Mobile Trends | QR Codes

QR Codes נעשים יותר ויותר פופולאריים . ועושה רושם שזה יכול להפוך לטרנד ותפוצתם הפֶנוֹמֶנָאלית תתמיד במגמה זו בשנים הקרובות. QR מאפשר לגולשים לעשות פעילות והוא מניע לפעולה בצורה מאוד קלה ונגישה. דרך ה QR אנחנו יכולים לשלוח את הגולשים לכמה התקשרויות – עמוד אינטרנט, משלוח סמס, או יצירת שיחה. יש מספר חברות שאף לקחו את רעיון הקוד צעד אחד קדימה ושילבו במיסגרתו אפשרויות של תשלום או העברת כספים. הפעולה עבור כל QR היא יחידה במינה ואם תחשבו על כך בחוכמה ותקפידו על רלוונטיות התוכן שאתם מעבירים תוכלו להגיע ללקוחות שונים ומגוונים בכל מקום בעולם.

החיבור בין סושייל מדיה לטכנולוגיה משנה למעשה את הדרך בה אנשים צורכים ומשדר באופן הכי גלוי לְמה הם מצפים מהקמעונאים. הQR הפך לאחרונה לאופנה הטכנולוגית החדשה-ישנה במערכת שלוקחת חלק בתהליך השינוי ומשתתפת בו באופן אקטיבי. על פי מחקרים מטעם קומסקור 20 מיליון מחזיקי מכשירי סלולר בארה”ב משתמשים במכשיר שבידם לסקירת קוד קיו אר פעם אחת לפחות, בטווח של שלושה חודשים בממוצע. בתוך הקבוצה הזו 59.4% סורקים בבית, 44% ברצפת המכירה ו26.6% בחנויות מזון. עושה רושם שקיו אר נהיה קצת כמו הנשק הסודי של הריטייליסט, וזאת משום שהקוד והשימוש בו סוללים את הדרך לקמעונאי לייצר אינטראקטיביות הודות לשימוש פשוט במצלמה של הסלולר לסריקת הקוד – הלקוחות יכולים להתחבר לתמונת המוצרים, לבדוק פריטי מידע על המוצר דרך הלינק המצורף לאתר, לבדוק את המלאי , להיתוודע לביקורות, להיחשף למבצעים מיוחדים ולאינפורמציות נקודתיות, לראות תכנים עשירים על המוצרים ואפילו להגיע ישירות לקול סנטר בו הם יכולים לקבל תשובות ברורות על השאלות שהציגו. באופן מפתיע וחדש – המדיה הסטטית התחלפה בתיקשורת דו כיוונית , מאתגרת ומלהיבה וחשוב מכל – לרשותה משוֹב מדיד ומיידי.

כשמשתמשים בQR ככלי שיווק, הוא יכול להפיח חיים במותג, לספק נתונים עשירים עבור הצרכן המאוד מחובר ומאוד מלומד של ימינו – הSavvy Consumer. ניתן להציג את הנתונים השימושיים בתוך החנות על גבי המוצרים, על גבי המדף, על נקודת המכירה – או לחילופין הם יכולים (כחלק מתהליך המכירה מול הלקוח) להיטמע באמצעי השיווק המוּכָּרִים על מנת לייצר חוויה של און ליין אוף ליין  ולמעשה לתפקד כדרייבים שמגבירים מכירה ומגדילים את כמות הלקוחות. אבל האם קמעונאים באמת רואים תוצאות מהשימוש הנפוץ בקיו אר קוד ? אילו טרנדים מתמנפים דרך הטכנולוגיה הזו ? מי הם אלו שממש לוקחים את השיטה ברצינות ומוצאים בה כלי שיווקי אפקטיבי ? איך הטכנולוגיה יכולה לשנות את חווית הלקוח ? ומה קמעונאים יכולים לעשות על מנת לנצל את ההזדמנות בצורה מיטבית ? הנה מספר רעיונות  –

לחולל מהפך בתצוגת חלון הראווה האינטגרציה של קיו אר קוד בחזִית החנות משמשת כטרנד ומתמזגת במגמה הגוברת של השימוש העכשווי בטכנולוגיה. רוּבֵינו מכירים את הדוגמא של טסקו בדרום קוריאה – שימוש בקיו אר קוד המאפשר לגולשים לסרוק את הפריטים המצולמים שעליהם מונח הקוד ולרכוש את המוצרים ישירות מהשלט. כצפוי, כל רעיון טוב מועתק במהירות האופיינית לרשת, ואכן לאחרונה Waitrose אימצה את הרעיון והשתמשה בו לעיצוב חלונות הראווה של החברה – על ידי מילוי חלון הראווה בצילומי המוצרים שעליהם מסומן קוד שמאפשר לעוברים ושבים לרכוש מתנות ישירות מהחלון לקראת הקריסטמס . וכמובן ישנן לא מעט דוגמאות נוספות לשימוש חכם ומאתגר כחלון ראווה וירטואלי, המאובזר בטכנולוגיה תואמת.

