בשנה שעברה התחלתי מסורת, לכבוד החג קידמתי פוסט שחושף אתכם לאנשי השנה שלי. החלטתי גם השנה להמשיך בכך אבל מן הסתם כמו כל דבר בחיים הקורונה הצליחה לערבל ולשבש גם את זה! אם בפעם הקודמת אנשי השנה שלי היו מיקס של אנשים מהארץ ומהעולם, הרי שבגלל הקורונה, ההשפעות שלנו הן הרבה יותר קרובות, והאנשים שמשפיעים עלי בעיקרם הם כאן. הרשימה שלי היא מגוונת, וכוללת כל מיני דמויות שמזיזות לי את המחשבה וגורמות לי לחיכוך בתפיסות, רעיונות ובהחלטות כמובן.
אני אתחיל עם השרה מירב כהן, שבעיניים שלי היא לוחמת צדק עם אג’נדה ברורה לעזור לאנשים מוחלשים ולתוך הדבר הזה היא יצקה את התיק שהיא מופקדת עליו. הדבר שהכי מרשים אותי בה, הוא העובדה שהיא מחזיקה בתיק של שר באותם הדברים שעבדה עליהם עוד הרבה לפני שנכנסה לפוליטיקה, הפאשן שלה לעזור לאנשים הפך לעמדת כוח חיובית שעם הכוח הזה היא יכולה לעשות יותר. Link.
את יובל סמאט, הפאונדר של RiseUp היה לי העונג להכיר אישית, ואני רוצה להגיד לכם שיש מעט מאוד אנשים שעושים כל כך הרבה בשביל הבריאות הכלכלית שלנו. הסטארטאפ שיובל מוביל בצורה אחראית, מקצועית ומאתגרת מדהים אותי. “רייזאפ” עוזרת לאנשים לנהל את הכסף שלהם בחשבון בצורה יותר מאוזנת וחכמה, ומאתגרת אותנו כל אחד מאיתנו לחשוב טוב יותר על החסכונות שלנו, על ההוצאות והדרך שבה אנחנו בכלל מבינים את הכסף. Link הפאשן של יובל לא מונע מאקזיט, או מלעשות מלא כסף- אלא מתוך חזון אמיתי להראות לאנשים שהם יכולים לשלוט בכספים שלהם בצורה יותר חכמה.
את צחי הלוי, אתם מכירים בטח כשחקן וזמר- אבל לי יצא אישית להכיר את צחי ממקום אחר לגמרי, לפני כמה חודשים ראיתי אותו בחדשות ובכתבה צחי דיבר על המצוקה של העצמאיים ועל הרצון שלו לעזור. פניתי אליו’ וביחד יזמנו שיחה משותפת בנושא וניסינו לפצח יחד את הדברים שצריך לעשות’ על מנת להתגבר על חלק מהבעיות הגדולות שקיימות כרגע וכפי הנראה תשארנה איתנו עוד זמן רב. צחי הוא איש אכפתי, קשוב, מעורב ומלא באמפתייה ושווה לכם לעצור רגע ולהקשיב לדבריו החכמים- Link.
גילי הייזלר, המנכ”לית של פרומרקט ואני נהיינו חברות בזמן הקרונה, חברות עם שלט רחוק באמצעות הרשתות החברתיות, זום, שיחות ועוד. אני גיליתי אדם חכם, מלא יוזמה וחשיבה חדשנית ושונה. היא נכנסת לרשימת אנשי השנה שלי בגלל שהצליחה לגרום לי לחיכוך במחשבה, להבנה של עולם משתנה ועסקים שנדרשים לעדכן את עצמם! ובעיקר גם כי גילי היא אדם שכל אחד ירצה להיות חבר שלה, אישה פשוט נגישה, מקסימה ומלאה בסיפורים מעניינים- Link.
דוקטור דניאל קראפט, הוא מומחה עולמי לעולם של בריאות, ובריאות דיגיטלית- פגשתי את דניאל לראשונה ב2013 בכנס “לה ווב” בפריז. מאז, יצא לי לראות אותו בלימודים שנסעתי אליהם באוניברסיטת הסינגולרטי ולעקוב אחריו באופן רציף ברשת. דניאל מדבר על העולם המשתנה ועידן הקורונה שהגיע לתוך חיינו כהזדמנות גדולה שנדרש מאיתנו לחשוב מה עושים איתה לטובה, זו דרך לזרז תהליכים של קידמה טכנולוגית בעולם הבריאות ולחשוב אחרת על הדברים – Link.
