לפני כמה שנים בפסטיבל הקריאטיב בקאן היה פרויקט מדהים שלא עוזב אותי עד היום, מיזם שגרם לי לחשוב מחדש על המושג חדשנות, על מוצרים, והדרך שבה אנחנו מנרמלים תפיסות חשיבה של אנשים. מדובר במהלך רחב של רשת סופרמרקטים גדולה בצרפת שקוראים לה: “אינטרמרשה”, אשר יצאה עם ליין של מוצרים תחת הכותרת “הירקות והפירות המכוערים”. הרעיון היה ליצור מצב בו נמכרים ירקות ופירות שאנשים לא בהכרח נמשכים אליהם ברצפת המכירה, וזאת על מנת לגרום לכך שביזבוז מאוד גדול יגמר, וליצור גם הזדמנות מאוד משמעותית שנפתחת.
אינטרמרשה הלכו על הרעיון כמו שאומרים “מלא מלא”. הם גם יצאו עם מהלך תקשורתי מהמם סביב הנושא, רצ”ב- Link, אבל לא פחות חשוב עשו את זה – Walk the Talk ברצפת המכירה עצמה. באינטרמרשה דאגו לייצר אזור ספציפי לירקות והפירות המכוערים, והוסיפו לכך: מתכונים, רעיונות לכל מיני דברים שאפשר לעשות עם הסחורה, ולא פחות חשוב מכרו את המוצרים במחיר מופחת. בעולם בו יש ביזבוז מטורף וכמויות אדירות של אוכל שנזרקות לפח כל יום, זה בעיני אחד המהלכים החזקים ביותר שאני ראיתי – כי הוא פשוט נכנס לתוך התרבות ומנרמל דברים שנראים לנו לא אפשריים.
להכניס נורמליות בדברים שאינם בתרבות שלנו, זו משימה קשה אך לא בלתי אפשרית… בטח ובטח בעידן כזה בו ישנם מובמנטים גדולים ששוברים התנהגויות של מאות בשנים (ג’ורג פלויד, “מי טו” ועוד…). משמח אותי תמיד לראות את הפרוליפרציה של יזמויות מהסוג הזה. ממש כמו “אינטרמרשה”; חברת סטארטאפ בניו יורק מנסה לנרמל את האוכל המוזר והשונה ובכך לייצר אלטרנטיבה גם בריאה לאכילה, אבל גם חכמה ואיכותית מבחינה כלכלית ומספקת מענה לאותו אתגר ענק של “פוד וויסט” שקיים בעולם, ואינו הגיוני לאור העובדה שישנם כל כך הרבה מובטלים בעידן הקורונה.
לחברה קוראים Misfits Market הסלוגן של המיזם הוא: תמיד טרי, לפעמים נורמלי…והשיטה היא ליקוט של מזון מחלקאים של ירקות ופירות שהם, החלקאים לא יכולים למכור לרשתות השיווק (רק בגלל המראה הלא מחמיא של הירק או הפרי) ומכירת אותו מגוון לאנשים באופן ישיר – עם הבטחה של טריות ואוכל אורגני ברמה גבוהה. כמו שאתם מבינים זו שיטה מדהימה לניצול של משהו שבעולם המודרני יכול להתפס כפְּחָת, כזבל כמוצר לא שמיש והפיכתו בחדשנות מבריקה (ופשוטה יש לאמר) למוצר נחשק, עם סיפור ועם אמירה חברתית כלכלית.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.
בהחלט מהלך חדשני, נותן ערך גם ללקוח ובעיקר לעולם