עברה לי מחשבה בראש על כל השינויים שהקורונה מייצרת, כיצד נוגע בכל פיסה בחיים שלנו. אחת המחשבות היו סביב הג’ינס, שאלתי את עצמי האם יכול להיות שאנשים הפסיקו ללבוש ג’ינס בתקופה שהם כל הזמן בבית?
מסתבר שיש על זה תשובה, והחדשות הטובות הן שהג’ינס לא מת!
לייוייס יצאו במהלך של מחקר שקוראים לו על פי החברה: Levi’s Who What Where המחקר מנסה להבין מה אנשים עושים בעידן הקורונה, ואיך זה משפיע באופן ישיר על העסק שלהם. המנכ”ל של החברה אומר שהמוות של הג’ינס הוכרז מוקדם מדי, ושזו תזה שצריך להפסיק להגיד אותה שכן היא לא נכונה- למרות שאנשים בבית בתקופת הפנדמיה יותר מאי פעם, ושהמשרד הביתי שלנו עבר הלכה למעשה להיות המשרד דפקטו- מסתבר שאנשים עדיין לובשים ג’ינס.
בליוויס קוראים את הדטה ומנסים להבין מה אנשים לובשים מהמותניים למטה, מתוך סך כל הנשאלים 70 אחוז אומרים שהם לובשים בגדי ספורט, פיג’מות ו”בגדי בית”- אבל בתוך הקטגוריה הזו חמישים אחוז מגדירים ג’ינס כבגד בית- ג’ינס נחשב אצל האנשים לNon-Active Apparel מה שאומר שבסה”כ הקטגוריה של הג’ינס מגיעה לכ30 אחוז ממה שאנשים לובשים מהמותניים למטה.
בזמן הקורונה, ליוויס ערכו מחקרים בכל העולם, וניסו להבין את הרוטינות החדשות של האנשים- זה משהו שהם עושים כל הזמן גם לפני הקורונה. קוראים למחקרים הללו- Who What Where. הם עושים טרקינג לאנשים ומנסים להבין מה הם לובשים. באפריל למשל 50 אחוז מהאנשים ברמה הגלובאלית בכל העולם, זאת בזמן שיא הפנדמיה לבשו מוצרי ג’ינס כאופציה של בגד יומי במהלך היום. שאר החמישים אחוז לבשו פיג’מות, בגדי ספורט וכולי- או כלום. בכל חודש מאז אפריל הטרנד של הלבוש הפך להיות יותר טיפוסי, ובכך קטגורית הג’ינס טיפסה למעלה ושאר הקטגוריות כמו פיג’מות דווקא ירדו למטה.
זה לא אומר שליוויס לא חוותה ירידה בהכנסות. ברבעון השני של 2020 המכירות של החברה נפלו ב62 אחוז ביחס של שנה מול שנה- במספרים זה אומר 498 מיליון דולר. אז, כנראה שלא הגיע הזמן להרוג את הג’ינס ומדובר במוצר ש”מאומבד” בתוך ההתנהגות של האנשים, למרות ואולי בגלל שאנחנו לא נוסעים למשרד הפיזי ולעבודה.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.