Bittersweet Pies | Where Data Meets Creativity

אחד הפרויקטים היותר חכמים ומתוקים תרתי משמע שהוגשו השנה לפסטיבל הקריאטיב בקאן- ממשיך את הטיעון שלי בעוצמה של חיבור דטה לקריאטיביות, מדובר במהלך של מקאן רומניה- ולא פחות ולא יותר בחברים ישראלים אשר חתומים על הרעיון והפעילות המקומית- שגית צור להב מנכ”לית הפעילות של מקאן רומניה- וניר רפואה איש הדיגיטל והקריאטיב אשר היה עד כה אחראי על המהלכים של מקאן רומניה ולאחרונה עבר ברילוקישן לניו יורק.

הסיפור הזה מיוחד– כי הוא מחבר שלושה אלמנטים חזקים : Data, קריאטיביות וחיבור לתרבות -Social Embedded By Design. הרעיון של הקמפיין היה לחשוף סטטיסטיקות קשות אשר מראות הלכה למעשה את ההבדלים בחברה בין נשים וגברים. את הדטה והסטטיסטיקות הפכו מקאן יחד עם אחד הלקוחות המובילים -PAUL לעוגות אמיתיות ואכילות ומכרו אותן בסניפים של PAUL במדינה כולה.

זו חשיבה חכמה שמאפשרת לחדד את ההבדלים ואי השיוויון בין גברים ונשים- וזאת לא סתם במהלך שיווקי פרסומי אלא בדרך שהופכת את העוגה- ואת המידע עליה למדיה לכל דבר ועניין. העובדה שאנשים יכלו להחשף לעוגות בחלון הראווה, ובכך להיות נגישים לאינפורמציה שעשויה להראות כיבשה בסביבה שונה לגמרי- כמו כן לרכוש את המידע בדמות של עוגות, ולאכול אותו בפועל- כל אלו יחד יוצרים מעורבבות גבוהה בין המסר, הסיפור והרצון לגעת בפועל באנשים.

bittersweet-pies-3

מדהים בעיני הרעיון- לדבר על פערים בדרך שונה לחלוטין, העוגות השונות הציגו מידע משתנה המשקף את הפערים בחברה הרומנית- הבדלי שכר, הבדלי ופערי מינים בעולם של סטארטאפים ותקרת הזכוכית בה נפגשות הנשים שרוצות להתקדם במקומות העבודה, המדיה למעשה הפכה להיות העוגה שהיא מגש המסר ומרכז הסיפור- עליו בנו את האסטרטגיה הכוללת של קידום הרעיון.

19-gender-gap-cake-Paul-Bittersweet-pies.w1200.h630

מנתונים ששוקפו על הפרויקט בארכיון של Cannes Lions– עולה כי היו למהלך 36.460.100 מדיה אימפרשן כ95 אלף שיתופים בסושייל מדיה וPR רחב, כלומר- הרעיון השיג תהודה תקשורתית גדולה שלא בטוח שבדרך היבשה של המספרים (כלומר בטוח שלא)- היה בכלל ניתן להשיג כזה ווליום תקשורתי.

Gender-Gap-Cake-Pie-Chart-Paul-Bakery-Romania-2

בעידן הנוכחי– כשמותג רוצה להשריש את עצמו כחלק מהחברה הוא חייב לחפש מטרה, סיפור שהוא מעבר למוצרים אותם הוא מוכר, הכוח של המותג- ובמקרה של PAUL כולל את יכולת ההפצה והנראות הקמעונאית אשר מאפשרת לו לייצר דריסת רגל אמיתית במסר שיכול לשנות את השיחה.

נכון בעיני לבחור במוצרים עצמם של החברה לטובת הגשת המסר ויצירת שיחה סביב הדרך בה מונגשת האינפורמציה. פערים בין נשים וגברים יכולים להוות את ההבדל בין מדינה שמתקדמת לכזו שלא. היכולת להסתכל על הסטטסטיקות דרך פאי שהוא עוגה ממשית מאפשר לעוגה להיות בפועל כלי שחושף פערים ועוזר לאנשים לדבר עליהם בכל המדינה.

מילת סיכום, כולי תקווה שאתם מתחילים להבין את הטיעון שאני בונה מולכם בסדרת הפוסטים אשר עוסקת בשאלה- מה קורה כשדטה פוגשת קריאטיביות- Where Data Meets Creativity, המהלכים שמוצפים לכם כאן שונים, מגוונים ומציגים בכל פעם בצורה שונה את הדרך בה עוצמת החיבור בין דטה ויצירתיות יכולה לקבל ביטוי.

בעיני זו תקופה מלהיבה בה ניתן לעשות המון דברים שונים ולייצר הלכה למעשה סיפורים שמחוברים לחיים של האנשים באמצעים חדשים- מצידי, אני מבטיחה להמשיך ולכתוב לכם על הנושא ולהעמיק במגוון האפשרויות הגלומות לנגד עיננו על מנת שתשתכנעו ותרצו לעבוד בזה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.