The Internet of Things Is Coming

אישית כבר מזמן הייתי משוכנעת שהIoT יחולל שינוי משמעותי בחיינו בשנים הקרובות, אך הנה מתחילות לבצבץ גם בשטח כתבות שמהללות את הרעיון, וצצים מחקרים הנתמכים במספרים שמוכיחים כי הנחת היסוד זו נכונה. הפוסט הזה נסמך על נתונים הלקוחים מהאימרקטר ומציגים את המצב כיום ובעתיד הנראה לעין, וכמו כן על מקורות נוספים שיעזרו לכם לבנות את עתיד העסק שלכם דרך נקודת מבט זו. כמו תמיד אני מוסיפה לכם לינק למקור- Link ועל גבי הדברים שחילצתי לכם מתוכו אוסיף כמה תובנות משלי..

ההערכות הן כי האינטרנט של הדברים ילך ויתפשט וירבו הפתרונות שתניב המגמה הזו בשוק. האפשרות של קונקטיביות דרך האינטרנט יכולה להראות מוזר ולא רלוונטית כיום, וכרגע, דרך עינינו הלכודות בפרדיגמה מיושנת- קצת קשה להבין מה נשיג מכך שהמחשבים שלנו, מכשירי המובייל, והטלוויזיות החכמות, כל המכשירים הללו- יהיו למעשה מחוברים לדברים, לעצמים, לחפצים. נדמה לנו כאילו זה כבר קורה כיום, וכן, יש בכך הרבה מן האמת. זה נכון שהמוביל מחבר אותנו להרבה דברים, וכמו כן גם השימוש במסכים אחרים גורם לנו להרגיש מאוד מאוד קונקטיביים אבל למילה קונקטיביות ישנה משמעות חדשה מהפרספקטיבה של האינטרנט של הדברים. על פי המחקר של אימרקטר- הדברים שישנו לאנשים בעתיד הקרוב והרחוק מתוקף קונקטיביות עוצמתית, יהיו בתים מחוברים, רכבים מחוברים, וכל אלו יעניקו משמעות חדשה לדינמיקה של השוק שתימצא בידיים של הצרכנים, וכפועל יוצא וטבעי ביותר- יהפכו לכלי עבודה משמעותיים וקשיחים בידיים של אנשי השיווק.

תוכלו לראות בגרף הבא, אשר מובא לכם- המראה מה הן התחזיות לגבי החדירה של פתרונות, מצד האינטרנט של הדברים במבט שמשווה בין המציאות כיום לבין המצב ב- 2020.

ההנחה של השתלטות האינטרט של הדברים אומרת– כי ניתן יהיה לחבר למעשה את כל הדברים שעדיין אינם מחוברים כיום- מכונות ומערכות שיהיו למעשה יותר מעורבים ויותר מחוברים בינם לבין עצמם, על ידי הוספת הלייר של האינטרנט עליהם: העובדה שכל העצמים יהיו מחוברים למעשה מבשרת עושר של הזדמנויות כפוטנציאל אדיר ליצירת שירותים שיציעו ערך מוסף, ולפתיחת עסקים חדשים עם פוקוס על התועלת עבור האדם בשיטות שאינן קיימות כיום.

מספר מקורות מידע שונים מדווחים על ההערכות לגבי האינטרנט של הדברים בשנים הקרובות :

International Data Corporation מעריכים כי השוק העולמי של הIoT, כולל הפתרונות שלו יגדלו מ1.9 טריליון ב2013 ל7.1 טריליון ב2020.

MarketsandMarkets מעריכים את שוק הIoT באומדנים קצת יותר מתונים, ההערכות שלהם עומדות על- 1.029 טריליון ב2013 מול 1.423 טריליון ב2020.

Gartner – מעריכים כי 26 מיליארד עצמים, חפצים, אביזרים, יהיו מחוברים ב2020. נתון זה אינו חל על הדברים שכבר היום מחוברים כגון : מחשבי PC, סמארטפונים וטאבלטים. חשוב גם להבין מתוך מבט על נתוני ההערכה של גרטנר שהתייחס למספר החפצים המחוברים אך לא הביא בחשבון גם את התשקיפים העסקיים, עד כמה קל לדמיין את המציאות שלנו שנים קדימה. זה אומר בפועל שמיליארדי דברים בעולם שעדיין אינם קונקטיביים כיום- יהיו בעלי חישה ונוכל לתקשר איתם (או שתינתן האפשרות לחפצים לתקשר בינם ובין עצמם). כך נתרגל לאגור את הדטה על הפעולות הללו ולבצע פעולות שנבצרות מאתנו כיום.

IDATE– מעריכים כי יהיו 80 מיליארד דברים מחוברים עד 2020, וזאת עלייה ביחס ל15 מיליארד עצמים מחוברים ב2012. חשוב לציין כי הנתון הזה כולל : מחשבי פי סי, טלוויזיות ואביזרים מתוחכמים. אבל הרוב המוחלט של העצמים המחוברים על פי ההערכות שלהם מתייחס לרכבים חכמים שיהיו מחוברים לאינטרנט. כל אלו למעשה ידעו לתקשר עם פי סי, טלוויזיות חכמות ומכשירי מובייל, וכמו כן אלו יהוו כ11 אחוז מהמכשירים המחוברים ב2020.

Cisco Systems – מבחינתי סיסקו הם המקור המעניין ביותר, אם כי התחזיות שלהם גבוהות למדַי (יש כאלו שמגזימים עוד יותר כלפי מעלה, אך בכל מקרה גם הם מכוונים לאומדן גבוה). יש להבין שסיסקו הינו השחקן שעשה את “שיעורי הבית” היסודיים ביותר בתחום זה- ההערכות שלהם מתבססות גם על העובדה שהם שותפים עסקיים ומעורבים בפרויקטים רבי עוצמה שעדיין אינם מוכרים לנו- ולכן שווה לשמוע ולראות לאן הם מכוונים. ההערכות של סיסקו עומדות על 50 מיליארד חפצים מחוברים עד 2022, ולטענתם זה יביא למקורות הכנסה חדשים, כמו גם לפתיחת עסקים חדשים שריווחיהם יעמדו על 19 טריליון דולר.

אין כל ספק שהעולם הולך לקראת עתיד מחובר הרבה יותר, אבל אומדן המהירות בה הלקוחות, ובמקביל גם העסקים יבצעו את השינוי הזה שמושתת על האינטרנט של הדברים- מעורר מחלוקת כפי שהדבר משתקף מהנתונים השונים, וקשה עדיין לקבוע בוודאות את הקצב של ההתקבלות. גם העיתוי של האימוץ ושל החדירה לשוק הרחב יקבע כמה כסף בפועל תגלגל המגמה הזאת לתעשייה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.