Speculative Design/ Innovation

אני רוצה לדבר אתכם הפעם על מושג מעניין שקוראים לו ״עיצוב ספקולטיבי״, או כמו שאני מעדיפה ״חדשנות ספקולטיבית״, המושג מייצג את החשיבה על חדשנות ממבט של ציפור על העתיד, וניסוי לקדם חדשנות מתוך הבנת תרחישי העתיד והבנת האקו סיסטם השלם (ולכך יש משמעות גדולה מאוד).

למדתי את המושג בשבוע החדשנות אליו נסעתי בלונדון– אבל למעשה, הפרקטיקה שעומדת מאחוריו היא שיטה שאני משתמשת בה כבר שנים. הקורס והסשן הספציפי עזר לי לקפסל את הרעיון בצורה יותר מובנית. בפוסט הנוכחי אתן לכם טעימה מהרעיון, ובקורס חדשנות מקוצר אותו השקתי לאחרונה-Link השיטה כולה משולבת על מנת שתוכלו לקחת אותה כעוגן ולבנות ממנה את התהליכים בצורה מובנית ומעמיקה

עיצוב או חדשנות ספקולטיבית מייצרת שיטת עבודה שלוקחת בעיות ספקולטיביות אל עבר העתיד, ויוצרת מוצרים ושירותים לטובת אותם סנריומים. זו גישה של פתרון בעיות אפשרויות בעתיד, היא מבוססת על חשיבה ביקורתית-  Critical Thinking, ודיאלוג שמנסה לחתור להבנת תרחישי העתיד. בבסיס השיטה יש מחקר של שאלות על האקו סיסטם הכולל, ניסיון להבין את החיבורים בין הדברים והקשת השינויים על ההסתברויות העתידיות. על פי גוגל, המילה ספקולטיבי מייצגת את היכולת להיות במעורבות עם שאלות ולבסס את התשובות על בסיס ידע היסטורי, ועל בסיס היכולת לנתח מספר גורמים שונים שמובילים למסקנה אפשרית בהסתברות גבוהה.

כשאנחנו מנתחים את העתיד אנחנו מסתכלים לרוב על המציאות של היום, ובעתיד מסמנים נקודות אפשריות של שינוי וכניסה של מגמות, טכנולוגיות ותחומים חדשים לחיים. ממש כמו הקונוס בשרטוט מתחת לפסקה זו.

התפיסה של חדשנות ספקולטיבית, מכניסה אלמנט נוסף והוא את ההסתברויות המועדפות מכל הניתוחים.

התהליך מחולק לכמה פעימות: מיקוד במה הם הפוקוסים עליהם מסתכלים, ניסיון לנתח תרחישי עתיד, הבנה של האִימְפְּלִיקַצְיָה ההשלכות על העתיד ומשם יצירת האסטרטגיה הנכונה עליה צריך להסתכל. חשוב להגיד! הרבה פעמים בתהליך של חדשנות ספוקלטיבית אנחנו מסתכלים על העתיד, אבל התוצאה היא שאנחנו מקבלים תמונה ברורה גם על המקומות בהם נדרש לעסוק בהווה. כך שזהו תהליך שבהחלט עוזר לגבש את הדיעה בצורה רחבה על התהליך, הפרוסס של העסק מנקודת מבט: קרובה, בינונית ורחוקה.

כפי שציינתי בתחילת הרשומה, מדובר בתהליך מובנה עם שיטה ברורה שעוזרת לכם “ללכת למסע” של גילוי מובנה- השקתי בימים אלו על קורס חדשנות מזורז קצר (בפורמאט דיגיטלי) שיוכל לעזור למי שרוצה לעסוק בתחום לקבל כלי חזק ורב עוצמה לניתוח המקומות והדרכים בהן נכון להשקיע- וחשוב לציין שהחדשנות הספקולטיבית היא חלק אינטגראלי ומשמעותי בתוך הקורס עצמו.


חדש ופתוח עכשיו לכולם! קורס דיגיטלי לחדשנות- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.