עוד לפני שApple השיקה את ה-Apple Watch– גרסתי שרעיון ה- Wearable Devices קם ונופל על העושר התכני אשר יתמוך את המגמה, בטח ובטח מאז שאני צרכנית של ה-Apple Watch חידדתי את האמירה לעצמי וגם לכם ! על מנת שהתמה תהיה אכן מבושלת- ותצליח הלכה למעשה נדרש באופן חד משמעי שעולם התוכן סביב ה-Infrastructure של החומרה יהיה תכני- ועדיף כמה שיותר תכנים אשר תוכננו מלכתחילה להיות מיועדים לסביבת השעון עצמו ולא-Duplicate של אפליקציות שממילא אנחנו מחזיקים על מכשיר הסלולר.
באופן טבעי בApple מבינים את התפיסה הזו– ומייצרים עבורנו סדרה של סרטונים המציגים את הפלייליסט של האפליקציות שקיימות כבר היום בסביבת השעון.
חלק מהמהלך הפרסומי של אפל לסביבת השעון והתכנים הקיימים- נועד לעודד גופים כמו : פייסבוק עם האפליקציות השונות שלה, ושחקניות נוספות לפתח לשעון אפליקציות יעודיות- דבר שלא קרה עד כה מסיבות שונות.
חשוב בעיני להתעכב על גרף אחד אותו שלפתי מהמנוי שלי בביזניס אינסיידר המדבר על “בעלי שעון של אפל- מה הם מוצאים בשעון, מה מייצר תועלת וערך כפעילות נחוצה”.
משמעותי להתבונן בדטה שכן אם אתם חושבים לפתח לסביבת השעון- צריך שתבנו זאת במבוסס על מידע שמציג עבורכם מה פותח, כמו כן תוכלו להבין בין השורות מה לא ומי לא פיתח עדיין- ומשם תסיקו את המסקנות לגבי ההיסוסים וההבנה של הערך, ולא פחות חשוב תדעו למפות מה מעניין בפועל כרגע את המשתמשים הקיימים.
ישנה כרגע סיטואציה שאני מגדירה אותה– לא מבושל, ה-Apple Watch חסר בSubstance- חֹמֶר (מה שאומר שה-Use Case שלו כרגע דל)- מדובר בדיון המתקיים בשבועות האחרונים על המכשיר אבל, משמעותי לבחון- כיצד יוזרים רואים את התועלות והערך הורסטילי שהמכשיר מכניס אל תוך חייהם, ללמוד מה מעניין כבר עכשיו ומכך להסיק מה כדאי ונכון לפתח- על פי מחקר שנערך באמצעות-Wristly בעלי Apple Watch מוצאים במכשיר תועלות גדולות יותר ממה שחושבים :
על פי המחקר משתמשי Apple Watch אוהבים מאוד להשתמש בשעון זמן פעילות גופנית– 37 אחוז מוצאים שהשעון עוזר להם במשך זמן הפעילות הגופנית ו-100 אחוז עונים כי הם מוצאים את השעון חיוני- כשהם בחוץ באופן כללי.
כמו שאתם יכולים לראות בגרף המוצמד עבורכם מעל לפסקת תוכן זו– 41 אחוז מהנסקרים עונים כי הם מוצאים את השעון מאוד מאוד תועלתי בזמן ישיבות במשרד, ובאופן כללי 46 אחוז עונים כי השעון תועלתי במשרד.
כ46 אחוז מוצאים ברמה כזו או אחרת את השעון הכרחי או תועלתי בזמן נהיגה.
לאור הממצאים הללו, וסדרת הסרטונים שאפל הוציאה -סדרת פרסומות אשר מציגה לנו את עולמות התוכן של השעון- ניתן להבין את סביבת הפיתוח הנחוצה והחכמה :
לטעמי בכלל אין זכות קיום לשעון מבלי שיקום אקו סיסטם עשיר ורווי של תוכן (אפליקציות)- נסו לחשוב על מכשיר הסלולר שלכם ללא אפליקציות, סביר להניח שהוא היה הרבה פחות מעניין.
באופן כללי בהסתכלות על הפעילות במרחב הדיגיטלי- אנחנו רואים שהחיפוש עובר לאפליקציות כי ההרגלים שלנו כמשתמשים משתנים- וזו הדרך החדשה שלנו לייצר אינטראקציה עם הזדמנויות שונות.
השעון חייב להיות חלק מתפיסת הIoT– הוא אמור לעזור לנו להפעיל דברים מרחוק ולעשות זאת ללא נגיעות Invisible- ברגע שתפיסת האינטרנט של הדברים תושרש הכוח הקונקטיבי האמיתי של השעון ימומש באמת.
על מנת שרעיון זה יצליח חייבת לקום תפיסה של אפליקציות שמיועדות אך ורק לשעון- ולא כאלו שמעתיקות את האקו סיסטם הקיים בסמארטפונים- הדוגמא של Tinder אשר יצרה אפליקציה יעודית לשעון הנתמכת בפונקצית דפיקות הלב- ומאפשרת לנו להבין את מי אנחנו מחבבים או לא בהסתמך על פונקציה זו הינה דוגמא נהדרת.
כדאי אם כך שתבחנו את האפליקציות שפותחו עד כה לשעון– ותוכלו לבחון מה הם הורטיקלים העיקריים שנתנו עליהם את הדעת- תחום התיירות והנסיעות, מוסיקה ופעילות גופנית- שלושתם מתיישבים עם חלק מהצרכים שצוינו בגרף המחקר שחשפתי עבורכם בתחילת הרשומה. תוכלו גם להבין מיד- שבכל קטגוריה ישנו עושר של רעיונות שונים אשר ניתן לחשוב עליהם באופן קריאטיבי ולפתח עבורם כלים חכמים יעודיים שמתאימים באופן יחודי לשעון.
Apple Watch –Travel Apps– אפליקציות תיירות ונסיעות :
Apple Watch –Music Apps– אפליקציות מוזיקה.
Apple Watch –Fitness Apps– אפליקציות המתאימות לפעילות גופנית.
מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה הזו תרמה לכם להציץ לתוך העולם החדש הזה ולחשוב כיצד נכון והאם נכון עבורכם להשתלב בתוכו, מבטיחה להמשיך ולסקור אתכם את הנושא על בסיס קבוע שכן כנסיינית של אפל- ממש עכבר מעבדה של החברה אני חווה על בשרי את הטוב וגם את הפחות מבושל- ועל בסיס החוויה אני יכולה לפדבק אתכם בדברים השונים על מנת שתתרמו ותבינו מה נכון ורלוונטי עבורכם.