מי שמכיר אותי יודע, שנושא ה”פוד וויסט” מעסיק אותי מאוד, ההערכות על אוכל שנזרק לחינם בעולם הן אדירות- וזה מדאיג כשחושבים על האחוזים הגבוהים של ילדים רעבים ברמה הגלובאלית וגם, בישראל- אין ממש ריספונסיביות בין שני הדברים ! על פי הערכות של האמריקאים בלבד, מדובר בביזבוז של למעלה מ-133 מיליארד של אוכל בכל שנה בארה”ב –Link, כשמתוכם חלק מהביזבוז מתחיל ברצפת המכירה, כ-10 אחוז בתוך החנות עצמה. חשוב להדגיש כי המספרים בישראל גם הם עצומים, לאחרונה שמעתי על כך שלמעלה מארבעים אחוז מהקניות שאנחנו עורכים מדי שבוע- נזרקות לפח וזאת בשל אי היכולת שלנו מבחינה צרכנית לנהל את האינונטורי של המצרכים בצורה אופטימאלית.
נעשות כל מיני פעולות לפתור את הבעיה, אם בהגברת המודעות ובין אם רשתות שמייצרות מהלכים לטובת מיקסום ואופטימיזציה של המגמה בצורה הפוכה, אבל נדרשת עבודה מוגברת על הנושא. טכנולוגיה חדשה שמדברת על הרעיון של ה-‘Internet of Groceries’ מדמיינת עולם בו ניתן להפחית את בעית הפוד וויסט,
Wasteless הינו פתרון של ניטור בזמן אמת עבור קמעונאי מוצרי צריכה, המאפשרת לחנות להציג בצורה ברורה עבור צרכנים את המחיר- מבוסס על זמן התפוגה של המוצר. למעשה, מדובר בהפרטה של מחיר המוצרים על פי המצב שלהם בריל טיים, מחיר- דיפרנציאלי. כתבתי לכם לא מזמן על רובוט שיודע לבצע אופטימיזציה ברצפת המכירה- Link, הפוסט הנוכחי מביא לפתחנו רעיון נוסף שפוגש גם את הקמעונאי וגם את הצרכן.
הפלטפורמה מבוססת טכנולוגיות RFID– אשר כוללת מנוע דינמי (ובתוכו 40 פקטורים שונים מהם ניתן לעשות קלקולמציה של המחיר), ותג אלקטרוני המוצג על המדף. מדובר במערכת אשר מאפשרת לחנויות לשנות בצורה אוטומאטית את המחיר של כל מוצר, זאת על מנת להציע ללקוחות את היכולת לרכוש מוצרים שקרובים לזמן התפוגה שלהם בצורה שקופה ובמחירים אטרקטיבים יותר.
המערכת יכולה “להודיע” לחנות מתי המוצר פג תוקף, עובדה שתאפשר לסדרני המדפים להוציא את המוצרים מהמדפים. תמחור דינמי ומופרט על פי משתנים זו מתודה שנמצאת בתחומים רבים כמו : תיירות, תחבורה ציבורית ועוד- אין סיבה אמיתית שעולם מוצרי הצריכה יהיה שונה ובמיוחד לאור העובדה שיש בו משתנים אמיתיים המצדיקים כזו גישה המאפשרת ללקוחות לעשות בחירות יותר מודעות ובסופו של דבר מייצרת אופטימיזציה עסקית וצרכנית- מצב של Win Win.