Social Media | 2012

הרשומה הזו נשענת על מצגת מדהימה שמציגה את מצב הסושייל מדיה נכון להיום – אמצע שנת 2012 . מצאתי שם אמירות מעניינות שיכולות לשרת ארגונים ביצירת הנוכחות שלהם ברשת ובהבנת מבנה הפלטפורמות שלרשותן. אני מצרפת לרשומה את המצגת המקורית ומחלצת לכם מתוכה נקודות עיקריות שלדעתי יביאו לכם תועלת רבה. בעיני, זהו אחד המסמכים הטובים ביותר שפגשתי ברשת ואני מאוד ממליצה לכם להתעמק בו ולקרוא את כולו.

אינסייט ראשון | גולשים מַרְבִּים לדבר על חברוֹת ברשת מתוך 100 החברות הגדולות ביותר בעולם – ניטור של השיחה ברשת מראה כי הן קיבלו 10,400,132 אזכורים בחודש ! Twitter הוא הכלי המרכזי שיוצר את השיח, ובווליום הגבוה ביותר – הממוצע החודשי לחברה המוזכרת ב- Twitter הינו 55,790 פעמים  בחודש ! בין החברות המובילות את השיחה ברשת : פורד, HP, וואלמארט, AT&T ועוד. המסקנה הברורה היא שחלפו הימים בהם חברות ומותגים יכלו לעצב את השיחה ולשלוט במה שנאמר עליהם בכל נקודת זמן .

אינסייט שני | הגידול המשמעותי בשיחה על המותגים ברשת אותתו בנורה אדומה – גם לחברות לקחת חלק –  אחוז החברות שמשתמשות לפחות בכלי אחד של סושייל מדיה גדל ב10% מאז שנת 2010. Twitter היא הזירה הפופולארית ביותר בין החברות הגלובליות. ממוצע העוקבים אחר יוזר של חברה בTwitter השתנה מקצה לקצה בין השנים 2010- 2012. בשנת 2010 ממוצע העוקבים עמד על 1,489 – ובשנת 2012 הוא עלה ל- 14,809 עוקבים. כמעט לשני שליש מהחברות יש נוכחות בFacebook. כמות האוהדים בעמוד ממוצע של חברות בעולם קפץ בצורה משמעותית משנת 2010 עד 2012. בשנת 2010 הממוצע לעמוד אוהדים של מותג עמד על 40,884 אוהדים, והנה בשנת 2012 הממוצע כבר עומד על 152,646 אוהדים. הנוכחות של מותגים ביוטיוב עלתה ב39 אחוז מהשנה שעברה לשנה הנוכחית. לכל מותג שמחזיק עמוד ביוטיוב יש ממוצע של 2,024,931 צפיות !

אינסייט שלישי | תאגידים ומותגים הפכו להיות באופן משמעותי מעורבים ויצרני אינגייג’מנט ברשתות החברתיות –  ל79 אחוז אחוז מהחברות יש נוכחות בTwitter – זה מתבטא ביוזרים פעילים שמייצרים שיחה ומעורבות וגורמים לאחרים לעשות ריטוויט ולאזכר אותם בתוך השיחה המתקיימת בפלטפורמה. בFacebook רואים צמיחה אדירה בשיחה של הגולשים עם דפי האוהדים המופעלים על ידי החברות – לכל חברה יש ממוצע של 6,011 במדד “המדברים על זה” ושבעים אחוזים מדפי המותגים מפעילים שיחה עירנית ומגיבים לאוהדים אשר פעילים בטיימליין של המותג כחלק מהשיחה והתגובתיות ומהסטאטוסים העולים על הקיר.

