The Content Strategy Burger

הפוסט הנוכחי מהווה מסדרת תכנים אשר עוסקת ב- Smart Creative Content Strategy, פלייליסט של פוסטים המתעמקים בנושא ומטרתם לעזור לכם לשרטט טוב יותר את מפת הדרכים העסקית אותה אתם משרטטים באמצעות תוכן.

הפעם, אתמקד באינפוגרפיקה המסבירה עבורנו בצורה חכמה כיצד צריכה להבנות אסטרטגית תוכן, את האינפוגרפיקה מצאתי באתר של-Mark Smicklas וחשוב לי לעבור אתכם על הרעיון העומד בבסיסה-The Content Strategy Burger- אדאג להעמיק אתכם בדברים הנאמרים בגוף האילוסטרציה ואוסיף עליהם תובנות והארות משלי.

הדיאגרמה חכמה, קריאטיבית ומצליחה להסביר במהירות מדוע אסטרטגית תוכן צריכה להיות מבוססת קהל יעד ממוקד, כמו כן היא מציגה בחוכמה את העובדה שארגון חייב להחזיק יעדים ברורים לטובת יצירת אסטרטגיה חזקה, מיקוד בקהל היעד מהווה כמפתח מרכזי אבל ! האסטרטגיה לא תשרת אתכם ואת היעדים האסטרטגים שלכם אם לא תבנו את הרעיון כמו “מגדל תוכן”- או בדימוי הנוכחי כמו המבורגר אשר עשוי מכל השלבים וכל השכבות הנדרשות.

Image

Audience– קהל | הבשר של האסטרטגיה שלכם הינו קהל היעד, חשוב מאוד להשקיע את הזמן בהבנת הקהל ובבחינת המידע אותו הוא מצפה לקבל- העובדה היא שאתם תמיד תמצאו את עצמכם “מג’נגלים” בין מה שאתם רוצים להגיד, מה שהקהל שלכם רוצה לשמוע- והתוצאה של מה שתגידו בפועל. הבנת הקהל הינה מפתח מרכזי כי היא גם תקבע את שאר השכבות של ההמבורגר- על מנת שיצא טעים, אכיל ורלוונטי.

Content Theme– תמה של התוכן | הרעיון, הסיפור והתמה תגדיר את הטעם והדבק שיהפוך את האינפורמציה לכזו שפוגשת את קהל היעד שלכם ואת הצרכים שלו- וגורמת לתוכן להיות סטיקי ורלוונטי.

Voice & Tone– הטון והסגנון | הרוטב מוגדר באמצעות “הטון והסגנון”- הטעמים חייבים להיות מעוצבים כך שלתוכן תהיה אישיות אשר תתכתב עם התרבות ועם התעשיה בה אתם פועלים- למעשה, ההחלטה על הדרך בה אתם מתקשרים מביאה איתה חלק גדול מהסיפור- קחו בחשבון שכשאתם אוכלים המבורגר העובדה שאתם מוסיפים רטבים שונים משנה את הטעם של הארוחה כולה.

Content Format– הפורמאט של התוכן | המיקס של התוכן הינו אלמנט המכניס טקסטורה ומגדיר טוב יותר את האסטרטגיה שלכם- הפורמאט למעשה הוא חלק מההגשה, הנראות והליהוק של הסיפור.

Bun– “הלחמניה” | הלחמניה הינה דימוי לערוצים הדיגיטלים בהם אתם עובדים- הם יוצרים את הפלטפורמה של התוכן אשר למעשה מחזיקה את האסטרטגיה כולה. ישנה חשיבות רבה להתאמת ה”לחמניה” על פי אותם פרמטרים עליהם דיברנו קודם, בטח ובטח על פי פרמטר קהל היעד- הדבר הראשון שמכתיב לכם את סוג הלחמניה בה אתם צריכים “להתגורר” כפלטפורמה למסרים שלכם תלוי ישירות ובאופן נחרץ סביב קהל היעד איתו אתם מדברים, או רוצים לדבר.

מילת סיכום. אני מקווה שהאילוסטרציה הזו הזניקה את הדימיון שלכם ובד בבד גם יצרה עבורכם סדר וארגון לגבי האתגר. מצידי, כפי שאמרתי בתחילת הפוסט אני מתכוונת להמשיך ולחקור עבורכם את הנושא של יצירת אסטרטגית תוכן קריאטיבית וחכמה ולהנגיש עבורכם את הנושא בלחמניה שלי- שהינה כמובן הבלוג.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.