Content Strategy for Everything
ישנה בצדק שיחה מתגברת על תוכן- והבנה מהותית לעובדה שמותגים צריכים לנסח לעצמם : שיטות, כלים ויכולות לחשוב כמו יוצרי תוכן. אסטרטגית תוכן כיום הופכת למאוד משמעותית עבור ארגונים במיוחד בשל העובדה שהמותגים כבר אינם שולטים במסרים, למעשה- שמונים וחמישה אחוז מהתוכן שנוצר במרחב הדיגיטלי נוצר על ידי הגולשים- ורק 15 אחוז באמצעות המותגים- משמע- אנחנו כאנשי שיווק כבר מזמן לא שולטים במסר ! לכן, נדרשת חשיבה מצד המותג כיצד הוא יכול להפוך לPublisher- או לפחות לחשוב כמו פאבלישר….
הרשומה הנוכחית תתמקד בנושא– ותתבסס על מצגת מצויינת שמצאתי ב-SlideShare, מסמך שמהווה בעיני- כלי עבודה הלוקח אתכם יד ביד ומציג לכם באופן אסטרטגי וחכם, מהי אסטרטגית תוכן וכיצד צריך לאמבד אותה אל תוך המשימות של המותג. אעבור אתכם על הדברים המשמעותיים ואוסיף עליהם מידה לא קטנה של תובנות והארות משלי, וכמו תמיד אני מאמבדת עבורכם את המצגת המקורית בתחתית הרשומה על מנת שתוכלו לצלול אליה בעצמכם.
על פי יוצר המצגת, אסטרטגיית תוכן הינה : הפרקטיקה של פלנינג ליצירה, דילוור כמו כן מדיניות הפצה וניהול של תוכן שימושי ואיכותי. חשוב להבין שלא מדובר רק ב-What- ובמהו תוכן, ישנם סט של שיקולים אשר מתקפלים אל אסטרטגיית התוכן שלכם אותם צריך לקחת בחשבון.
ה”פלטה” של השיקולים בעולם של תוכן צריכה לכלול מבט על : המה, האיך, הלמה וכמובן איפה. תוכלו לראות את מכלול השיקולים בשקף הבא :
אסטרטגיות תוכן מתעדכנות והמשמעות היא– שתוכן כיום זו משימה גורפת וארגונית אשר משמעותי להסתכל עליה במצפנים חדשים.
למעשה, Smart Content Marketing זו גישה של יצירה והפצה של ערך דרך תוכן רציף וקונסיסטנטי לקהלים מטורגטים, החייבת לכלול מיקוד בהנעת חלק מהפאנל ליצירת פעולה בפועל אשר משפיעה בשורה התחתונה על הרווחים של החברה.
אין ספק שמדובר באתגר לא קל בכלל- ישנן חברות אשר עדיין לא יודעות להתמודד ולנהל את התוכן שהן מחזיקות, ואסטרטגית תוכן חכמה ואמיתית דורשת המון תשומות מהחברה- אבל חשוב להדגיש כי היא חשובה יותר מאי פעם.
כיצד צריך להתייחס לאסטרטגית תוכן בעידן הנוכחי ? ישנם למעשה ארבעה חלקים משמעותיים שמקיפים אסטרטגית תוכן מוצלחת :
Substance– התוכן או החומר ליצירת התוכן.
Structure– התשתית.
Workflow– התהליך, התוכנית והמפה.
Governance– ניהול ומדיניות.
אלו ארבעת הצדדים שיוצרים את “המוח” של אסטרטגית תוכן חכמה- חשוב להביט ולראות בגרף שהצמדתי לכם מתחת לפסקה זו ששניים מהם למעשה קשורים בקומפוננטים של התוכן, והשניים האחרים קשורים בקומפוננטים של אנשים אשר מנהלים את האתגר.
לב האסטרטגיה קובע איפה כיצד אנחנו שמים את הפוקוס ואת המאמצים על מנת שנוכל להשביח את התוכן, תשתית, תהליך העבודה והניהול של כל האורקסטרה הזו. ההחלטות הללו חייבות לעזור ולהגדיר את הקווים הברורים למה שנעשה ומה שלא נעשה.
