People Behaviors During Corona Time ~ Israel

אני רוצה לחשוף אתכם לנתונים מעניינים מאוד, מחקר שנערך על ידי חברת המחקר איפסוס עבור פייסבוק ישראל, בו סוקרים את ההשתנות של האנשים בהתנהגויות שונות בתקופת הקורונה. אני מצמידה את המחקר המקורי בלינק הבא- Link, ומצידי אוציא את הדברים שעניינו ותפסו את עיני- כמו גם אוסיף עליהם תובנות ומחשבות משלי.

כלכלה. הלך הרוח הכלכלי ממשיך להיות בראש הסוגיות שמטרידות את הקהל הישראלי, זו לא פליאה ואנחנו רואים את ההשפעות תחום הצריכה נמצא בירידה (אפשר היה להיווכח בנתוני הלמ”ס על הירידה בתמ”ג לרבעון השני של השנה) יותר משבעים אחוז מהציבור לא חזרו לשגרה מלאה, ולטעמי ואמרתי זאת גם בעברהשגרה לעולם לא תהיה אותו דבר. חשוב להדגיש ש42.6% טוענים שיחסכו לזמנים קשים יותר- זו תכונה משמעותית של שינוי שנדרש לייצר סביבה פתרונות ומכשירים פיננסים, שעוזרים לאנשים לקבל החלטות טובות יותר ודפקטו לחסן את עתידם באמצעות חסכונות חכמים.

איקומרס. מעניין לראות את תכונת המעבר לקניה באונליין. אם בעבר חשבנו שאיקומרס מהווה משהו חלקי בזירת הסחר, הרי שעכשיו הנתונים מהמחקר מראים כי 85% מהישראלים מצהירים שיעדיפו לקנות און ליין, הם רוצים להמנע מהפיזיות של החנויות באוף ליין. 40.8% אנשים מצהירים על עצמם שהם קונים אונליין יותר לעומת התקופה שלפני המשבר. המעבר הזה מגיע עם ציפיות, הצרכנים רוצים שמותגים יספקו להם שירותים אונליין, הם רוצים שהמותגים יעשו זאת גם אחרי המשבר- מדובר ב78% מהעונים למחקר.

ללא מגע. העולם ללא מגע נכנס לחיינו, הישראלים מחפשים אחר פתרונות תשלום ללא מגע (כמה טוב שהEMV הגיע לחיינו באיחור לא אופנתי של יותר מעשר שנים). אנשים מבצעים תשלומים באמצעות אפליקציות תשלומים כמו BIT הנתונים הם שכ60% מהישראלים מדווחים שהם משתמשים באפליקציות תשלומים, וכ-40% ימשיכו לעשות זאת לפחות באותה מידה- הבן זוג שלי אומר שביט, זה הכסף המזומן החדש…

מידע תומך החלטות. הציבור מחפש מגופים פיננסים ידע והמלצות על התמודדות עם המצב, כ-70% מצפים מהגופים הפיננסים שייעצו ויספקו מידע על הדרך להתנהל כלכלית לאור משבר הקורונה.

הציפיה לקבלת שירות און ליין גדלה, כמחצית מהציבור מעדיף לתקשר עם חברות בתחום בעיקר דרך ווטסאפ (כשליש) וצ’אטים. 73.1% מצפים להיות מסוגלים לתקשר עם הסניף שלהם בוואצאפ, אין ספק שזו פלטפורמת המעורבות הטובה ביותר עבור הישראלים. 41.1% מצפים לאפשר ביצוע כלל הפעולות באתר ובאפליקציה. 48.1% מצפים מהבנק שלהם לאפשר תקשורת שוטפת עם הבנקאי מרחוק או דרך המחשב (ווידאו, וואצאפ וכו׳).


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.