בשנים האחרונות אני נמצאת במסע, מי שמכיר אותי מקרוב יודע על כך- הג’רני שלי מתפקס בבניית מתודלוגיות, כלים ועזרים אשר יכולים לקרב חשיבה של חדשנות עסקית למשהו אקשניבילי- כפי שאני קוראת לו : “חדשנות למחר בבוקר”. כחלק מהמסע, אני פוגשת הרבה מאוד אנשים- נוסעת לכנסים בחו”ל ולסדנאות ייחודיות ומשמעותיות (כמו אוניברסיטת הסינגולרטי- בנובמבר השנה), וגם- עושה הרבה עשייה בשטח- סדנאות, ימי חשיבה, ובניית קונספטים.
אחד הדברים הטובים ביותר שאני מצאתי, הוא היכולת להחזיק סט של “כלי עבודה” ולעשות להם אלוקציה לצרכים שלנו. כל הזמן אני מלקטת יוטיליטי שונים שמאפשרים לחשוב בצורות שונות- ומכך בונה את אוסף הכלים שלי. יוטיליטיז כאלו חשובים ביותר- כי עוזרים למתוח את המוח ולשים את המחשבות היצירתיות ואת ההמצאות בתבניות שיכולות להפוך למציאות.
בתקופה הקרובה, אחשוף עבורכם כלים כאלו, על מנת שיהפכו להיות גם לחלק מהארגז שלכם, מ-“הודעת יחסי הציבור של אמזון”- כלי מדהים לחדשנות, ועד לקנבס שהצמדתי לכם לכאן אשר עוזר לבנות את המודלים ואת המחשבות ומזכיר לנו על מה צריך לחשוב… כשמסתכלים על כלי כמו קנבס העסקים מבינים שאלו למעשה עזרים שיכולים להיות טובים לבניית ההמשכיות של הביזניס או יצירת חדש.
תוכניות עבודה קונבנציונאליות כוללות כ-30-50 עמודים ואין ספק שהן משמשות אנשים בארגונים לטובת ההמשכיות של העסק. אבל, כשמתסכלים על כלי כמו קנבס החדשנות העסקית רואים מיד את ההבדל, עצם העובדה שכל החלקים של הפאזל נמצאים בעמוד אחד עוזר להבין את מכלול השיקולים והמאשבים הנדרשים על מנת להגיע לפתרונות הנכונים לטובת צמיחת העסק.
כלי כזה עוזר לנו לקבל הבנה יותר עמוקה על השוק שבו אנחנו חיים, וכיצד אנחנו יכולים לקבוע את המשאבים שנדרשים. הוא ויזואלי, פשוט ומנכיח לנו את האבנים הגדולות שצריך על מנת להתייחס למכלול של הפרויקט בעסק וכל זאת בדף אחד. אם אתם רוצים, אתם יכולים להדפיס לכם את הקנבס מכאן : Link. שימו לב שתוכלו לשחק עם הפרמטרים בתוך הלייאאוט באופן אשר מותאם לצרכים ולפתרונות שאתם מחפשים, אם למשל אתם מפוקסים יותר בתשתיות, תוכלו לשנות את הפרמטרים על מנת שיתאימו לאתגר שלכם.
בסופו של יום, החלוקה של הקנבס בעמוד אחד עוזרת לנו לראות תמונה מלאה- לתרגל את החשיבה בפס הרחב שלה, וגורמת להתאמץ ולמתוח את המחשבה אל עבר המקומות שאולי לא הכי טבעי לנו להתעסק בהם.
מי הם השותפים המשמעותיים לפרויקט,
מה הן הפעילויות המרכזיות,
מהו הערך שאנחנו מוסיפים, ופה אולי כדאי להתעכב על ה-Value למגוון מחזיקי העניין,
כיצד אנחנו בונים מערכת יחסים עם הלקוח,
מהו הסגמנט של הלקוח, ואולי אף יותר נכון לעבור לדבר בקהילה- מיהי הקהילה אליה אנחנו מכוונים,
מה הם המשאבים הנדרשים, וכאן שווה להתעכב מאוד שכן ללא השקעות בתשתיות, ובאנשים דברים אמיתיים לא באמת קורים,
מה הם הערוצים שיש לרשותינו ?
מהו מבנה העלויות של המהלך, וכיצד מצדיקים אותו במדידה של עלות מול תועלת עסקית,
ואיך נייצר מכך רווניו אמיתי לעסק,
אם אנחנו שמים את כל מכלול השאלות על מצע אחד– נקבל תמונה ברורה של האתגר, ולא נוכל להרשות לעצמנו להתחמק משאלות שאולי קשות עבורנו אבל בסופו של דבר, קריטיות בשביל להפוך חלום למציאות.