פרסום ב Facebook | מעניין שמצאתי ברשת מובא לכם כאן כרשומה. שהיא חלק מהסדרה המשתלבת בבלוג זה, כמובטח – והפעם היא נוגעת בנושא : פרסום בFacebook. החברה אשר יזמה את המחקר : TBG Digital בחנה 200 ביליון תגובות אימפרשן שהתקבלו במתחמי 167 מפרסמים שונים בזירה ב21 מדינות שונות. המחקר נערך על מנת שנוכל לקבל תמונה מלאה של מצב הפרסום בFacebook לשנת הפעילות 2011, בגבולות הרבעון השני.
המחקר תוקף על ידי אוניברסיטת קמברידג.
כותרות עיקריות של המחקר :
הגידול בפרסום של מותגים : קמפיינים של מותגים בFacebook גדלו ב104% במירווח הזמן שבין הרבעון הראשון של 2011 לרבעון השני !
הבניפיטס של פרסום ישיר לאוהדים קיימים : ניכר שיפור של 435% בעריכת קמפיינים וקונוֶורשן רֵייטס – כאשר היעד הניבחן חל על אוהדים קיימים.
הסקטורים החמים : קמעונאים מרוויחים את הCTR כמשתקף בסקַלַת הגדילה הגבוהה ביותר.
ספונסרד סטוריס – השימוש במודעות מספונסרות בקמפיינים בFacebook מוזיל משמעותית – עד לכדי 32 % – את העלות פיר רכישה.
גדילת מרחב הפרסום של מותגים : ברבעון השני של 2011 החברה הפעילה מחקר על 60 ביליון תגובות אימפרשן במציאות העדכנית של שוק שיווקי ההולך ומתעצם. הטרנד הבולט ביותר באוברוול של המבט על התמונה היה הטרנד של מותגים המוכנים לבנות את עצמם באקו סיסטם הפייסבוקי. הטרנד מאופייו בשיווק ופרסום מוטה בניית בסיס אוהדים – נתון זה מתייחס אל כמעט מחצית מכלל הבעות האימפרשן בעולם כולו, ומורה על גידול של 104 % בטווח של רבעון במהלך שנת עבודה.
הבניפיטס של פרסום ישיר לגבי אוהדים קיימים : המחקר סיפק הוכחות חותכות בנושא הבניפיטס של פרסום מוטה אוהדים קיימים בFacebook. על ידי השוואה של קמפיינים אשר התמקדו ישירות באוהדים לעומת הקמפיינים שיועדו לקהל שאינו נמנה בהכרח על קהל האוהדים – העובדות בשטח הצביעו על הכפלת התוצאה בשלושה משישה גדלים בConversion Rates ועל גידול ניכר ביחס ההמרה CTR.
הסקטורים החמים : תחום הקימעונאות מקבל את אחוז הגידול הכי משמעותי באימפרשן ובCTR ברבעון השני של 2011. ענף הקמעונאות הסתמן כתחום שבאופן בולט היה חזק יותר בשני חודשי העבודה האחרונים. ברבעון השלישי של 2010 התחום כמעט לא השפיע בפרסום בFacebook, ומאז הוא הראה גדילה קונסיסטנטית. הגידול בהשקעה בקרב הסקטור הזה נבע בעיקר מפידבקים חיובים מצד לקוחות כנתון שקיבל ביטוי בCTR גבוה במיוחד. הסקטור השני בגודלו בתחום זה – באופן בולט ביותר – הינו תחום הפיננסים, כאשר הוא מובל בעיקר דרך קמפיינים של חברות האשראי . מספר האימפרשנס במודעות של חיפוש עבודה, משאבי אנוש והשכלה – גדל גם הוא באופן לא מבוטל ומוביל את הסקטורים התופשים את המקום השלישי. כן חשוב להדגיש שרוב הגדילה וההתפתחות התקיימה בארה”ב.
טרנדים של מחירים | השימוש במודעות בFacebook מושתת על שני מודלים של תמחור – CPC ו CPM כמפרסם – לשלם בשיטת הCPM – מחיר מול 100 אימפרשן – אנחנו משלמים מחיר שטוח שמביא בפועל ל1000 חשיפות פוטנציאליות. אין שום הבטחה שהצפיות הללו יולידו הקלקות בפועל. השיטה השנייה – CPC – מחיר להקלקה – אומרת שאנחנו משלמים רק על פי הקלקה – ולמעשה התשלום שלנו מוערך על פי הביד שקבענו.
Sponsored Stories : אחד מהפיתוחים היותר משמעותיים שFacebook הכניסה ברבעון השני של 2011 היה שחרור הרעיון של המודעות המספונסרות ומתן אפשרות לכל הגולשים להשתמש בו. מודעות אלה בנויות על קונספט חדש ודרכן מפרסמים ומשווקים יכולים להגביר את הניוז פיד של המותג שלהם. זוהי גישה שתומכת באסטרטגיה של Facebook – Social By Design – שעיקרה גישת פרסום חדשה המציעה למשל : להשתמש בכוחם של החברים שלנו להשגת מינוף ולעידוד אקטיביזציה. ישנם שבעה סוגים של טיפוסי מודעות מספונסרות בFacebook, ולא כולם זמינים כרגע. בין הסוגים הזמינים נמצא – את מודעות הלייק, מודעות המבוססות על סטאטוס בקהילה, מודעות המבוססות על אפליקציות וטאבים, קמפיינים מבוססי דומיינים ברשת וכן קמפיינים מבוססים Facebook Places.
לסיכום | תחום הפרסום בFacebook הולך ומתפתח, ולתפישתי הסיבה נעוצה בשינוי האסטרטגיה – כשעולם השיווק והפרסום עובר טרנספורמנציה לכיוונים אליהם חותרת Facebook , יוצא כי על ידי אסטרטגיית – Social By Design אנחנו למעשה הופכים למיתחמים מדויקים יותר כלפי רצונותיו של הלקוח. הדרך הנכונה ביותר בעולם השיווקי החדש היא דרך ההתנסות – בלית ברירה עליכם להעיז ולטבול רגליכם במים, להתנסות שוב ושוב בכלים החדשים, ולהתחכך עם הגישות החדשות. וחשוב מכל – להתמיד בחיזוק נוכחוּיות ונכסים דיגיטלים שאותם בניתם – כך תוכלו להבטיח למעשה שפעולת הפרסום, הקד”ם, וכל צעד בו תבחרו לא יישאר בגדר מבצע נקודתי אלא יהפוך לחולייה בשרשרת הפעלות שממנה תוכלו להרוויח חזרה את פרי השקעתכם גם בהמשך הדרך. בהצלחה.
היי
הייתי מעוניינת לדעת מאיפה נלקח המחקר? זה איזשהו מאמר? איפה ניתן למצוא את הגירסה המלאה ברשת?
תודה
הי ליטל – המחקר המקורי מאומבד לגוף הפוסט בתחתית שלו את יכולה לראות באופן ישיר מהבלוג שלי או מהמתחם שלי בסקריבד