אינסייט רביעי | חברות מפעילות יוזרים ניפרדים בפלטפורמות שונות על מנת שתוכלנו לטרגט קהלי ייעד שונים בחלוקה לפי שיקולים גאוגרפיים, נושאים או שירותים – חברות נוטות להרבות ביוזרים בכל פלטפורמה יותר מאי פעם -ממוצע היוזרים לחברות בTwitter עומד על – 10 יוזרים. ממוצע היוזרים לחברות בFacebook עומד גם הוא על 10, ממוצע היוזרים לחברות ביוטיוב עומד על 8, לגבי חברות בגוגל פלוס הממוצע עומד על 2.6. פורד למשל מחזיקה יוזרים ניפרדים בTwitter שתפקידם לתת היילייטס על נושאים מובחנים, שירותים או מוצרים שפוגשים צרכים מגוונים בשטח, ותכליתם לספק רצונם של קהלי יעד או מחזיקי עניין שונים זה מזה. חברות מקימות דפי Facebook מגוונים על פי חלוקה גאוגרפית , לפי מידת הפופולאריות של מותגים, או בהתאם לקהלים עם צרכים אופייניים. הממוצע לעמודי Facebook לחברות עלה דרמטית משנת הפעילות 2010 – שם הממוצע עמד על 2 עמודים לחברה, מול הפעילות היום: ב2012 הממוצע לחברה עלה לכדי 10.4 עמודים לחברה.

אינסייט חמישי | חברות יוצרות תוכן מקורי אותו הן יכולות לשתף בכל הערוצים והפלטפורמות שהן פעילות בהם. לדוגמא : תשעים אחוז מעמודי הFacebook של המותגים מתעדכנים באופן שבועי וקבוע. זאת לעומת 59 אחוז בָּאוֹמדן של שנת 2010.

אינסייט שישי | ככל שהחברות יודעות איך ליצור נוכחות בפלטפורמות השונות במדיה החברתית וגם לבסס אותה לאחר מכן, כך הן מסגלות לעצמן ביתר מהירות פלטפורמות חדשות.  כמעט למחצית מהחברות בעולם (48 אחוז ) יש יוזר בגוגל +. סוני למשל הינו מותג שמייצר מעורבות עם לקוחות דרך גוגל פלוס. ל25% מהחברות בעולם יש יוזר בפינטרסט. חברות משתמשות בפלטפורמת פינטרסט להעצמת הרושם החזותי של המוצרים והשירותים שלהם – היילייטס על המסרים החשובים דרך תוכן שמתבטא בתמונה.

סיכום ומסקנות הנובעות מהמחקר :

Twitter הוא הכלי המוביל בשיחה ובתקשורת זמן אמת בזירת הסושייל מדיה

באירופה חברות גלובאליות מתמודדות בהקמת יוזרים שונים דוברי שפות שונות לדוגמא חברת התקשורת וודפון משתמשת ביוזרים שונים בFacebook לכל שפה. על פי המדינה. השיטה של ריבוי יוזרים בהתאם לשפה השלטת בכל מדינה משנה את היקף המעורבות בקרב גולשים שהם גם דוברי אנגלית או בצרפתית.

ישנם שלושה טרנדים מובילים שצריך לשים לב אליהם :

Mobile Web | מַעֳבָר הצרכנים לשימוש במדיה – ובייחוד בסושייל דרך מסך המובייל (טאבלטים וסמארטפונים)  משפיע על קבלת ההחלטות לגבי השקעות ולגבי ערוצי נוכחות שמותגים נערכים לייצר.

סיפוריות בויזואליזציה |  שימוש בכוח של התמונה, באינפוגרפיקות שמעבירות באופן ויזואלי את המידע, המספרים והסטטיסיקות, פלטפורמות שערוכות מלכתחילה לשימוש בתמונה כמו פינטרסט ואינסטגרם.

ארגוני סושייל | ארגונים שיודעים להטמיע את הסושייל כגישה מכוונת וכאתגר רב ממדי שנוגע בפס הרחב של הארגון בכמה רמות: גם ברמת הפיתוח, וגם בשיווק, בגיוס משאבי אנוש, בעידוד המחקר , ובעיקר בלימוד נתונים רלוונטיים מתוך השיחה בשטח ובאיסוף תובנות על הרגלי הצרכנים ועוד.

מילה אחרונה – כפי שכתבתי בהתחלה ניסיתי לפרוס לפניכם בפוסט זה את הנקודות המשמעותיות מתוך השקפים, כדי להדגיש את ערכיו החזותיים:  הפרזנטציה של המחקר מעוצבת באופן ייחודי ומדהים ברמת הגשת התוכן – אינפוגרפיקה של נתונים שזורה לכל אורך השקפים. אני מאוד ממליצה לכם להתעמק בחומר המקורי הזה ולקחת ממנו אינסייטים שיתאימו לארגז כלי העבודה שלכם. מקווה שנהניתם ומקווה לראות גם את המותג שלכם פעיל ומשולב בתבונה ברשת החברתית.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.