לספק מידע נוסף על המוצר : עוד טרנד שנפוץ בקיו אר קוד   גישה למידע נוסף. בארה”ב, החברה הראשונה שהזדרזה לאמץ את גישת הקיו אר קוד הינה ענקית האלקטרוניקה בסט ביי אשר יצרה אינטגרציה של קיו אר על גבי המדפים וסיפקה מידע נוסף על המוצרים – זאת בספטמבר 2012. על ידי סריקת הקוד יכלו הלקוחות של בסט ביי לקבל מידע על המוצר ולבחון אותו על ידי תוספת מידע שניתן להם בצורה ויזואלית, וכמו כן יכלו להיחשף לביקורות שספגה החברה ובמקביל לשלוח במייל את צילום המוצר לחברים על מנת להיעזר בעצתם בו במקום. בגרמניה רשת חנויות מזון השתמשה בקיו אר קוד על גבי המוצרים בתחילת 2011 על מנת שהלקוחות המעוניינים יראו את המקור על גבי המוצר במידה שירצו לבדוק את המרכיבים התזונתיים שלו.

למנף שיווקית את המותג : אחת השיטות הטובות ביותר לשימוש בקיו אר קוד הינה – הטמעת הרעיון כחלק ממסע הפרסום והשיווק של המותג – על מנת לייצר חווית לקוח יותר אינטראקטיבית. דוגמא – רשת ענקית למזון בארה”ב שהשתמשה בקיו אר קוד כחלק ממסע פרסום ארצי שערכה למוצרים לבית. כשלקוחות סרקו את הקיו אר הם קיבלו לינק לסרטון של שישים שניות של סטיליסטית ידועה שהמחישה להם איך המוצרים של Target יכולים להעניק מראה מעוצב ואסתטי יותר לביתם כמוֹת שהוא. Macy’s נקטו גישה דומה במרחב החנות עצמה – כשאיפשרו ללקוחות לסרוק קודים בהם נמצאו סרטונים עם אנשים מפורסמים אשר נתנו להם עצות על אופנה.

להגדיר מחדש את הצעת הערך : השימוש בקיו אר קוד נמצא בעלייה מבחינה נוספת: מֵעבר לעובדה שבכוחו להביא משהו רענן וחדיש לכל חברה ובכל מהלך שיווקי. כשמשתמשים בקיו אר קוד עם חיבור למערכות של אנליסטים השימוש מאפשר לקמעונאים לקבל מידע רלוונטי על הלקוחות לפי הנתונים המשתקפים בכל סריקה. קמעונאים יכולים לקבל אינסייט על האינטראקציות של הלקוחות ומכאן להסיק איך לגשת אליהם בעתיד, איך לטרגט אותם ובכך למעשה להשביח משמעותית את מהלכי הקמפיין של המותג. יוצא כי השימוש בכלי מספק גם כלים לניתוח נתונים ונותן גישה למידע חיוני עבור החברה. על ידי הכרת הלקוח – ההרגלים שלו והאינטראקציה איתו נוכל ללמוד על הרגלי הצריכה שלו ולהבין מה עובד ומה לא. בכך נוכל להגדיר מחדש את הצעת הערך שלנו לפני שזו מופנית כלפיו על מנת שתענה לצורך ממש ותייצר רכישות בפועל.

מה צופן לנו העתיד הקרוב עוד השנה וכן בשנה הבאה בתחום הקיו אר קוד  ? על פי מחקר חדש של חברת המחקר המוערכת פורסטר – 5% מהקהל הבוגר בארה”ב משתמשים בסמארטפון שלהם לסריקת קיו אר קוד – זו עליה מאחוז אחד בשנת 2010. על פי נתוני הצמיחה הזו מסתבר כי השימוש בברקודים למובייל יוסיף לגדול בשנת 2012 ובשנת 2013. בשל החדירה המופלאה של הסמארטפונים לשטחי הסחר, שנובעת ממודעות גבוהה יותר של הלקוחות – במקביל לשימוש הגובר בטכנולוגיה על ידי המותגים. – ניתן לחזות בביטחה שקיו אר קודים יהפכו ללא ספק לטרנד סוחף. סביר להניח שבשנה הבאה כאשר הבסט פרקטייסס יתמזגו יותר ויותר בזרם המרכזי – ב”מיין סטרים” – ויעדיפו טקטיקה של שילוב מוצרים בתוך סט הכלים שבכוחם להניע לפעולה, לא נופתע אם השימוש בקיו אר קוד יהפוך לנוהג שבשגרה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.