הפוסט הנוכחי מתמקד בדטה מעניינת. אותה יבאתי עבורכם מאתר הסטטיסטיקות הנהדר- Statista, אחריו אני ממליצה לכם לעקוב בחום. הData מתעכבת על נתוני האפליקציות המובילות ביותר בעולם, וחשוב לי לנתח מה זה בפועל אומר עבורנו ואילו דברים חשוב שניקח.
כבר הבנו שמשתמשי סמארטפון משקיעים יותר זמן באפליקציות- בממוצע, אנחנו משקיעים סדר גודל של-40 שעות בכל חודש בשימוש באפליקציות האהובות עלינו, וכמובן תוך כדי שאנחנו מדברים, כמות האפליקציות גדלה בצורה משמעותית-ולמעשה, אנחנו נמצאים במציאות ובעידן בו יש הרבה יותר אפליקציות ממה שצריך באמת בפועל.
חשוב אם כך להתעכב ולראות- באילו אפליקציות אנשים משתמשים באופן תדיר, נוכל להחשף למידע הזה באמצעות מחקר שהוצף על ידי- SensorTower ותורגם לגרף המצורף בפוסט זה על ידי אתר הסטטיסטיקות– Statista. ישנן מספר הפתעות כשזה מגיע לאפליקציות הפופולאריות ביותר בעולם, השחקניות הגדולות כמו- פייסבוק, Google וטוויטר שולטות בשוק הגלובאלי של ההורדות- הגרף משקף נתונים ממאי 2016 בהם ניתן לראות כי פייסבוק שמחזיקה ארבע מהאפקליציות המובילות ביותר בעולם הופכת להיות לחברה המשמעותית ביותר בתחום זה- ולא סתם הנכחתי את הויזואליזציה בתחילת הרשומה שמציגה עבורכם כי ביולי 2016 פייסבוק הגיעה לשיא חדש עם אפליקציית הMessenger- לה יש מיליארד משתמשים בכל העולם.
חשוב שתשימו לב לכמה דברים : הראשון, האינפוגרפיקה הזו היא ממאי 2016, ותראו כמה קשה לנו לעקוב אחר קצב הגידול וה-Growth העולמי כשמדובר באפליקציות מסרים מיידים אשר מתפשטות בכל העולם- המספרים כיום של Facebook Messenger ושל WhatsApp עומדים על יותר ממיליארד משתמשים בכל פלטפורמה.
קצב הגידול מעיד על כך שאפליקציות המסרים הופכות מיום ליום להיות לפלטפורמה המובילה, והעובדה שפייסבוק הכניסה בתוך הMessenger יכולות של Bots, ומיני אפליקציות מעידה כל כך שאנחנו דוהרים אל עבר עולם בו יהיו שחקנים נוספים בזירת הHubs של אפליקציות- אלו יהיו למעשה האבים שונים וחדשים בהם תיווצר גישה של אפליקציות עם יכולות של מיני בינה מלאכותית אשר ישנו את הדרך בה אנחנו יוצרים אינטראקציה בין מותגים למשתמשים.
אבל יש בשקף דברים נוספים מעניינים, הדבר השני הוא- שימו לב כיצד העולם שאנחנו חיים בו הופך לעולם ללא גבולות- כל השחקניות שמתפתחות על פלטפורמת ההאבים של האפליקציות הן שחקניות בינלאומיות- קרי, כשיוצרים כיום תוכנה מוצלחת עם ערך אמיתי לאנשים היא יכולה להפוך ולהיות לעסק גלובאלי הלכה למעשה- ומדובר בעסקים שיש להם זיקה מובהקת גם לרמה הלוקאלית, שמשנים את התרבות ויוצרים למעשה דופק עסקי חדש- עסקים כמו Uber למשל.
הדבר השלישי עליו שווה לשים לב– הינו העובדה שעולם הסושייל כל כך מהותי בחיים שלנו, הוא אמבדד ליום יום שלנו וזה- והופך להיות למתכון בינלאומי שלמעשה חוצה גבולות ומאפשר לנו לחיות הלכה למעשה בעולם שטוח כפי שתומס פרידמן הגדיל לאמר לפני יותר מעשר שנים.
והדבר הרביעי- שהוא חשוב לא פחות מהשלושה הקודמים- שימו לב לכך שפלטפורמת התוכן הגלובאלית משתנה מן הקצה אל הקצה וחשקניות כמו Spotify או Netflix מנגישות לנו על מגש דיגיטלי תוכן מכל העולם לכל העולם- והופכות את התוכן לנגיש בכל מקום ובכל זמן- מדובר בדטה משמעותית ביותר שכן היא תגרום לכך שמסך הטלוויזיה אליו התרגלנו וממנו אנחנו צורכים תוכן ומידע- ישתנה ויהפוך להיות לגמיש יותר וOn Demand ככל שהזמן יעבור והמעבר של אנשים לצריכת תוכן און דימנד יכתיב שינוי דרמטי בקשר בין מותגים לצרכנים.
מילת סיכום. זה היה ניתוח של שקף מרתק אשר מספר בעיני כל כך הרבה סיפורים אותם כדאי ללמוד, להבין ועל בסיסם לחשוב על העיצוב של מפת הדרכים העסקית שלנו מתוך הבנה שאין גבולות- העולם גלובאלי, ויש מקום לכל אחד לבנות עסק בסקייל עצום עם קצב צמיחה מדהים וזאת רק אם תמצאו את הדרך לבנות ערך שמושתת בצורה אמיתית על צרכים של אנשים.