Future of Artificial Intelligence

FAI1

לקחתי החלטה אסטרטגית, והיא- להתמקד ולהעמיק בכל הקשור לבינה מלאכותית-Artificial Intelligence, ולבחון אתכם כיצד המציאות של בינה מלאכותית הולכת לעצב לנו הלכה למעשה את העתיד. אעשה זאת באמצעות : מחקרים, קייסים מעניינים, תובנות והארות שאני אוספת במהלך הדרך ועוד. לטובת המסע המשותף פתחתי קטגוריה חדשה בבלוג שלי אשר עונה לשם- Artificial Intelligence, בה תוכלו להחשף לתכנים קודמים אשר כתבתי בעבר על הנושא, כמו כן כמובן לתכנים חדשים ורעננים.

אקח אתכם למסע מופלא אותו אני עוברת בשנים האחרונות– ואשתף בלימוד שלי את הנושא על מנת שתחזיקו את הידע ותבינו את הפוטנציאל העסקי שהוא יכול לייצר. הפעם, אתעכב על מצגת שעוסקת לעומק בנושא ה-Artificial Intelligence בחידוד הדברים החשובים הנאמרים בה בתוספת מסקנות משלי, בכל מקרה כמו תמיד אוסיף את הקובץ המקורי על מנת שתוכלו לצלול אליו בתחתית הרשומה.

המצגת סוקרת עבורנו  מה הם הטרנדים המשמעותיים בהם נעשות השקעות כספיות בפועל- כיצד נראה שוק הIP של עולם הבינה המלאכותית ? ומה יקרה בעתיד ? אז לשם דיוק- לאן מוזרם הכסף, ההשקעות הגדולות ? ניתן לראות כי ישנן הרבה מאוד השקעות פרטיות בתחום, ומ-2012 גדלות העסקאות של מיזוגים ורכישות בתחום זה :

AIF1

חשוב מאוד להתעמק בגרף שהצמדתי עבורכם מתחת לפסקה הנוכחית– ויזואליזציה המציגה כיצד השוק מתעצב סביב המגמה,והיכן מתפתחים הדברים המשמעותיים, ניתן לראות בצורה בולטת את התעצמות הצורך בתחומים כמו : מדיקל,  פיננסים, צרכנות, שוק הפרסום, עוזרים דיגיטליים אישים ועוד.

AIF2

מה קורה בפועל עם כל ההשקעות ? מה עושים עם הכסף המוזרם לתחום ? בשנים 2013-2014 ניתן לראות כי ישנה פרוליפרציה בכל הקשור לפיתוח פטנטים-IP מדובר בהתעצמות של פי שבע מבשנים הקודמות. ההשקעות ב-IP מגוונות ויוצאים אל השוק הזה פטנטים העונים לצרכים משתנים ומגוונים, עובדה המדגישה את הכוח שיש לרעיון בורטיקלים שונים ואת היכולת שלו להתעצם בשנים הקרובות.

AIF3

אבל למרות הגיוון בפטנטים שונים לתעשיות וורטיקלים משתנים– השוק עצמו מוחזק על ידי מספר שחקניות מרכזיות ברביעיה הפותחת באופן טבעי אנחנו מוצאים את- מיקרוסופט, IBM, יאהו וGoogle.

AIF4

לאן התחום מתפתח מכאן ? איפה נראה אימפלמנטציה של חדשנות ופתרונות בעולם של בינה מלאכותית ? חשוב להבין כי התחומים מתערבלים והפיתוח של-AI סובב סביב סרקולציה של טכנולוגיות נוספות המתפתחות במקביל- Data, אחסון, לוגיסטיקה ההתפתחות של התרבות והחברה בשנים אלו ועוד. הMashup של כל הדברים יחד יגרום לכך שההזדמנות אכן תבשיל ותהפוך למשמעותית.

הקומבינציה בין כל הדברים המתפתחים יחד תגרום לשינוי משמעותי ניתן לראות את ההקשרים בין צירי התפתחות שונים בגרף הבא :

AIF5

האינובציה מתאפשרת אך ורק באמצעות ליירים– שכבות של טכנולוגיה אשר נבנות אחת על השניה, תוכלו לראות בכרף הבא את התפתחות תחום ה-Machine Learning לאורך השנים וההתעצמות שלו בשנים 2012-2013.

ישנה חשיבות אדירה בהבנה כי קיימים שלושה פקטורים המאפשרים את ההתפתחות הזו :

– ההתעצמות של מידע לא מובנה-Unstructured Data,

– ההתחזקות של כוח המחשוב והאחסון,

– ההתפתחות של אלגוריתמים מתוחכמים אשר יכולים להתחקות אחר האדם.

שלושת הפרמטרים הללו למעשה בונים את היכולת יחד ומבטיחים את התעצמות תחום ה-AI והכניסה שלנו לעידן הArtificial Intelligence.

AIF6

מדובר בחדשנות אשר תבנה כשכבות– אחת על השניה, לא יהיה ציר אחד שיתפתח לבד אלא- קומבינציה של מספר גורמים אשר יעבדו יחד ויכנסו אל החיים היומיומיים שלנו, ההבנה של המהות הזו עוזרת לנו להכניס את החדשנות בצורה חכמה יותר אל חיינו ולתכנן היטב את העתיד.

AIF8

מילת סיכום. כולי תקווה שהסקירה הנוכחית המבוססת על המצגת כולל התוספות והארות מצידי עזרה לכם קצת להכנס ולהבין את גודל ההזדמנות, אין ספק שמתקפלים אל חיינו “דלקים” חדשים אשר ישנו במהות את הדרך בה העולם מתנהל והמכונה של החיים מתפקדת.

קחו בחשבון שעידן ה-AI צופן בחובו הרבה מאוד שינויים לדרך בה הדברים נעשים ולכן ישנה חשיבות משמעותית לעקוב, ללמוד ולהבין את ההשלכות וההזדמנויות. כמו תמיד, אמבדתי לתחתית הרשומה את המצגת המקורית על מנת שתוכלו לצלול אליה ולקחת ממנה תובנות באופן ישיר- מצידי, אמשיך לטפח ולפתח את הקטגוריה החשובה הזו בבלוג שלי כחלק ממסע התוכן לשנת הפעילות הנוכחית > Artificial Intelligence.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.