ריד הייסטינגס, המנכ”ל של נטפליקס, נכנס מבחינתי לרשימת אנשי השנה שלי כי הוא מצליח לעדן ולסגנן לי את היום יום בתקופה כל כך מורכבת וקשה. תחשבו על כך שבאמצעות המסך שלנו בבית, נטפליקס מנגישה לנו את העולם שכרגע די חסום לנו, יש בפלטפורמה תכנים מדהימים תיעודיים שיכולים לעזור להבין המון על איך העולם שלנו מתפקד וכיצד דברים קורים בפועל – Link.
פרופסור ערן סגל ממכון וויצמן, הוא אחד הצייצנים המעניינים ביותר בזמן הקורונה, יש לו טוויטר מאוד מאוד פעיל בו הוא משקף גרפים עדכניים על המחלה והתפשטותה. ערן עושה את זה במסירות, בשפה פשוטה ומתווך את הוירוס ואת המשמעויות שלו אל תוך הקהילה- Link.
בן כספית גם היה באנשי השנה שלי בשנה שעברה, הוא עיתנואי מעניין ומנתח את המציאות בצורה חכמה, כנה, ואמיתית. אני מקשיבה לבן באופן קבוע בשתי התוכניות שלו ב103 וגם קוראת את הטורים שלו במעריב. כל אחד מאיתנו צריך מישהו שיעזור לנו לתרגם את הבלאגן הגדול הזה – שקוראים לו מדינת ישראל… ובעיני בן כספית עוזר לנו לפרק את הבעיה, את הלא נודע, את הפלונטרים ולהרכיב אותם בחוכמה מחדש – Link.
שאול אמסטרדמסקי הוא עיתונאי חוקר שמנסה להבין את החיים דרך הכסף, שווה לעקוב אחריו גם בטוויטר הסופר מעניין שלו וכמובן בתוכנית הנהדרת שלו בכאן 11 שעונה לשם “משחקי הכסף”. אני חושבת שמדובר באחד האנשים המבריקים ביותר שקיימים בעולם של המדיה והחדשות שמצליח הלכה למעשה לתווך מידע קשה לעיכול ולהגיש אותו על מגש של כסף על מנת שתוכלו להבין אותו בפועל – Link.
דוקטור אביב צנזור– הוא כוכב רשת למתמטיקה, ויחד עם משרד החינוך הוא הולך ליצור תכנים שיעזרו לתלמידים ללמוד באמת מרחוק. זו לא חוכמה לפתוח מצלמה ואת זום ולחשוב שכך מנהלים חינוך, למידה וכיתה- זו כן חוכמה לחשוב כיצד מגישים אחרת את המידע ולועסים אותו נכון אל העולם הדיגיטלי ואת זה אביב יודע לעשות בצורה מדהימה! – Link.
שירה האס, היא השחקנית הישראלית שקיבלה תפקיד ראשי ב”המורדת” של נטפליקס, ממש בתחילת המגפה נתקלתי בסדרה ופשוט “בלעתי” אותה בכלום זמן. אם אתם רוצים לראות משחק נדיר של מישהי שעוזרת לנו להכנס “מתחת למכסה המנוע” ולהבין כיצד חיה קהילה דתית אדוקה ואיך זה משפיע על החיים, הזוגיות, על יחסים- תראו את הסדרה המדהימה הזו! ולא פחות חשוב, תכירו את שירה שבעיני היא אחת השחקניות הטובות ביותר של העידן הנוכחי – Link.
ריצ’רד תיילר- הוא חתן פרס נובל לכלכלה התנהגותית לשנת 2018, וגם הסופר של הספר דחיפות קלות, נאדג’, את ריצ’רד יצא לי לפגוש בכנס בניו יורק בשנת 2017, אשר עסק בעולם של התנהגויות וכלכלה. הספר שלו “דחיפות קלות” עוזר לי להבין אנשים, ועכשיו בגרסה שלו בעברית אני חוזרת אל הדברים וקוראת שוב ומחכימה. שווה לכם להכיר אותו כי הוא יודע לנתח התנהגויות קטנות שבפועל הופכות להיות לדברים הגדולים והחשובים בחיים של כולנו – Link.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.