The Great Reshuffle

שוק העבודה בשנים האחרונות רותח ומשתנה, בכל כמה זמן אנחנו שומעים על מושג חדש- ההתפטרות הגדולה, ההתנערות הגדולה, ההתפטרות השקטה…אז לא יפריע לכם לקבל מושג נוסף שמתייחס אל השינויים והוא- הערבוב הגדול מחדש של הקלפים, כמובן שבאנגלית זה נשמע טוב יותר-The Great Reshuffle. אבל אנגלית או עברית לחוד, ומהות לחוד-מה שמשמעותי באמירה הזו הוא שהדברים כפי שהכרנו אותם כבר לא בהכרח רלוונטים, זו תקופה שבה מערבבים את הדברים ומרכיבים אותם מחדש. את המושג הזה הביאו לינקדאין לפסטיבל הקריאטיב בקאן השנה- והמנכ”ל שלהם: Ryan Roslansky סיפק בהרצאה נהדרת נתונים שנשענים על הדטה של לינקדאין וגם דטה של פסטיבל קאן על איך החיים בשוק העבודה משתנים.

כתבתי בעבר על ההרצאה הזו של מנכ”ל לינקדאין בפסטיבל הקריאטיב בקאן, אבל הרשומה הזו תעשה “דריל דאון” למונח הזה של הערבוב הגדול! התמונה שמדבר עליה Ryan מדגישה שינוי בתעשיית הפרסום שממנו אפשר בעיני ללמוד על הדרך אליה נודדת החדשנות, הקריאטיביות, היצירתיות. תעשיית הפרסום בזמן הקורונה ואחריה הפסידה טאלנטים יותר ממה שהיא הרוויחה! אם מסתכלים על הגרף המצורף לרשומה אפשר לראות שהתעשייה נמצאת באינדקס חסר של 5.5 אחוז (בדלתות המסתובבות בין אנשים חדשים שנכנסים לבין אלו שיוצאים) ולעומת זאת חברות הטכנולוגיה הרוויחו 23 אחוז פלוס, אינדקס יתר של טאלנט קריאטיב באותה תקופה בדיוק.

כשרואים את השינוי הזה, את המעבר של טאלנט בתוך תעשיות לתעשיות אחרות, צריך לחשוב מחדש על נושא הקריאטיביות, החדשנות והמקום שלהם. צריך לחשוב על זה במונחים של “ריסטארט” על הרעיון של הקריאטיביות והתפקיד שלו.

המנכ”ל של לינקדאין התמקד בלדבר על השינוי שקורה בעולם של סוכניות המדיה והפרסום– אבל המוח שלי הלך למקום אחר לגמרי, כזה שמסתכל על התפקיד של הקריאטיביות והחדשנות ורואה אותו היום בכל מקום, בכל חברה- וההבנה שלי היא שלכל עסק צריכה כיום להיות רגל חזקה ומשמעותית של חדשנות שהיא מוטמעת וחלק בלתי נפרד כי זו הדרך כיום לבדל את העסק ולהבטיח את הצמיחה לאורך זמן.

שמתי לכם שני ציטוטים מעניינים מהפסטיבל, שגם הם מכוונים זרקור לאמירות חשובות- הציטוט הראשון מדבר על כך שסוכניות גדולות נכשלו בלהבין שהן לא מנהלות יותר את הטאלנט כמו בעבר. יש הרבה סיבות שחלקן כוללות תרבות, השתכרות ועוד- אבל אחד הדברים החשובים הוא שאותן סוכניות לא יודעות להכניס גיוון, להכניס טאלנט מה”דור החדש”! בגלל העובדה הזו, בגלל שהן לא יודעות לצאת מהקופסא של עצמן הן כבר לא היעד לטאלנטים חדשים.

הציטוט השני מדבר על כך שבשביל לייצר סביבת טאלנט של אנשי קריאטיב (ותדעו שבעיני בארגון רוב העובדים הם קריאטיב ולא קבוצה ספציפית נבחרת)- צריך להבין שזה כבר לא קשור לרמה של בכירות בארגון, רעיונות גדולים יכולים לבוא מכל מקום, כשמבינים את שבירת הפרדיגמה הזו, ומבינים שהמוח הקולקטיבי הוא הכיוון הנכון, מייצרים סביבת עבודה קולוברטיבית שמחברת בין יכולות ובין סגנונות שונים- ואלו יוצרים בפועל פלטפורמת ניצחון.


חדש ופתוח עכשיו לכולם! קורס דיגיטלי לחדשנות חדש- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.