קלינט גו’רני- מסעו של הלקוח, זה משהו שהתשנה וכפי הנראה לעולם לא יחזור להיות כפי שהיה בעבר. הדברים אינם פשוטים יותר ולהיפך הם רק מסתבכים מיום ליום. אבל בתוך הסבך מתגלים רבדים חדשים : מקומות חדשים ותפישות “גאוגרפיות” חדשות שיכולות להיות מכריעות ומשפיעות על הצרכן, שכן דפוסי התנהגוות רבודים מזמנים לנו כר חדש לטיפוח יחסים. הפעם, אני רוצה להתמקד על גרף אחד של הביזנס אינסיידר אשר מציג את הפלואו של הרכישה בדיגיטל. יש בו כדי להבהיר מה למעשה מייצר את האימפקט על הצרכנים- לפי המסכים השונים, וכמו כן, מה תפקידו של כל מסך במסע הרכישה הדיגיטלי.
הכותרת של הפוסט הזה– סובבת סביב המסקנה כי ישנה מגמה של אנשים שקונים דרך הסמארטפון ונוהגים קודם כל לערוך בדיקה יסודית ולבחון את המידע המתקבל בטאבלט או בPC. בביזנס אינסיידר בחנו את תמונת הדטה הזו ונוכחו כי מסתמנת מגמת עליה משמעותית של קניה דרך הסמארטפון. אכן, יותר ויותר אנשים רוכשים בסמארטפון או בטאבלט שלהם.
אבל, ההתחקות אחר מסלול הרכישה- Path to Purchase נהיית מורכבת, וכפי שאמרתי, עוד לפני שאנשים לוחצים על כפתור ה- buy, הם מבצעים מספר “סידורים” מקדימים. מתברר, כי 41 אחוז מכלל הרכישות באיקומרס אשר מבוצעות בסמארטפונים מתחילות בחקירה ושיטוט באתרי הסחר דרך הPC או דרך הטאבלט, והנתון הזה מתוקף על ידי חברת המחקר- Barilliance.
מכלל הרכישות שבוצעו בסמארטפון, 59 אחוז נוצרו משימוש במכשיר עצמו, 31 אחוז במקור הגיעו מחיפוש בPC, ו10 אחוז הגיעו מחיפוש בטאבלט.
בין הרכישות שבוצעו בטאבלט- 79 אחוז במקור התחילו להתרקם במכשיר הטאבלט ונסגרו במכשיר הטאבלט, כאשר 16 אחוז התחילו מחיפוש בPC, ו5 אחוז הגיעו מחיפוש מקדים בסמארטפון.
רכישות שבוצעו במחשב- בPC- כמעט כל הרכישות ( 95 אחוז!) התחילו במקור במכשיר זה, שלושה אחוז הגיעו מחיפוש בטאבלט, ורק שני אחוז הגיעו מחיפוש בסמארטפון.
בולטת העובדה שבכל המכשירים, רוב הרכישות שנעשו בפועל הן רכישות שהתחילו והסתיימו באותו מכשיר- זאת בעיקר במכשירי PC.
ניתן לראות את הפרטים שסקרתי עבורכם כאן, בגרף הבא, שנמצא מתחת לפסקה זו. לדעתי חשוב שנבין לפרטיו את המסע של הרכישה הדיגיטלית, שכן הוא מאפשר לנו לברר מהם מוקדי ההשפעה שיזדמנו לנו ואיך עלינו לעצב את המסרים שלנו אל מול הגולשים. מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם בנושא הספציפי הזה גם בהמשך הדרך.