eBay היא חברה מדהימה, אין כל ספק בכך ! זו גם חברה שיכולה להעשיר אותנו בכמה זוויות מבט, שכן היא מתנסה כל הזמן בהפעלת החידושים ברשת, וחווה בזמן אמת את מידת האפקטיביות שבהתאמת פעילותה לפי דפוסי ההתנהגות של הצרכנים. מכאן ואילך היא יודעת להסיק היטב את המסקנות המתבקשות הלכה למעשה, לגבי מה נכון ומה לא נכון לעשות- וזאת באמצעות קריאת הדטה, בחינת האקו סיסטם והשוק והבנת המשתמשים. אייבי גם נימנית על החברות שאסטרטגיית הרב מסכיות, האומניצ’אנלס, מוטבעת בכל מהלכיה כחלק מהDNA של החברה. ניתן להיווכח בזאת על סמך הרבה מאוד הוכחות בשטח : כניסה חזקה לעולם המובייל, הבנה לעומק של יתרונות התחום ופיתוח יכולות חדשות סביבו. רק לאחרונה השיקה החברה אפליקציית סחר ראשונה בעולם עבור האקו סיסטם של המשקפים של גוגל, וזאת, לא פחות ולא יותר- באמצעות מרכז הפיתוח בישראל- Link. לכן ניתן לומר בביטחון שאייבי היא Walk The Talk של כל המיזמים אותם היא מנווטת.
אני רוצה הפעם להתעכב אתכם על סרטון מרתק, ובו ראיון שנערך על ידי חברת המחקר המוערכת מקינזי יחד עם אחד מבכירי אייבי, שמתאר את תפיסת האומניצ’אנלס או כפי שהוא קורא לה- Omni everything. בעברית פשוטה- ניכרת כאן ההבנה שכיום זירת הסחר מתקיימת בכל מקום, בכל מסך, ולכן מן הראוי להביא בחשבון שהלקוחות מצפים להיות חשופים למידע הנחוץ להם בכל מקום, בכל זמן ובכל קונטקסט שרלוונטי עבורם. דווין שהוא אחד הבכירים באייבי, נשיא המרקטפלייס של החברה, טוען שהגענו לנקודה בה תמיכת הטכנולוגיה היא כל כך מובנת מאליה וכל כך שימושית עבור האנשים, עד כי בעצם כבר עברנו את נקודת המפנה, ה-tipping point. העולמות החצויים עד כה של האיקומרס והקומרס הפכו בעצם לאחד, והם חייבים להמשיך ולפעול מתוך תפיסת הסימלסיות כשמהלכיהם מעורבבים זה בזה.
במציאות של היום- הכל ברשת עובר בעצם באומניצ’אנלס, הדיון כבר אינו נסב על עצם השימוש במכשיר הסלולרי, או בדסקטופ, או בביקור בחנות. הסיפור האקטואלי הוא : כולם יחד, כממשק חוויתי אחיד עבור הלקוחות שהם מבחינתם מייחסים לכל הממשק הזה חשיבות יחסית, רבה או מועטת, שמשתנה בהתאם לצרכים שלהם. השנתיים האחרונות על פי דווין עיצבו מחדש את הארכיטקטורה המתקדמת של תפיסת הקמעונאות, כך שמערכת הריטייל לעולם לא תהיה אותו דבר- לאחרי החדירה הכל כך משמעותית של הטכנולוגיה אל חיינו ולאור העובדה שהיא תופסת כיום חלק נכבד ומשמעותי ביותר בחיי האדם. במשך שנים ארוכות האיקומרס היה טרנד נחמד אבל הוא התנהל רק בצידי העולם העסקי, ואִילו כיום אנחנו כבר לא ממש מייחסים למושג “איקומרס”, הכל הופך למיקשה אחת, והכל פועל ביחד, גם האון ליין וגם האוף ליין.
דווין מדגיש כי עכשיו, יותר מאי פעם, כל קמעונאי חייב לאמץ את אסטרטגיית האומניצ’אנלס. מבחינתו הזמן האקטואלי- לנוכח ההזדמנויות שצצות על רקע ההתנהגות של הגולשים (שרק משתנה יותר ויותר) דעת הקהל היא קובעת באופן נחרץ שקמעונאים אשר לא יתחשבו בתפיסת האומניצ’אנלס, פשוט לא ישרדו. מחובתי להוסיף לכך את האמונה שלי שגם השאלה של מי הוא קמעונאי נמצאת בדיון, והאם במציאות הזו של הדיגיטל יצרן יכול מעשית להפוך לקמעונאי. חשוב להגדיר מחדש את תפקידו של היצרן בעולם הסחר המשתנה והאם ההזדמנויות שמספקת עבורו המערכת הדיגיטלית פותחות כר חדש לפעילות עסקית מתוך התפיסה של אומניצ’אנלס שעושה OTT לקמעונאי- לדעתי התשובה חיובית, וברור שעולם הסחר פונה לשם יותר ויותר.
צירפתי עבורכם את הסרטון המקורי אותו אמבדתי בתחתית הרשומה, ממליצה לכם לראות אותו גם בעצמכם כדי להבין עד כמה התעשייה ב24 החודשים האחרונים השתנתה ללא הכר והגיע הזמן לעשות, לפתח ולהתנהג אחרת על מנת לעמוד יפה בציפיות של הצרכנים.