מרי מיקר האנליסטית המוערכת ביותר, בכל הקשור לניתוח זירת האינטרנט וההשפעות על העולם הוציאה שוב את הדו”ח הגדול והמשמעותי. כמו בכל שנה, החלטתי לקחת חלקים ממנו ולהביא לכם לכאן כולל הסברים על הדברים האמורים. הפעם, אני רוצה להתעכב על נושא דטה, והמשמעות של הרעיון על החיים שלנו גם בהיבטים הפרסונאלים וגם בהיבטים העסקיים. זו תהיה רשומה רוויה במידע, בדטה, כראוי לנושא ותכלול קייסים מעניינים שיכולים לפתוח לכם את הראש בכל הקשור בדטה והיכולת שלה להשפיע על אנשים ועסקים.
דטה עוזרת לעסקים, להבין אנשים (צרכנים) את הרצונות והצרכים שלהם, ובכך להשפיע על התהליכים העסקיים. היא מגבירה את האינפוט מהלקוחות, ויכולה בעקבות כך להשביח מוצרים. זו דרך נהדרת לנהל קשרים ישירים, ומערכות יחסים ארוכות טווח. בנוסף היא עוזרת להשביח עבור הלקוחות שלכם את קבלת ההחלטות שלהם. דטה היא כלי לניהול מידע פנימי וחיצוני, דרכו ניתן לייצר תקשורת עם לקוחות בריבוי ערוצים, ונכון לארגן אותה בצורה מסודרת בכל מארג ומערך הIT של החברה. ניתן לעשות לדטה אופטימיזציה באמצעות אנליזות, המלצות של לקוחות, ותהליכים של פרסונליזציה. כשמנהלים את הדטה בצורה נכונה אפשר לנהל דרכה תקשורת בסקייל עם לקוחות ועוד.
הנה לכם קייס מעניין, המחבר בין סיילספורס כפלטפורמה לניהול דטה וקשרי לקוח אל אדידס, מותג שרצה לעשות איסוף של דטה על מנת לקבל אינפוטים מלקוחות ולשדרג מוצרים. אדידס השתמשו במערכות של סיילספורס ליצירת קשר ישיר מול לקוחות שאפשר להם לקבל אינפוטים ישירים מהצרכנים ולהבין את הנגיעה במבט 360.
בעולם של שירותים ומוצרים פיננסים, בעבר הבנקים היו מספקים שירותים באופן שהיה מבוסס טירגוט לוקאלי, ובכך אולי גורמים לאנשים מסויימים לא לקבל את השירות שמתאים להם. עושר הדטאות בעולם הפיננסי והיכולת לגשת אליו, מאפשר לבנות שירותים ומוצרים המבוססים הצרכים הספציפיים של הלקוחות. ישנם כיום כלים שעושים אגריגציה למידע הבנקאי של הלקוחות ובכך מספקים יכולת ניתוחית, אנליזה מדויקת של הצרכן וההצעות הרלוונטיות עבורו.
כלים כמו Instacart מאפשרים לקמעונאים להבין מתי צרכנים סורקים מוצר שהם רוצים והוא לא נמצא על המדף, האינפוט הזה יוצר מפת זמינות ברצפת המכירה ועוזר לקמעונאי לעשות פרדיקציה על חוסרים אפשריים ובכך להבטיח “זמינות מדף”- זו למעשה דוגמא קריטית שבה גם הצרכן, גם הקמעונאי וגם היצרן מרוויחים מניתוח הדטה ופעולת המנע שהיא יכולה לעשות.
בארגונים חכמים, דטה הופכת להיות ליסודות של הדרך בה אנשים עובדים והופכים חברות למצליחות, החברות שעושות זאת מייצרות אינטגרציה אמיתית של הדטה לדרך שבה מנהלים את העסק. ואולי זו אמירה חכמה שכדאי לאמבד לראש: Data is the new application.
דטה למשל יכולה לייצר שביעות רצון גבוהה יותר מהצד של הלקוחות. זאת על בסיס פרסונליזציה. כששואלים צרכנים של קמעונאות 91 אחוז מהם עונים כי הם מעדיפים שחקנים שמציעים להם הצעות פרסונאליות. 83 אחוז מהם מוכנים לשתף בצורה פאסיבית את הדטה שלהם זאת בתמורה לחוויה יותר פרסונאלית והצעות ערך אישיות. ו74 אחוז מהם מוכנים לעשות זאת בצורה אקטיבית!
הטכנולוגיה, מתקדמת הרבה יותר מהיכולת שלנו האנשים לאמץ אותה, תוכלו לראות זאת היטב בגרף הבא שנמצא מתחת לפסקה זו. המשמעות היא פער שיש בו טוב וגם רע, מצד אחד “השמיים הם הגבול” ויש הרבה לאן להתפתח. מצד שני עושר האפשרויות גורם לנו לקיפאון ומביא לכך שאנחנו לא בהכרח יודעים מה נכון או לא נכון. הדבר החשוב ביותר הוא לבנות מצפנים אמיתיים לשימוש בדטה ולהבין קודם כל ולפני הכל כיצד אנחנו יכולים להשביח באמצעותה את החיים של האנשים. הדבר השני שצריך לעשות הינו בניית יכולות אמיתיות בעסק לאנשים ותהליכים שמונעים ומעצבים את הביזניס בצורה חדשה.
זו תהיה סדרה של רשומות שמתעכבת על שקפים נבחרים, בכל פוסט אדאג להצמיד לרשומה את המצגת המלאה, על מנת שתוכלו לצלול לתוכה בעצמכם- Link.