האאטלוק השנתי של SoDA הינו פרק דיגיטלי חובה לכולנו– מסמך מתוקשר שמופץ אחת לשנה כבר כמה שנים ברציפות (שבע, אם אני לא טועה). זהו דו”ח ארוך ומלא באינפורמציה ואין לי כוונה לסרוק עבורכם את כולו. אני רוצה לשפוך מעט אור על נושא שכבר התחלתי לדון אתכם עליו והוא : האבולוציה של עולם סוכנויות הקריאטיב והדרך בה הן מתפתחות.
החלק שאתמקד בו ברשומה זו– מתחיל בעמוד 34 של המסמך המלא אותו צירפתי לכם בתחתית הרשומה, ואשר סוקר למעשה את העלייה ברמת ההשקעות של סוכנויות הקריאטיב במעבדות חדשנות: The Rise of Innovation Labs, כמו כן את הסיבות לכך שסוכנויות קריאטיב מאמינות שצריך להשקיע בתשתיות וביכולות חדשות. יותר ויותר סוכנויות ומשרדי דיגיטל, משקיעים את רוב מאמציהם בחדשנות, וזאת הרבה יותר מאי פעם. הדבר נובע מהסיבה הפשוטה שהן שואפות לעתיד עסקי מאיר פנים עבור עצמן וגם מחפשות את הדרך להשתלב בתוך העולם שעובר מהפך דיגיטלי. באחוזים, מספר הסוכנויות המפתחות מעבדות חדשנות- או אינקובטורים של מוצרים, עלה בכמעט שלושים אחוז ב2014. תוכלו לראות בגרף הבא את אומדן האחוזים שמשתקף מכלל ההשקעות הן במעבדות והן במציאת טאלנטים לטובת השגת יכולת אמיתית ומתקדמת.
אחוזי ההשקעות בקרב סוכנויות קריאטיב, סוכנויות דיגיטל וסוכנוּיות פרסום : בשנה האחרונה ההשקעות במעבדות חדשנות או בטאלנטים שמיועדים מראש לשם המצאת מוצרים חדשים, הרקיעו לשחקים יחסית לשנים קודמות, והגידול עומד על כ28 אחוז- נתון שהתקבל מהדו”ח של SoDA בשנת הפעילות 2013. חמישים אחוז מהסוכנוּיות המייצגות שנסקרו למען הדו”ח הן האינדיקטור הברור לכך שהמגמה חודרת למרחב וגם מעבה את הדימוי היציב שלה כגורם חדש שמפתח יכולת אמיתית. הערך הנרכש הודות למאמצים הללו מקבל ביטוי ויזואלי בשקף שאתם רואים מתחת לפסקה זו. המצב הנוכחי מספר על הופעתם של כמה סוגי עסקים : 1. עסקים חדשים לגמרי 2. כר פורה להשקעות ולמשיכת משקיעים חדשים בעסק 3. מערכת יחסים עם עובדים הרבה יותר “מאושרים”- מה שמביא באופן טבעי לגיוס מוצלח של טאלנטים (לעומת האפשרות האחרת- טאלנטים של החברה שיעדיפו כפי הנראה לפנות למקומות אחרים).
בהתחשב באחוזים הללו ובמספרים המדברים בעד עצמם, של כמות הסוכנוּיות המצוידות במעבדות חדשנות- כלומר גידול של כשליש, ולמרות העובדה שחלק מהסוכנוּיות מעריכות שזה “טיפה מוקדם”- אין כל קושי לדעת מה בפועל יהיו האינדיקטורים שיתמכו כלכלית את ההשקעה במעבדות ובגישת חדשנות בחברה. ולמרות העובדה שקשה לקבוע בצורה נחרצת את הROI, הרי ברור מעל לכל ספק שהפקטורים השונים שנמנו במסמך- שלושת הפקטורים שמניתי קודם לכן, מהווים חיזוק משמעותי לרעיון של השקעה במעבדות חדשנות ככלי בר תועלת לאורך זמן.
– סוכנויות וחברות לפיתוח מוצרים- מחפשות אחר מקורות חדשים לצבירת רווחים על מנת להבטיח את הישארותם על המפה ואת הרלוונטיות שלהן אורך זמן.
– זה כמובן מספק את ה”פיק” של המשחק, וכן משנה את רוח השיחה שנרקמת בקרב מותגים גדולים לגבי הכנסת הדיגיטל in-house וזה בעיני אחד האיומים הגדולים ביותר על סוכנויות הדיגיטל.
הלקוחות המצויים ברשת, במציאות של היום אכן מחפשים זאת- והם מעריכים מאוד את המאמץ שמניב ערך מצד סוכנויות הדיגיטל וסוכנויות הפרסום. במצב עניינים זה ניבנה סוג חדש של מערכת יחסים, עמוקה יותר וקרובה יותר אל הביזנס שכן החדשנות מקיפה כמה וכמה מעגלים נוספים בראייה רחבה יותר שאף נוגעת בעיצוב המוצרים עצמם.
סוכנויות דיגיטל שסיפחו בתוכן- אינקובטורים ומעבדות חדשנות- הופכות את עצמן למוכנות לקראת השינוי והאבולוציה של העולם הדיגיטלי, ומייצרות יכולות שתומכות באתגרים של Digital Intelligence של לקוחותיהם. סוכנויות שכבר אמצו את הגישה אומרות שהאינקובטורים מעניקים להם Tangible value בממדים הבאים :
– האפשרות לTalent Retention- טרגטינג של טאלנטים אל החברה.
– עסקים חדשים שמגיעים כתוצאה מהעבודה באינקובטורים.
– האפשרות שניתנת להם לייצר מערכת יחסים רעננה עם לקוחותיהם, והאבולוציה שחדרה למערכת היחסים דרך עבודה מעמיקה יותר וקרובה יותר אל המוצרים- אל הביזנס.
מילת סיכום. כפי שאמרתי בתחילת הרשומה הדו”ח הארוך הזה הוא מעניין ביותר, לכן צירפתי אותו לכם במלואו. מבחינתי- החלטתי לתפוס רק חלק קטן בדיון ולשלוף לכם אותו החוצה על מנת לחדד טיעון אותו אני מובילה בבלוג זה והוא : השינוי של סוכנויות הקריאטיב והכלים שמתוכננים לקראת אותו שינוי, כלים שיגרמו לכך שהסוכנויות תהינה רספונסיביות לתמורות התכופות ברשת ותתאמנה את עצמן לדרישות הלקוחות כמקובל בעולמנו האקטואלי שמשתנה במהירות הבזק. מקווה שהרשומה הזו והאחרות שעוסקות בנושא- פותחות לכם את הראש ומועילות לכם מעשית בשרטוט דרככם העתידית.