ב1.8.2023 קיימתי מיטאפ על פסטיבל הקריאטיב בקאן בשיתוף עם יובל סמט מרייזאפ. האירוע עסק בחיבור בין: ערך, אימפקט, אנשים, טכנולוגיה וכמובן AI -איך לא? ברשומה הנוכחית חשוב לי להעביר חלק מהדברים שנאמרו, ולמי שרוצה לשמוע את ההרצאה כולה אתם יותר ממוזמנים לפנות אלי ולתאם מועד יעודי עבורכם.
תוך כדי שהכנתי את ההרצאה על פסטיבל הקריאטיב בקאן, הבנתי שנרקם לי קונספט -12/12/12- מה שעומד מאחורי הרעיון הוא, שאני נוסעת לקאן לפסטיבל כבר 12 שנים, מקאן לקאן עוברים 12 חודשים, והזמן שפחות או יותר אני נמצאת בכנס לפניו, תוך כדי ואחריו הוא-12 ימים. הזמן, גרם לי לחשוב על נקודת חיכוך שאני נפגשת איתה כל הזמן ביום יום שלי- שמצד אחד כולם רוצים להבין חדשנות, לגעת בה, להבין אותה ולהתעסק איתה- מצד שני, חדשנות זה מפחיד, כי מדובר בלא נודע, בלעשות שינויים ואנשים תמיד חוששים מכך. זו למעשה נקודת חיכוך שאני חווה הרבה יותר מ12 שנים בעסק שלי ובנגיעה בפרויקטים של חדשנות.
מתוך התובנה הזו, לקחתי כמה דברים שחשוב לי לשתף. הראשון, שאנחנו צריכים מצפן, כלי עבודה, הגה שיעזור לנו במפת הדרכים קדימה ויכוון אותנו לאזורים הנכונים- וזה היה אתגר וחלק משמעותי אותו לקחתי להעביר לאנשים בהרצאה ולספק להם. השני, שלזמן יש משמעות גדולה וחשובה, כי הוא מספק לנו את היכולת להעמיק וליצור דברים בצורה הרבה יותר נכונה.
בנסיעה הזו לקאן, הבנתי יותר לעומק את המשמעות של העמקה. כולנו רצים במן ריצת אמוק אל עבר העתיד, אל חדשנויות וטכנולוגיות חדשות כמו בינה מלאכותית גנרטיבית ועוד הרבה “באז וורד” אחרים (וכמובן שגם אני בריצה הזו). אבל אולי כדאי שנזמין לעצמנו שינוי ביחס לריצה, ונעשה- Back to Basics ובתוכו נבין שהסיבה שאפשר לייצר כיום חדשנות פורצת דרך נשענת הרבה על מוח אנושי קולקטיבי אשר נאסף לאורך השנים ואפשר את כל קפיצות המדרגה המדהימות הללו.
זה גרם לי לחשוב הרבה על העולם שאנחנו חיים בו, ובמיוחד בישראל ובעולם הטכנולוגיה שבהם הכל זז כל כך מהר- שדווקא בנקודה הזו במקום להסתכל רק על החדש ועל העתיד, אולי אנחנו צריכים ללכת שנייה לאחור ולבחון נקודה עמוקה יותר של הדברים.
יש משהו כל כך עמוק במסורת, והידע המצטבר של העולם במה שאנחנו כאנשים יצרנו לאורך השנים. והשלט הזה שנפרש על בניין שלם בקאן (עוד מפסטיבל הסרטים) מראה את זה בעוצמה- למי שלא מבין זה הקאסט העיקרי של ספרות זולה, ואפשר רק מלהגיד את השמות האלו להרגיש צמרמורת של עונג בגב על איזו יצירה מדהימה זו.
עוד נקודה בולטת לי מהחיים עצמם וגם מהפסטיבל היא נקודת הרגישות, סקוט גלאווי, מייק וייט מהלוטוס הלבן, והמנכ”ל של פובליסיס הגלובלי- שלושתם היו על הבמה הרשו לעצמם להיות חשופים. זה מראה את הכוח של האנושות, של אנשים ומציג משהו בעיני מעניין על כך שלהיות שבור, להיות לא מושלם זה המושלם האמיתי, זה מה שמגדיר את היכולת שלנו כאנשים ליצור ולהיות חדשניים.
ויש אמיתות שלא משתנות, גם כשאנחנו בריצת אמוק על טכנולוגיות שנכנסות לחיים שלנו בספיד. הומור למשל.
ניק לואו, אחד הבכירים באקסנצ’ר Song דיבר על הדברים שנדרש להזהר מהם בעולם של בינה מלאכותית גנרטיבית היא יכולה להביא אותנו להיות מאוד ממוצעים, וז, בעיה שכן ממוצע הוא לא מבדל, הוא יותר מדי שטחי ומותגים צריכים בידול ויכולת לפלס את הרעש ולהיות בולטים.
הכנס מתקיים כבר 70 שנים, ועד 1992 הייתה רק קטגוריה אחת של פרסים לקריאטיביות בעולם של פרסום- סרטים.
והינה אנחנו ב2023, וישנן כבר 29 קטגוריות של הפסטיבל שמהוות בעיני מצפנים לאיך מותגים צריכים להתנהל במציאות הכל כך מורכבת והמהירה הזו.
לקחתי למעשה את 29 הקטגוריות, ויצרתי מהן אלגוריתם- עם המיקודים הספציפיים עליהם צריכים לשים את הפוקוס, סוג של הגה שעוזר למותגים ולחברות שמפעילות מהלכים של מותגים להבין מה חשוב יותר ובמה צריך להתמקד.
לא אשתף כאן את האלגוריתם כולו, כי זה מוצר מדף שלי אותו אני שולפת בזמן של הרצאות אוף ליין בהזמנה- אבל כן אגיד שישנם ארבעה פוקוסים, מצפנים עיקריים עליהם צריך להסתכל!
הכל חייב להיות אסטרטגי ומחובר לביזניס, כי חדשנות לשם חדשנות לא תורמת לכלום.
הכל חייב להיות במעורבות כי רק אינגג’מנט מבטיח שלמישהו בכלל אכפת ממה שאתם עושים.
הכל חייב להיות תחת התפיסה של חווית לקוח במובן הרחב של המילה, בכל נקודות המגע של הלקוח.
והכל חייב להיות מחובר לDoing good כתפיסת עולם אסטרטגית שמובילה את המותג לססטיינביליות וצמיחה.
המיטאפ הוא חלק ממסורת שנרקמה ביני ובין יובל סמאט אחד המייסדים של הסטארטאפ רייזאפ, זו הפעם השנייה שאנחנו עושים זאת יחד, ולבטח נעשה שוב בעתיד- ולמי שרוצה להיות איתי בקשר, לשמוע יותר על ההרצאה ולקחת אותה ככלי עבודה אסטרטגי לעסק שלכם- מוזמנים ליצור קשר.
שירות חדש!!! שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.