Brand Storytelling- Story Bigger Than the Brand
לבטח שמתם לב שאני מעמיקה בכל הקשור לסיפורי מותג מוצלחים- כאלו שלוקחים את הרעיון של הStorytelling כמה צעדים קדימה, או כפי שהגדרתי זאת בכותרת של הפוסט הנוכחי- סיפורי מותג-גדולים מהמותג עצמו. הפעם אתעכב אתכם על הנושא ואדאג להעמיק תוך שילוב של דוגמא נפלאה בה נתקלתי לאחרונה מטעם המותג-Lego אשר תשרת אותי כProof of Concept לטיעון.
בעידן הנוכחי בו אנחנו חשופים להרבה מאוד מסרים, והמרחב הדיגיטלי מייצר עבורנו Bombarding של סיגנלים באמצעות מותגים מסחרים אבל גם על ידי הגולשים עצמם- משימת הבולטות הופכת להרבה יותר קשה. קפלו לסיפור אותו אני מספרת לכם– גם את העובדה שהרשת הביאה איתה דבר אחד מרכזי ומשמעותי ששינה את חיינו מקצה לקצה והוא- מידע, קומפוננט זה שינה דורות שלמים אשר מצפים לדעת על מותג וחברה הרבה יותר, ומעוניינים להבין ולהעמיק בגוף מסחרי אשר שולח להם מסרים ופיתויים.
העובדות הללו משנות את משקלי הכובד של מותג- וחברה אשר רוצה להרוויח בולטות באמצעות הסיפור אותו היא מספרת ולעניות דעתי האתגר בונה עבורנו מגרש משחקים חדש לגמרי ושיטה שונה לדרך בה מותג מפתח את הסיפור שלו בעידן הנוכחי. אחד הדברים המהותיים בתוך השינוי הינו היכולת של חברה לדעת לקחת את סיפור המותג ולעשות לו-Augmented הלכה למעשה. על מנת שהאמירה הזו לא תשאר כסיסמא אנסה לקנקרט אותה עבורכם- את זאת אני רוצה לעשות באמצעות הקייס המופלא של Lego.
Lego הבינו שהם צריכים לעבוד בתוכן חכם- אשר בונה את המותג וערכיו, לטובת המשימה החברה החליטה לבנות את העיר העתידית– מתוך ניסיון לדמיין כיצד תראה-The Future City ובאמצעות אותה בנייה של תמה וחזון היא למעשה יצרה פלטפורמה עליה ניתן לגדל סיפור וטיעון. Lego אינה חברת נדל”ן- מדובר במותג המוכר צעצועים ופונה אל הדור הצעיר באמצעות ההורים שלהם- אבל החברה הבינה שהחיבור שלה לסיפור אשר גדול מסך חלקי המותג כפי הנראה יעורר דיון ויתרום למסרים אותה היא רוצה להעביר.
אחרי ש-Lego בנתה את העיר העתידית- היא הכניסה אליה ילדים בני שש ונתנה להם לעשות טוויקינג לתמה ולקונסטרוקציה- ההברקה פה הינה היכולת של מותג לבנות סיפור שמערבב את לקוחותיו (ואני מזכירה לכם מדובר בדור הצעיר), ולתת לו לבנות את הסיפור ההמשכי. את הילדים בעיר העתידית Lego צילמה וערכה את החומר לסרטון אותו הפיצה ברשת- אין ספק שניתן לראות שהסיפור הפך לחדש באמצעות הכנסת אלמנט ה”משתמשים” לתוכו- שכן הילדים התבקשו לעשות את השינויים שהם רואים לנגד עינהם והם הלכו עם זה רחוק.
נקודת המבט של הילד מכניסה אלמנט חדש לגמרי, כזו שמבוגר לא בהכרח יודע לייצר- לילד יש צרכים תמימים והוא תופס את המציאות והעולם כמו כן הסביבה באופן שונה. הילדים צבעו את הסיפור בקומפוננטים של : בית, חום, יחד, אהבה- כל אלו למעשה משרתים בחזרה את המותג Lego ומדברים בצורה טבעית את ערכיו.
לגו כמותג הצליח באמצעות הילדים להגיד יותר בפחות– ולזקוף ערכים שבזכות הכנסת הצד השלישי לסיפור הופכים להיות ל-Native Story By Design.
משמעותי לקחת מהדוגמא הזו– ולבנות דרך השכל שהיא מנגישה סיפורים מנצחים שהם מעבר למוצר ולשירות שאתם מספקים- Storytelling מסוג זה מרחיב את גבולות המותג ובונה לו הלכה למעשה רבדים חדשים ומפתיעים.
מילת סיכום, צירפתי את הסרטון המקורי של Lego לתחתית הרשומה, ואני מעודדת אתכם לראות אותו מההתחלה ועד הסוף- יש במהלך זה איכויות של מספר הסיפורים אשר יגרמו לכם הלכה למעשה לחפש את מספר הסיפורים שלכם אשר יקח את החברה שלכם ויספר סיפור גדול מסך חלקיו של המותג.