.
תודה על המאמר הנבון.
אכן מאמר טוב, תרשי לי להפנות אותו לעוד מאמר שלדעתי הרבה יותר חשוב, Why Y Women? של חברת popsuger שלדעתי מציג בצורה הטובה ביותר את ההשפעות של האינטרנט, צורת ההתנהלות של הנשים באינטרנט וכמובן את הדור המשפיע מכולן דור ה – Y.
אם את מעוניינת יש לי את התמצית של המאמר הזה כבר בעברית וגם גרסה אנגלית שלו 😉
אהבתי את הרעיון שהובא במאמר הנ”ל
תודה זוהר. מאמר חשוב!
אמנם נשים נחשבות מאמצות מאוחרות (לעומת גברים), אך ברגע שהן מאמצות, הן נאמנות מאוד וניתן לבסס עימן מערכת יחסים ארוכת טווח, דו-צדדית ומתפתחת ומשווקים שישכילו לעשות זאת, ירוויחו את כל הקופה..
מאמר מענין-בסיסי,להערכתי הדגש המחקרי צריך להיות איך מעודדים את הקשר בין נשים למרכיב בעל עוצמה בעולם העסקים שיווק החלטות.
מובן מאליו נשים כפרופיל ה”קונה-משתמש”,אך איפה הכוח,במובנו החיובי ביותר?
בהחלט לא מסכימה עם קודמתי שרון,שנשים מאמצות מאוחר,במידה וההחלטה הכספית בידן הן קונות חדשניות לא פחות מהגברים,ובתחומים רבים אפילו הרבה יותר.