Mobile Trends | Mobile Web

 

כחלק מהמחקר שלי בשני תחומים – גוגל כעולם תוכן בפני עצמו ועולם המובייל כתחום השני אני מוצאת את עצמי קושרת בין העולמות ועושה רושם שזה קורא באופן די טבעי.  אין ספק שהתנהגות הצרכנים והאופן בו הסמארטפון חודר משמעותית יותר ויותר לשוק, מאלצים את חברות האינטרנט הגדולות וגוגל בינהן לייצר אסטרטגיה ברורה למסך הקטן וגוגל היא חברה שחרטה על דגלה את משימת המובייל. שוק החיפוש עובר מיום ליום יותר ויותר למובייל – וגוגל כמובילת התעשייה הזו צריכה להמציא פתרונות, לְפַתֵחַ הנדסה חדשה של תוצרים טכנולוגיים, כדי לפגוש את הצרכן בזמן ובמקום הנכון, בנסיבות הרלוונטיות לצרכי הלקוח. הפוסט הזה יתמקד בנושא החיפוש – או יותר נכון בתוצאה ובדרכים שלנו להשביח אותה בזמן האמת. הפוסט נשען על פרסום ה- “Best Practices” מטעם גוגל עצמה שמְסַפקת הלכה למעשה מדריכים שנועדו לעזור לגופים עסקיים להשביח את נוכחותם באמצעותה. אני אציף לכם ברשומה הזו את משנתה של גוגל על מנת שתשמש לכם ארגז כלי עבודה איכותי. אנסה להתאים את האמירות הגוגליות אל המציאות העסקית שלנו בישראל כך שתוכלו להשתמש בטיפים בצורה שתנחה אתכם בעבודה.

תדאגו שהכל יהיה מהיר | משתמשי מובייל הם גולשים שזמנם יקר להם (לנוכח המידע הרב המוצף ברשת). הם מבצעים פעולות ומטלות און ליינית במהלך יום העבודה על מנת לקצר תהליכים ולסיים מטלות תוך כדי תנועה. אי לזאת – יש לייחס חשיבות רבה לעיצוב הנוכחות של האתר שלכם במובייל בצורה שתתאים להלך רוח זה – האתר שלכם והנוכלחות הדיגיטליות השונות שלכם צריכים לעלות במהירות ולהיות ברור לקריאה. תדאגו לתכנן חכם את התוכן שעולה ראשון על פי הסדר הנאמד מהתנהגות הצרכנים ועל סמך אפיון הצרכים שלהם במובייל. תשתמשו במידע שאספתם מאחורי הקלעים – כמו למשל מאתרי גוגל אנליטיקס – על מנת שתוכלו ללמוד מה משתמשי המובייל מחפשים ועל פי הנתונים שהשגתם לגבי ההתנהגות של הגולש תארגנו את התוכן. אל תפציצו את הגולשים בגושים גדולים של טקסט – דאגו להעביר להם את חווית הגלישה באופן ממוקד בבולד פוינטס. דאגו להקטין תמונות לגודל המסך במובייל על מנת שהן תעלֶינה במהירות. אני מוסיפה שגם כך הצרכן הישראלי הוא מטבעו חסר סבלנות – מחפש הזדמנויות כמה שיותר ברורות וכמה שיותר תכליתיות , גם החום וגם המחאה הפכו אותנו לצרכנים תובעניים, שמבקשים למצוא כהרף עין את המידע שאנו מספקים ובלי להשקיע יותר מדי אנרגיה בחיפוש. לעומת זאת, אנרגיה רבה נדרשת מבעלי העסקים, ולכן, פרמטר המהירות והעברת המידע בבהירות מרבית – חשוב אצלנו על אחת כמה וכמה.

