Content is the Fuel

 Content is the Fuel of the Social Web

מצגת מעניינת שפגשתי ברשת נכנסת לקטגוריית הקצרצרים שפתחתי בבלוג, ומובאת כפוסט שני בסדרה. המצגת עונה על נושא התוכן ברשת תוך הדגשת חשיבותו. מדובר על מסמך שנכתב ונערך בשנת הפעילות 2010 על פי מימצאי מחקר בנושא התוכן והשלכותיו העיקריות. כפי שציינתי בפוסט הראשון בסדרה, הרעיון המנחה של הפוסט הוא לזַמֵן לכם מפגש עם תוכן מעניין – מסמך מרתק שיכול לעזור לכם בהמשך הדרך, ולכן לא אכביר במילים ואתן למצגת לעשות את שלה. בתחתית הקובץ ארכז את הדגשים החשובים בעיני, מאלו שהרשימו אותי אישית – ואולי תרצו לאמץ אותם בנוסף למה שתחוו בעצמכם בשעת הקריאה.

Content is the Fuel of the Social Web

מה אני לוקחת ?

אנשים משקיעים למעלה ממחצית הזמן שלהם ברשת בחיפוש אחר תוכן.

תוכן הוא למעשה “הדלק” של עולם המדיה החברתית –  וכראייה –  23 % ממשתמשי סושייל מדיה מכילים בהודעות  שלהם לינקים לתוכן רלוונטי.

חשוב לדעת שכשישים אחוז מהשיחות כוללות מוצרים, שירותים או מותגים המוזכרים בתוכן כחלק אינטגראלי של השיח המסתעף הלאה – משמע : מדברים עלינו בין אם  נרצה או לא נרצה לקחת חלק בהתרחשות.

תכונת השיתוף אֲגָבִית ואינה מצטמצמת רק לכדי תגובה ישירה אלא היא גדלה וגדלה בכל הפלטפורמות האפשריות .

אנשים משתפים אינפורמציה בדרכי תקשורת מגוּוָנים: אימייל, רשתות חברתיות, בלוגים, ועוד…

רצוי לקחת בחשבון שאימייל – הדרך הנפוצה ביותר לשיתוף ידע !

רשתות חברתיות ואימיילים הופכים למקורות המידע המובילים בכל הנוגע לשיתוף בתוכן.

השיתוף ברשתות החברתיות פוזל יותר ויותר אל הצד הנשי.

אנשים משתפים אינפורמציה על תוכן שאותו הם מעריכים כתוכן מהימן !

עם כל הדינאמיקה של השיתוף, איפה בסיכומו של דבר העסקים יכולים לראות שכר בעמלם לאור ההזדמנות שניקרתה לפניהם ? ישנם שני מפתחות עיקריים להפעלת מעורבות עם תוכן ושיתוף –

להופיע כחלק מהתוכן על ידי מיתוג הרעיונות שנאספו בשיח עם דגש על פאן וכן על ידי העברת סיפור המושך אנשים לשוחח עליו ולגלגל אותו הלאה..

להשתמש בתכונה של השיחה ברשת במסעות הפרסום ו”להתכתב” איתה – ליצור מהלכים של פרסום מוּנָע שיחה שבהמשכו יושפע מהשתלשלותה, וחוזר חלילה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.