הפוסט הנוכחי מתמקד במהלך של דומינוס פיצה- אשר פיתחה בוט בפייסבוק לטובת הזמנת פיצה ישירות מהמסנג’ר. אני רוצה למקד את הרשומה על הסיבות להשקעה וכיצד הרעיון של שימוש בBots יכול לעזור לחברה מסחרית. הפוסט אמור לשרת אתכם כארגז כלי עבודה לרעיון ולפרקטיקה שעומדת מאחורי קדחת הבוטים שמציפה אותנו מכל מקום.
הרעיון לכתיבת הרשומה עלה בעקבות הפיתוח של דומינוס פיצה– בוט אשר מאפשר לצרכנים להזמין פיצה דרך המסנג’ר בפייסבוק כל זאת על ידי הקלדת מילה אחת-Pizza ואם לא הבנתם זו למעשה הדגמה בקטן של חזית ועידן ה-eCommerce הבא, האיקומרס השיחתי.
לBot קוראים- @DOMThePizzaBot, והוא נועד לשנות את הדרך שבה צרכנים עושים אינטראקציה עם רכישות שלהם און ליין ועם מותגים מסחריים, תחשבו על כך שהבוט מהווה למעשה סוג של ציר תקשורת שחותך בשליש את ההתעסקות שלנו באון ליין בדרך כלל- כי בפאנל אחד אנחנו יכולים גם להיות בתקשורת, גם לקבל שירות וגם להזמין בפועל- וכל זאת קורה במקום בו ממילא אנחנו נמצאים.
פייסבוק השיקה את היכולת הזו של-Messenger platform באפריל השנה, והיכולת מאפשרת בפועל למותגים לדבר עם משתמשים שלהם בצורה אינטואטיבית אשר מתחקה אחר המקום שבו אנחנו נמצאים ודרכו אנשים מתקשרים על בסיס קבוע. לא מעט מותגים קפצו על העגלה והתנסו באימפלמנטציות שונות המנצלות את הפלטפורמה החדשה ככלי תקשורת עם יכולות שמחברות בין אינפורמציה לטרנזקציה.
אז מה בעצם מותגים יכולים להשיג בעבודה דרך פלטפורמת Facebook Messenger ?
התפיסה הרווחת סביב הרעיון אומרת שIM הן פלטפורמות שהופכות להיות ליציבות יותר ויותר בחיינו ורק צומחות וגדלות- מה שמאפשר להן להפוך לNext Frontiers of eCommerce -לעידן האיקומרס העתידי. זה כבר קורה מספר שנים בארצות כמו סין ויפן באמצעות אפליקציות כמו –WeChat. הצרכנים שלכם נמצאים שם, משקיעים בתקשורת דרך הפלטפורמה ומרגע שפייסבוק פותחת את האפשרות לצדדים שלישיים להשתלב בפלטפורמה- היא מאפשרת סוג חדש של תקשורת בין מותגים מסחריים לצרכנים.
זו גם יכולה להפוך לחלק מחווית ה-Social Embedded By Design של החברות, שכן אנשים רגילים לדבר עם המעגלים הקרובים שלהם בFacebook Messenger וברגע שמותג משתלב בשיחה במקום כל כך טבעי כה נייטיבי הוא מכניס את עצמו בצורה חכמה לפאנל של ה-Consumer Journey. ההשתלבות בפלטפורמה מאפשרת למשתמשים להשאר בערוץ בו הם נמצאים כל היום וזו דרך חדשה לייצר נוחות עבורם.
תחשבו על כך גם כשיטה נהדרת לעשות ניסיונות בשימושיות ולבחון את הדרך שאנשים יוצרים אינטראקציה עם מותגים- מתוך ארגז חול שכזה ניתן להבין התנהגויות ולהגדיר בצורה חכמה הזדמנויות עתידיות.
מילת סיכום. אין ספק שהרעיון של אפליקציות חדשות במסנג’ר של פייסבוק שכוללות יכולת של בינה מלאכותית- מאפשרות לחשב מסלול מחדש על העתיד של האיקומרס, הן לא בהכרח יחליפו את עולם האיקומרס כפי שהוא מתקיים היום אבל כן יכניסו שכבה של קונטקסטואליות, נוחות, סושייל וכפי שכבר אמרתי בעבר וגם ברשומה זו פלטפורמה מסוג זה בונה את הרעיון של האיקומרס השיחתי. חשוב להסתכל על ההזדמנות מתוך מבט של אנסמבל של דברים :בינה מלאכותית בשילוב פלטפורמת הסושייל עם יכולות LBS ו-Voice תשנה לגמרי את הדרך בה מותגים יוצרים אינטראקציה עם צרכנים.