Kevin Spacey : Future of Content TV Is Big Data

house23

מי לא אוהב את בית הקלפים ? שירים את היד ! ולמי שכן אוהב, זו ההזדמנות להגיד לכם שבגלל שהרמתם את היד בכלל קיבלנו את בית הקלפים ! הנה לכם סיפור מעניין (תרתי משמע) שמראה לכם הלכה למעשה איך העולם משתנה, וזאת באמצעות גישות חדשות, שיטות חדשות- וData. דטה שבסופו של דבר מספרת באופן בלתי תלוי מה אתם רוצים, ומאפשרת למותגים מסחריים ממגוון דיסציפלינות לאפיין את המוצרים והשירותים שלהם באופן חכם יותר שמתכתב עם- הצורך. וביננו, צורך זה שם המשחק.

big house 1

מזמן התכוונתי לספר לכם את הסיפור הזה בבלוג שלי– אך כפי הנראה הזמן הבשיל עכשיו, שכן מצאתי וידיאו נהדר של קווין ספייסי, בו הוא מדבר על היוזמה ומעביר את המסר בצורה הטובה ביותר. את הווידאו המקורי אמבדתי לכם בתחתית הרשומה ותוכלו לצפות בו בעצמכם. אשר לי- אחלץ מתוך הסיפור את הדברים שכדאי לכם לדעת. קווין ספייסי טוען כי ערוצי הטלוויזיה, ברמת התוכן המופק בהם, צריכים להשתנות מן היסוד. במהותה- השיטה צריכה לפעול אחרת וצריך ללמוד איך להעביר את השליטה לידי הצופים, ועקרונית להתייחס למה שיעניין אותם ולוותר על מה שמתברר כבלתי רלוונטי. נשמע מוכר, לא ? דמוקרטיזציה בהעברת המסר- כלומר, פיתוח מוצרי מבוסס על חוכמת ההמון. ידוע כי כיום בכוחו של היחיד להשפיע על קבוצה ולשנות סדרי עולם, לכך מצטרף אימפקט ניכר של יכולת השפעה, אבל האסקלציה שניתן לעשות עם העובדה הזו היא בכך שאפשר להשתמש במגמה הזו ובכוח זה לטובת פיתוח חכם יותר ומדויק יותר. אין ספק שכדאי ללמוד שיעור חשוב על יתרונות הביג דטה מנטפליקס, שבחוכמה רבה לקחה את הסיכון על בית הקלפים- כל ההצלחה הזאת מושתתת על היכולת שלה לנתח את הדטה ומתוך כך להבין הלכה למעשה מה יספק את רצון הצופים- ולמה כדאי להמר על הסדרה הזו.

בסביבה כמו זו של נטפליקס שאותה ניתן להגדיר מעל לכל ספק כ  Data-Driven Environment- סביבת דטה, הכישרון להסב את הדטה ליכולת המבוססת על ויזואליזציה, משחק תפקיד גדול מאוד. לערוך ויזואליזציה מדטה אומר שאנו יכולים לקחת הרבה מאוד מידע ודרכו למעשה (לאחר שמארגנים אותו) לגלות אינפורמציה שיכולה להיות קריטית להצלחה של פרויקט, מוצר, שירות, או תהליך- אותו אנחנו רוצים למנף. טכנולוגיות של דטה שמעבירות את האינסייטים בוויזואליזציה מסוגלות היום לתת לנו תובנות שבעבר כלל לא היינו חשופים אליהן. על פי פוסט שפורסם בבלוג של נטפליקס- רוב המערכות של הפלטפורמה משתמשות ביכולות של DataViz- כלים אלה מאפשרים לעשות טוויקינג לאלגוריתם, ולחלץ ממנו תובנות שפותרות את הפרוססינג ומשפרות את התהליכים של העסק- וזאת מבוסס על מה שאחרים, כלומר אנחנו המשתמשים רוצים.

big house 2

קווין ספייסי מספר בסרטון– שבית הקלפים הוצעה כמעט לכל רשת בארה”ב. אמנם הסיפור, מעצם המחשבה על מוצר תוכן כזה- התקבל בברכה על ידי כל אחת מהרשתות הגדולות, אבל כולן רצו לעשות פיילוט על הסדרה. אך יוצר הסדרה דחה את הפורמט הזה, לטענת קווין כלל לא הייתה אפשרות לבדוק את איכותה של הסדרה בשיטת הפיילוט שכן הסיפור הוא ארוך ומורכב וכולל סטוריטֶלינג שדורש צפייה המשכית בכל הפרקים על מנת להבין את מהותם. כשהם פנו אל נטפליקס לשקול את האפשרות של הפקת הסדרה דרכם, הם נענו בחיוב- מבלי לעשות פיילוט ובלי להיזקק לשיטות הישנות. למה ? כי על סמך הדטה של הפלטפורמה, המשתמשים מאותתים שזו אכן תהיה הצלחה. לכך קווין ספיסי יוצא בקריאה : תנו לאנשים להגיד מה מעניין אותם, תיעזרו בקולות של המשתמשים לטובת מינוף הרעיון.

האמונה שמנחה את נטפליקס כחברה היא- שהדטה חייבת להיות זמינה, כך שמתוכה ניתן יהיה למצוא בקלות את מה שרלוונטי, והיא חייבת להצטייד ביכולות של ויזואליזציה שמקלות עלינו להבין אותה ולהסביר את תכליתה. נטפליקס תופסת את עצמה כחברה שיודעת לעשות וויזואליזציה לדטה ולשם ביסוס אותה שיטת המחשה היא בונה ארגון שמתמחה בצד הוויזואלי. בתוך תוכו של הארגון מפתחים כלי ביג דטה שמאפיינים את הרצונות של הצרכנים, עם אפליקציות של ויזואליזציה של דטה ברמה הגבוהה ביותר. הכלים הללו ממלאים אחר האינטרס של שני הצדדים, של הלקוחות ושל אנשי המקצוע הטכנולוגיים שמשרתים את הביזנס. חשוב לראות שבדרך הזו הושג סיפוק מלא ומשמעותי לכל מחזיקי העניין, כבניפיט משמעותי לכולם- גם לבעלי החברה, מחזיקי המניות שלוקחים סיכונים בהפעלת מיזמים חכמים ומדויקים יותר, וגם לעובדים שמצליחים להמחיש את כוונות העסק ולהוביל אותו להצלחות וכמובן- גם לצרכנים שמקבלים תוכן איכותי בו הם עצמם היו מעורבבים ואף קבעו את הטון.

כדאי לכם לצפות בסרטון שצירפתי לכם לרשומה– בו קווין ספייסי מספר על הנעשה מאחורי הקלעים בהקמת היוזמה הזו ובו הוא מצביע על הדרך שאליה יש לכוון את עולם התוכן הטלוויזיוני- ייפוי כוח להמונים, קריאת הדטה בצורה שמספרת סיפור רחב יותר ושינוי דרכי עולם. כן, כן! מי שנותן לכך סיכוי יכול גם להצליח. עובדה שכך זה קרה כאן.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.