תוכלו לראות בגרף מעל פסקה זו את החלוקה בין שתי האונות של המוח- חלוקה אשר יוצרת את לב ליבה של אסטרטגית תוכן חכמה :
החומר– כל מה שקשור לסיפור, לנושאים, לאלמנטים של המותג וטון ולסגנון. כמו כן התשתית- ההתארגנות והארגון, הקטגוריליות, ומגוון הקומפוננטים הקשורים כאלמניטים בתוך יצירת הסיפור.
מהצד השני של המוח תוכלו לראות שבכל הקשור לתהליכים נדרשת חשיבה על- חוקים, בניית תהליכים, כלים חשיבה על יצירת אפקטיביות בכל הנכסים של התוכן. בצד הניהולי מדיניותי נדרשת חשיבה על Policies, סטנדרטיזציה, והדרכה כמו כן- היכולת למנף ולתת כלים שמאפשרים להתיישר למשימה.
אסטרטגיית תוכן חכמה-כיצד היא עוזרת לחברה ? היא מאפשרת לנו לקבוע את מי המנהיגים של הרעיון, כיצד נכון ליצור תוכן, לקבוע את הטון והסגנון, ועוד. כמו כן- אסטרטגית תוכן חכמה קשורה במעגל החיים של המותג אשר סביבו מלהקים את התוכן הרלוונטי, כל השיקולים שנכללים סביב אסטרטגית תוכן כגון- יצירת התוכן, שימור הקיים, עיצוב והגשה ועוד.
לכל אסטרטגית תוכן חכמה ונכונה ישנו תהליך הכולל : הערכות, אסטרטגיה ויכולת תמיכה של אנליזה. כמו כן, בניית ארכיטקטורה ויכולות עריכה, לאחר מכן נדרשת אימפלמנטציה של האסטרטגיה ו-Maintenance כי בלי שימור של תוכן לאורך זמן אין בכלל סיבה לצאת מסע הזה.
תוכלו לראות בשקף מתחת לפסקה זו– כיצד נראה Frame Work אפשרי לעבודה בContent Strategy , הפאנל מורכב מחשיבה מקדימה על החזון- מהו בכלל הציר אותו אנחנו רוצים לתקשר ואל מי הוא פונה. הCore של האסטרטגיה הכולל את כל המרכיבים של התכנים השונים, הנכסים בהם אנחנו מתכוונים לפעול והתוכן עצמו. המפתחות העיקריים וכלי העבודה לפיתוח התהליך וחשוב לא פחות שרטוט אינטלגנטי של מפת הדרכים :
חשוב להתמקד ולראות כימד בנוי פאנל תהליכי של תוכן– ובמצגת מנגישים לנו שיטות שונות, אני אישית בחרתי את זו שהיתה נראת כברורה ביותר. היא משקפת לכם את ארכיטקטורת התהליך ועוזרת בעיני להבין את גודל המשימה.
בנוסף למבט הארכיטקטוני והתשתית אשר מאפשרת התמודדות חכמה ואיכותית עם אתגר ה-Smart Content Strategy חשוב מאוד לדעת לייצר מפת דרכים, Road Map.
מפת דרכים צריכה לכלול את הדברים שיגדירו את המותג, כיצד מייצרים את התוכן ועושים לו אמפלמנטציה בפועל, איך יוצרים את המדיניות וה-Frame Work אשר מנהל את כל האורקסטרה הזו, כיצד מעצבים ועושים אימפלמנטציה לכלים ולתהליכים, ולא פחות חשוב איך יוצרים שיפט ליצירת תכנים מבוססי דטה– כדלק החדש והאנרגיה שמסבירה לנו הלכה למעשה מה אנשים רוצים ומחפשים.
מילת סיכום, כפי שצינתי בתחילת הרשומה-צירפתי עבורכם את המצגת המקורית על מנת שתוכלו “לשתות” ממנה בעצמכם את הדברים הרלוונטים, אני מעודדת אתכם בחום לעשות זאת שכן יש פה עוד הרבה מאוד תובנות ודברים חשובים ששווה שתתעקבו עליהם. מצידי, אני מבטיחה להמשיך ולחקור עבורכם את האתגר הזה ולהנגיש לכם תכנים רלוונטים שיעזרו לשרטט את מפת הדרכים המורכבת והסופר מעניינת של העולם המטריף הזה.