זהו אחד המחקרים, והמדדים של המותגים החשוב ביותר מבחינתי בעולם. דו”ח מפורט ומעניין שפורט את הסיבות שבגללן מותגים מייצרים ערך, כשהפוקוס שלו מתמקד בשאלה של כמה הם פשוטים? וכמה הם מאפשרים לנו לנהל איכות חיים נוחה ונגישה יותר. המחקר הזה מבוסס על עומק שאלות מול 15,000 איש בכל העולם בתשע מדינות שונות, והוא בא להבין אילו מותגים ותעשיות מספקים חוויות פשוטות וזאת במציאות ההיפר מורכבת שבא אנחנו חיים מכל ההיבטים: הפוליטים, הכלכליים, שינוי בתרבויות ועוד. אנשים מכל העולם, (וזאת הנחת היסוד של המחקר) מחפשים אחר פשטות.
זו השנה התשיעית שהדו”ח הזה יוצא, והוא מגלה עבורנו את המותגים שיודעים להנדס את החוויות הפשוטות ובכך בונים קייס מול הלקוחות שלהם בכל הקשור לחווית הצריכה. הממצאים במחקר מראים כי פשטות מובילה להשראה, לאמון הרבה יותר גבוה ולהעמקת הנאמנות. אנשים גם ירצו לשתף יותר ולהמליץ על מותגים שהפכו את חייהם לפשוטים ודילוורו להם כאלה חוויות. פשטות זו פשוט כלכלה טובה.
אני רוצה ברשומה הנוכחית להתעכב אתכם על מספר שקפים מהדו”ח המלא, וצירפתי לכם את המסמך כולו לסוף הרשומה על מנת שתקחו ממנו בעצמכם. ניתן לראות בויזואל שנמצא מתחת לפסקה זו, כיצד פשטות מחזירה בכסף את עצמה עבור מותגים שמאמצים אותה. מדובר ב830 אחוז צמיחה ורווח לאורך השנים.
כשצוללים למספרים ולסגמנטים ברורים של השפעותיה של הפשטות מגלים איפה ולמה משתלם למותגים להיות פשוטים. 55 אחוז מהנחקרים אומרים כי הם ירצו לשלם יותר- פרימיום על חוויות שהן פשוטות יותר, 64 אחוז אומרים כי הם יהיו יותר נאמנים למותג שמייצר להם חוויות פשוטות בחיים, ובמספרים כשפורטים זאת מגיעים ל98 מיליארד דולר, הסכום הכולל שמותגים “משאירים על השולחן” בגלל שהם לא חושבים דרך ובאמצעות הפריזמה הזו.
ישנם בדו”ח לא מעט איזכורים וירידה לסיפורים ספציפים של מותגים אשר מייצרים חוויות פשוטות וכמו כן איך. האינדקס פורט את החברות שהגיעו למקומות הגבוהים ומסביר דרך טיעונים משכנעים את הסיבות לעוצמת אותן חברות. קחו למשל את ALDI קמעונאי מזון אשר התפרסם בשל היכולת שלו לייצר זהות של חנויות דומה ולתכנן כך שהמוצרים בחנות כמעט תמיד נמצאים באותו מקום. העובדה הזו מפשטת ללקוח את החיים במעברים השונים. אנשים אומרים על גוגל למשל- שזו האופציה הראשונה שהם ניגשים אליה, כי גוגל הופכת להם את החיים יותר פשוטים.
הדוח פורט את החברות ברמה הגלובאלית, ולאחר מכן בחיתוך למדינות השונות שהיו שותפות למחקר. ועל כל קייס ישנם פירוטים שמדברים ומתמקדים בעוצמת הפשטות שהמותג מביא לחיים של האנשים. אעבור אתכם על ארבעה קייסים שמגדירים את הסיבות ללמה המותג מייצר פשטות בחיים של האנשים:
רשת הסופרים ALDI תמיד מחזיקה תכנון קומה של רצפת המכירה פשוטה ומוכרת, מוצרים ברמה גבוהה עם תמחור נמוך ותחרותי, והיא מעולה בשירות הלקוחות אותו היא מספקת. היא מתעקשת לייצר ערך חוזר ללקוחות הנעמנים שלה, אנשים אומרים על אלדי: “המותג חוסך לי זמן, ואף פעם אין לי אכזבות ממנו”. זה נשמע ממש בסיסי, אוסף הדברים עליהם מדברים במחקר אבל בפועל אלו הדברים האמיתיים שמשמעותיים בחיים שלנו.
מקדונלד’ס לעומת זאת הופכת את חווית הקניה ברצפת המכירה למאוד מוכרת, שכן אנחנו מזדהים עם תתי המותגים שהיא יוצרת בפורטפוליו שלה. היא מגבירה את עוצמת הפשטות באמצעות נקודות שירות עצמי שעוזרות לנהל את התעבורה בחנות ולחלק עומסים. כמובן שגם האפשרות להזמנה באמצעות מכשיר המובייל מגבירה את היכולת שלה להתפתח ולעשות מהלכים שהם בסקייל.
ספוטופי מהווה ספרייה ענקית שמסדרת לנו מיליוני סוגי מוזיקות מכל העולם ושירים שונים. היא יודעת באמצעות טכנולוגיה מתקדמת וחדשנות לספק לנו המלצות לדברים שכדאי לנו לגלות ובכך יוצרת פשטות בנגישות.
ויוניקלו היא אימפריה של חווית צריכת בגדים. עם פילוסופיה עמוקה של פשטות שמאפשרת לנו למצוא את הדברים שאנחנו רוצים במהירות ובכך היא גורמת לנו להיות לקוחות נאמנים. אסור רק לבלבל פשטות ב”בייסיק”, כי ליוניקלו יש כמובן גם בגדים בסיסים, אבל מצד שני היא גם “אוצרת” בחנות סדרות של בגדים הרבה יותר מתוחכמים אותם היא יוצרת באמצעות שיתופי פעולה שונים.
כפי שהבטחתי לכם, אני מצרפת את המסמך המלא על מנת שישרת אתכם, שווה לצלול אליו ולראות את השונות בין המדינות השונות ואילו מותגים תמיד ובכל מדינה מייצרים לאנשים את החיים לפשוטים יותר.