נביגציה פשוטה וברורה  | אף אחד לא אוהב להימצא במצב מבולבל. צריך לדעת לתכנן את אזור הניווּט באופן שלגולש יהיה ברור “איפה הוא מוצא מה”. כמו כן, לגבי אתרים מורכבים וגדולים – צריך לייצר בתוך האתר כפתורים לחיפוש מהיר : מערכות אלו תקֵלנה על הלקוחות שלכם למצוא את מה שהם מחפשים ומן הסתם תעזורנה לכם לחבר אותם במהירות לאינטרס שלכם – למכור. חשוב שתיבנו ארכיטקטורה ברורה עם סדר היררכי בולט בתפריטי ניווט, כדי שהגולשים יוכלו לנווט בקלות למקום מוגדר – אבל גם לחזור בניווט לתפריטים קודמים ולקפוץ ישירות לעמוד הבית. אל תשתמשו ביותר מדי לינקים בעמוד נתון. לכך אני מוסיפה – נסו לבדוק את עצמכם כשאתם מתכננים מהלך צרו קבוצת מיקוד של אנשים שאתם מכירים ותבדקו אם הם מבינים את ההיגיון שלכם – התנסות אמיתית תבטיח שתקבלו חיווי כנה על התכנון שלכם  !

תחשבו על האצבעות ה”שמנות” | בחשיבה פראקטית איננו שוכחים כי אנשים משתמשים באצבעות לתפעול מכשירי המובייל – תכננו את האתר שלכם כך שגם מישהו עם ידיים גדולות יוכל להתחבר באינטראקציה קלה עם המידע. תשתמשו בכפתורים גדולים ותפַנו להם מספיק מקום על המסך על מנת שהגולשים לא יצטרכו לעשות קליקים חוזרים

תעצבו את האתר כך שלגולש יהיה נוח לראות את המוצג לפניו | אתר ידידותי במובייל אמור להעביר את המסר באופן קריא ובהיר – בלי שהגולש יחוש שעיניו מציקות לו. חשוב לתכנן את הנראות בצורה פשוטה שמאפשרת ללקוח לקרוא את המידע – אין לשכוח כי לפעמים הגולשים משתמשים במובייל במקומות בהם האור עמום. חשוב ליצור קונטרַסט בולט בין הרקע לטקסט; חשוב לתכנן מראש את הצגת התוכן בפרופורציות הנכונות, ועד כמה שניתן בלי להזדקק להגדלה של המסך. תשתמשו בנגטיב ! תשתמשו באלמנטים של גודל וצבעים להדגשת לינקים – או לסימון כפתורים מרכזיים, תשתמשו באפקטים 3D וצלליות להבלטת כפתורים שעוזרים בניווט ובקליטת המידע המוצג.

תהפכו את הכל לנגיש | תכנון אידיאלי פירושו כי האתר שלכם אמור לעבוד בכל מכשירי המובייל והכל צריך להיות מתוכנן לפי האוריינטציה של מסך מונח ביד. על מנת שתגיעו למצב האידיאלי עליכם לקבל כמה החלטות דראסטיות ולהגמיש את הגישה שלכם לפי האופטימיזציה של המובייל. תמצאו דרכים אחרות לפלאש – זה לא עובד בחלק מהמכשירים, תשתמשו בHTML5 לאנימציות ופעילות אינטראקטיבית, תכננו את האתר שלכם בצורה כזו שיוכל לעבוד גם לרוחב וגם לאורך, אל תטריחו על הגולש, אלא תשאירו אותו במקום בו הוא נמצא, במידה שיחליף כיווּן מרוחב לאורך ולהיפך. אל תחמירו ואל תנסו לקצר תהליכים – אנשים לא נמצאים בהכרח באותם מתחמים שבהם אתם מפתחים את הקשרים הטכנולוגיים, אלא הם מפעילים מכשירים שונים. – חשוב לבדוק בפועל ובכפוף למציאות בשטח, שהאתר שלכם מתפקד באותה רמה במספר מכשירים שונים !

תהפכו את הכל להמרה פשוטה | לא משנה מה הן המטרות של האתר שלכם במקורו, הלקוחות שלכם צריכים שתהיה בידם האפשרות להשתמש במקלדת וירטואלית ולא בעכבר. תדאגו לאופן שימוש פראקטי וקל, כך שהגולשים יוכלו לקנות בקלות או לפנות אליכם ישירות ובלי קושי. תעשו פוקוס על אינפורמציה תומכת המרה, כגון מוצרים, או דילים. צמצמו את מספר הצעדים הנדרשים לביצוע פעולה ! תעצבו דפי רישום קצרים והקפידו על מינימום של שדות מילוי חובה. תשתמשו ב”קליק טו קול” – עבור כל מכשירי הטלפון וכל המספרים. חשוב מאוד – הטמיעו שיטת מדידה שתעזור לכם להבין מה קורה מאחורי הקלעים ותפנה את תשומת לבכם למקומות המובהקים בהם הלקוחות נופלים.

