Israel Ecommerce 2022 Trends & Numbers

זו הפעם השלישית שאני משתפת פעולה עם חברה מקסימה בישראל, אשר מנתחת את המגמות של האיקומרס מבחינת קטגוריות והנתונים שמובאים לכם כאן נכונים ליולי השנה. את המידע קיבלתי מחברה בשם- adapt online אשר מתמחה בעולמות האיקומרס ומספקת שירותים ומוצרים בתחום. תוכלו לעקוב אחרי Galiya Simanovsky הנהדרת בלינקדאין שלה ולקבל ממנה מידע נוסף אם תרצו! הפוסט הזה יהווה הצפה של נתונים וטרנדים אותם זיהו בAdapt Online, דטה שאני חושבת שחשוב שכל אחד ואחת מכם תחזיקו. כמו תמיד, אחשוף אתכם למידע המקורי, כולל תובנות וחידודים משלי. 

על פי Adapt, הקיץ הגיע והצרכנים יוצאים החוצה לקנות אופנה, צעצועים ודברים לבית. הם באופן טבעי מפוצצים את המסעדות ואירועים ונהנים בחופש הגדול בדרך האמיתית מאז 2019. זה אפילו קצת חרג את הדרך הרגילה מהעבר- כי אנשים ממש בורחים מהבית כמו מכלוב 🙂 תוצר ישיר של הקורונה.

בגלל השינוי המאסיבי הזה יש גם השפעה על האון ליין, והשינויים בהתנהגות הצרכנים בהשוואה לשנה שעברה הם מדהימים. פתיחת השנה היתה גבוהה במיוחד בגלל האומיקרון (מי בכלל זוכר את ינואר) ואז, הגיעה ירידה ותיקון של השוק בחודש מרץ. חודש אפריל היה חודש חלש מאוד, ובמאי ויוני כבר הגיעה התאוששות שהתחילה להגדיר מחדש את ההתייצבות של האיקומרס, אותה ניתן לראות גם בחודש יולי עם עליות בכמעט כל הקטגוריות.

חודש יולי 2022 היה חודש נהדר לריטייל באונליין עם צמיחה כוללת יפה מאוד של 8%, הקטגוריות המרכזיות בו: צעצועים ומשחקים לתעסוקה בחופש הגדול, מוצרי בית למעברי דירה ושיפוצים, קוסמטיקה וטיפוח כל אלו היו עם ביקושים יפים.

שוק האונליין בישראל צמח מאוד בשנתיים האחרונות- ומעניין מאוד לראות שהצמיחה הזו עדיין כאן איתנו. מהנתונים ניתן לראות שהשינוי של ההתנהגות הצרכנית באונליין הוא בעיקרו במעבר בין תתי הקטגוריות ולא בחזרה לקניות בחנויות. במבט על רמת המכירות בשוק האונליין נשארה זהות לשנה שעברה. הנקודה הזו של שימור רמות האיקומרס לאורך שנים מראה שהרעיון הושרש עמוק בהתנהגויות של האנשים, אומרים שלוקח כ18 חודשים לקעקע התנהגות במוח של האדם, אז היו לנו את החודשים הללו בזמן הקורונה ונוצרו הרגלים שהם כאן להשאר!

יולי 2022 מתאפיין בשינויים של פוסט-קורונה ובעלייה בביקוש במוצרים שקשורים לעונת הקיץ. ניתן לראות שקטגוריות שהיו בביקושים חריגים בקורונה כמו ויטמינים, מוצרי היגיינה חוזרים להרגל הצרכני הרגיל ועם החזרה למשרדים, תתי קטגוריות של מוצרי טיפוח ליומיום וציוד משרדי רושמות עלייה יפה בביקושים.

כשמסתכלים פנימה ומקרוב על השחקנים בכל ענף, תמיד כיף לראות כיצד עבודה מקצועית ושיטתית בדיגיטל יחד עם השקעה בחדשנות ובטכנולוגיות חדשות משתלמת מאוד, ישנו פער של עשרות אחוזים בין אתרים שהשקיעו מאמץ בשנה האחרונה וכאלה שלא, ומגמה זו התגברה עוד יותר אחרי הקורונה,כאשר הצרכנים מצפים עוד יותר לחוויה איכותית ולא מתפשרים.

 

 

 

הבדלים עיקריים בין ישראל לארה”ב: יולי 2022 היה חודש נהדר גם בארה”ב עם צמיחה ממוצעת של 9 אחוז. השוני העיקרי הוא בראייה השנתית – בארצות הברית לעומת ישראל, הרוב המוחלט של הקטגוריות נמצאות בירידה ביולי 22 לעומת יולי 21, ייתכן שנובע מנושא הריבית שמורגש בישראל משמעותית פחות ובארה״ב גורם ל-47% מהאנשים להפסיק לקנות אופנה, ואולי בגלל שבישראל אנחנו שוק איקומרס צעיר בצמיחה, עם אוכלוסיה צעירה יותר שמסייעת יותר בקלות לאמץ כאן התנהגות צרכנית חדשה ולאורך זמן, לכן אמנם הייתה ירידה בביקושים בין פברואר לאפריל-מאי, אבל היא הייתה זמנית ונתח השוק כולו ממשיך לגדול והביקוש בחלק גדול מהקטגוריות הוא למעשה גבוה יותר מאשר לפני שנה.


חדש! קורס דיגיטלי לחדשנות חדש- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.