מעניין לבחון קייסים של חברות שלוקחות את רעיון הבינה המלאכותית הגנרטיבית ועושות איתו בפועל דברים. הרשומה הזו, תתמקד בקייס של קולגייט שהחליטו לעשות פיילוט לצ’אט בוט שפועל על בינה מלאכותית גנרטיבית ולמעשה מחבר בין דטה של מוצרים ויצירת תוכן, סביבו בנו בקולגייט צוות של עובדים מפונקציות שונות בחברה על מנת לבחון את הרעיון בבטא סגורה.
חברת מוצרי הצריכה קולגייט פלמוליב, למעשה בנתה שותפות עם- Ask Profitero assistant, אשר מאפשרת לאסוף דטה של מוצרים על המדף בחנות הקמעונאית און ליין, לבדוק את התמחורים, לבחון את המלאים ומה מצבם, לבחון את דף המוצר (באון ליין) ולבחון מה מצב המכירות האורגניות מול אלו שבכסף, כיכובים, ריוויוז, וכל סביבת התחרות של החברה עם קמעונאים מכל העולם.
העובדים שנמצאים בתוך הקבוצה הסגורה של הפיילוט יוכלו לשאול את הבוט שאלות כמו- “כמה מכירות יש לי, לפי התפלגות של מוצרים”? המערכת תוכל גם לספק דטה שכוללת- מוצרים שנגמרו במלאי, מצב המחירים של המוצרים שלי מול מתחרים, מצב של המכירות מול קמעונאי ספציפי, ומספר הימים שמוצר היה לא במלאי.
הכלי יכול גם לעזור למנף את כלי הGAI לבחון את הרלוונטיות והאופטימיזציה של התוכן שקולגייט צריכה להשתמש בו באתרי הקמעונאים לטובת הביצועים: למשל, עובדים יוכלו לשאול את הבוט כיצד אפשר לעשות אופטימיזציה לתוכן, לאורך ולסגנון על מנת לעודד מכירות לכל קטגוריה- הבוט יספק את האורך הטקסט והסגנון האידאלי על מנת לאפיין את הקטגוריה בצורה הטובה ביותר באתר הקמעונאי.
הפיילוט שנקבע הוא חוצה תפקידים בחברה- על מנת לבחון זאת בצורה מיטבית ולקבל אינסייטים מכמה שיותר בעלי עניין בתוך החברה. כרגע ממש חשופים אליו מספר קטן של עובדים ובהמשך יתווספו אליו נוספים על מנת לבחון את האפקטיביות. הפיילוט כולל אנשים מהשיווק, מותג, שירות הלקוחות ולוגיסטיקה.
זה ניסוי מעניין, שמראה כיצד אפשר להכניס כלים חדשים שהם סוג של AI Copilots אשר עוזרים לחברות להשיג יותר וביעילות.