תחשבו על כל הנושא מההיבט הסביבתי – ה”לוקאל” | צרכנים מחפשים אינפורמציה לוקאלית בסלולר שלהם, ברוב הזמן – הָחֵל מהמיקום של תחנת הדלק הקרובה ביותר ועד למציאת פיצרייה פתוחה בשעה מסוימת ובמקום מסוים. חישבו לוקאלית וספקו נתונים שיעזרו לאחרים למצוא אתכם. כתובת ואפשרות לניווט בשעת חיפוש חנויות קרובות, מפות שעוזרות להכוונה, ואם אפשרי – GPS  שתומך בצורה מעשית בעקרון הפרסונליזציה וקולע במדויק לצורך מוגדר. תאפשרו ללקוחות לבדוק פריטי מלאי בחנויות קרובות כך שתחסכו להם נסיעות מיותרות.

תדאגו שהכול יהיה המשכי ורציף – ובלי תפרים מיותרים | אנשים משתמשים במסכים רבים במהלך היום, תחשבו על כך שאתם צריכים לתפור כמה שיותר פעולות ופונקציות במעבר מהאתר שלנו בדסקטופ אל האתר במובייל כך שלגבי הלקוח החוויה תיראה רציפה. תאפשרו ללקוחות לשמור תוצאות של חיפושים פופולאריים ולהתמצא בהיסטוריה של עגלת הקניות. תשתמשו בעוגנים מרכזיים באתר שלכם וככל האפשר גם בכפתורים מוצלחים שבחרתם מכל הערוצים האחרים. הקפידו להציג את אותה אינפורמציה על השירותים והמוצרים שלכם בכל מערך המסכים.

תזהו את הגולשים שלכם ותכוונו אותם למובייל ווב | אתר במובייל מסוגל לקרוא מייד את הקוד ולזהות אם הגולש משתמש במובייל – כך שיקבל מיידית את האתר הידידותי למסך זה. צריך לדאוג שהמפתחים של האתר שלכם יעשו אימפלמנטציה של redirect כך אנשים שמחפשים אתכם יקבלו את הגרסה המעודכנת של אתרכם בשעת הצורך.

תקשיבו , תִלְמְדו שוב ושוב את רחשי השטח – ותעיזו לזרוק את מה שלא עובד: הנתונים המתקבלים “מאחורי הקלעים” יכולים לספר לכם סיפור שלם על החוויה | אתרי מובייל טובים מוּנָעים אסטרטגית מהידע שנצבר על ידי הלקוחות. אתרים אלה שמים את הלקוח במרכז – זה אומר שהם הולכים ונבנים תוך כדי תנועה ומתאימים את עצמם לאינפוטים שמתגלים בשיח המתקיים בין הלקוחות. על מנת להשביח את חווית הגלישה שווה לכם לשאול את הלקוחות שלכם באופן יזום למה הם מצפים – תערכו בדיקות ואופטימיזציה באונגוינג של התהליך על מנת לוודא שההחלטות שלכם נכונות. תשתמשו באנליטיקס ובשיטות מדידה של יחס ההמרה כדי להבין לעומק איך אנשים משתמשים באתר שלכם. אם הדבר אפשרי – במיוחד עבור אתרים מורכבים וגדולים – תעשו טסטינג לגולשים לפני שאתם משיקים את התוצר הסופי. תחזרו שוב ושוב לשאלת המבנה, ותעדכנו את האתר על בסיס מחקר קבוע והסתכלות מתמדת על הדרך בה הגולשים צורכים את המידע ואת הפעולות שלהם.

צירפתי לכם את הסרטון שגוגל מפיצים בנוגע לנושא זה – הוא מבהיר בצורה ברורה כל אחת מהנקודות ומדגיש יפה את חשיבותה – שווה צפייה !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.