Gartner GAI Analysis

גרטנר ידועים בתור גוף שיודע לייצר תחזיות סופר מעניינות על טכנולוגיה וההשפעות שלה. הרבה פעמים אני מזכירה את ה”הייפסייקל” של גרטנר ככזה שמציג עבורנו תחזיות עתידיות עם טווחי זמן לכל טכנולוגיה והאימפקט שהיא תייצר בכל טווח. אם תקלידו בגוגל Hype Cycle בצרוף נושא והמילה גרטנר תקבלו מגוון אפשרויות כמעט לכל טכנולוגיה, וזאת גם בהקשר ספציפי לתקופה. 

לאחרונה, גרטנר שחררו את הפרמידה הזו, שבאה לעשות סוג של הסברה על עולם הגנרטיב AI, ושמה לנו מול הפנים את המציאות בטווחים מבחינת ההשפעות המיידיות, או כפי שהם קוראים לכך “מעבר להייפ”. המשולש הזה פשוט אבל יכול להעביר את המסר בינגו ובעוצמה על מנת שנראה את ההשפעות המיידיות אליהן אנחנו צריכים להיות עירניים.

גרטנר, מחלקים את ההשפעות למספרים מ1-12, כשכל מה שנמצא במספרים הנמוכים יותר: 1-3 מהווה את אזורי האימפקט המיידיים.

במקום הראשון הם שמים את היכולת להשביח את התוכן של המדיה.

במקום השני, הם שמים עולם של תמונות, וידיאו.

ובמקום השלישי כל מה שקשור לעולם של עיצוב.

שימו לב שרק במקום הרביעי הם שמים את היכולת של יצירת תוכן, וזו בשל ההגדרה שלהם לחוסר בשלות מלא שקיים כרגע בפונקציה הזו (במקרים מסויימים הייתי מתווכחת על כך).

חשוב להתביית על הפרמידה הזו של גרטנר– וכעסק להבין את המקומות הנגישים ביותר, המושפעים והמהירים.


שירות חדש!!! שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.