Ads Evolve Over Time | Where Data Meets Creativity
בחיפושים שלי אחרי החיבור בין דטה וקריאטיביות, מצאתי מהלך מעניין שהופק באמצע 2015 באמצעות M&C Saatchi. הרעיון של סאצ’י היה לבחון שימושים חכמים ושונים בבינה מלאכותית בחיבור לקריאטיביות. יש לArtificial intelligence שימושים רבים, אבל אין כל כך הרבה קייס סטאדיז בהם רואים בינה מלאכותית אשר משרתת בפועל את עולם הפרסום המשתנה. M&C Saatchi פיתחה סוג חדש של מודעות, קמפיין שלמעשה מתפתח עם הזמן וזאת במבוסס ריאקציות של האנשים לאורך זמן- למודעה אליה הם נחשפים.
את הניסוי סאצ’י ערכו במיקום אחד בלונדון, והוא למעשה מתופעלת באמצעות אלגוריתם גנטי- שמטרתו לבחון את הקומפוננטים, או הגנים השונים ולעשות עליהם אנליזה שמייצרת תובנות על החוזקות והחולשות של כל מידע וכל זאת בזמן אמת.
כבר היום, העיצוב של אתרי אינטרנט מתקדם לעידן בו האתר משתנה באופן אוטומאטי באמצעות כלים שיודעים לאבחן העדפות ומוטיבציות וטסטינג של התנהגויות המשתמשים, זאת לטובת השתפרות מתמידה לאורך זמן. הגישה של סאצ’י היתה לקחת את התובנה הזו- ולבחון האם אפשרי לעבד מספיק דטה, על מנת להכניס את אותה גישה גם אל עולם הפרסום אל המודעות ולהפוך אותן לכאלו שמתעדכנות באופן אוטומטי ממה שקורה בשטח.
ככל שהמודעה תלמד את התגובות וההתנהגות של האנשים– קומפוננטים של המודעה שלא מושכים או עובדים יוסרו- וכאלו שכן מצליחים ויוצרים מעורבות עם הקהל ישארו- בשימוש בעתיד של המודעה.הרעיון הוא שהאלמנטים שיוכלים להשתנות מתוך האנליזה בזמן אמת הינם- קופי, הלייאאוט, תמונה, סוג הפונט ועוד…
הקמפיין יצא לדרך וכלל יותר מ-1000 תמונות וקומפוננטים נוספים של קריאטיב שלמעשה הוגשו בצורה רנדומאלית אשר מתכתבת עם אותם הניתוחים האנליטים שמראים כי מחזקים את המודעה. הקמפיין עצמו רץ במשך שלושה שבועות, והרעיון הוא שלאחר הטסט סאצ’י יכלו לבחון מהי המודעה החזקה שהתפתחה לאורך זמן ויוצרת את הקומבינציה הנכונה ביותר של הקומפוננטים המשפיעים על אנשים. חשוב רק להגיד שהמטרה הממוקדת של המהלך לא הייתה לייצר את המודעה המושלמת- אלא יותר ללמוד מהאינסייטים שעלו תוך התהליך על מנת שיהוו את הכלים של בניית המסרים העתידיים.
אספקט מעניין של המהלך- הזה הינו היכולות לייצר מערכות שמייצרות מודעות מוזרות שאין סיכוי שמישהו היה ממש כותב אותן או יוצר אותן, ובכך להביא לחיים את הרעיון של קריאטיב אבסורדי – ולבחון בצורה בלתי נעזרת מה עובד ומה יותר אפקטיבי. הכוח בשימוש בדטה בדרך הזו הוא בכך שהאלגוריתמיקה יכולה לחשוף דברים שהם מעבר ליכולת שלנו כאנשים להבין אותם.
המיפוי של הקומפוננטים שעובדים ורלוונטים גם יכול להשתנות, שכן יכול להיות שחלקם יעבוד טוב יותר בלילה מאשר ביום ולהפך, כמו כן- חלקם יכולים לעבוד טוב יותר בחורף אל מול הקיץ כי כפי שאנחנו כבר מבינים מזג האוויר משפיע מאוד על ההתנהגות של האנשים.