Unleash the power of ChatGPT | Prompts

ממש בתחילת הדרך לפני כשנה הבנתי שהדבר החשוב ביותר בבינה המלאכותית הגנרטיבית הוא-השאלות. כולם מתעסקים מאוד בתוצרים, ואני הבנתי שהפרומפטים, השאלות שאנחנו שואלים את המכונות המדהימות הללו מבטיחות את התשובות שתקבלו! חשבתי לעצמי שאם יהיה לכם סט של דוגמאות והדגשים זה יכול לעזור מאוד. החוקיות שאגיש כאן תבסס ביטחון לייצר תוצרים יותר טובים. אז………… קחו שמונה המלצות אשר עוזרות להשביח את הפרומפטים בBard ובGPT…

Be specific
Tip 1 | נגיד שאתם איש שיווק (אני מניחה שהרבה מכם כאן יושבים על המשבצת הזו), ואתם רוצים ליצור פרומפטים שעוזרים לגנרט רעיונות חדשים עבור שיווק וקמפיינים או לחילופין- לחשוב על פיתוח מוצרים ושירותים חדשים! על מנת לעשות זאת, נדרש לספק פרטים ספצייפים על קהל המטרה, המוצר או השירות שאתם מחפשים, ומצד שני המטרות והיעדים של הקמפיין.

Be clear
Tip 2 | תמנעו מלהשתמש במילים מורכבות מדי וז’רגון שיכול להוות בילבול עבור GPT, במקום זאת, נסו להשתמש בשפה פשוטה שעוזרת למודל להבין אתכם במהירות ובמדויק.

Be concise
Tip 3 | תשתדלו לא לחפור יותר מדי, תדאגו שהפורמפטים יהיו בפוקוס ואם אפשר קצרים על נושא אחד, תמיד בשרשור אפשר להרחיב לדברים נוספים. למשל– במקום לשאול “איך אנחנו יכולים לשפר את האסטרטגיה השיווקית שלנו”, תבקשו בקשה יותר מדויקת-“איך אני יכול לשפר את אחוזי הפתיחה במאמצי השיווק אימייל שלי”.

Use examples
Tip 4 | כשאתם משלבים דוגמאות ספציפיות לתוך הפרומפטים שלכם בGPT זה עוזר למכונה להבין יותר את הקונטקסט ולספק עבורכם תגובות יותר איכותיות. למשל– “תתאר לי קמפיינים מוצלחים של משפיענים בעולם של ביוטי”- וכאן אפילו תנו לו דוגמא של קמפיין שנראה לכם מוצלח. שימו לב, תמיד תבקשו ממנו גם להוסיף עבורכם לינקים לדוגמאות.

Provide context
Tip 5 | תנו לGPT חומר רקע על הנושאים שאתם רוצים לדבר עליהם. זה כולל התעשייה, הטרנדים, התנהגויות של לקוח או כל נושא אחר שקשור שיכול לעזור לתשובה שלו לספק עבורכם מידע שישביח את האסטרטגיה השיווקית אותה אתם בונים.

Ask open-ended questions
Tip 6 | תשאלו שאלות שדורשות מהGPT יותר מתשובות פשוטות, תחשבו עליו כשותף שיודע לענות על דברים מורכבים. למשל, במקום לשאול אותו- האם האתר שלנו הוא ידידותי למשתמש? תרשמו לו- “מה הם הדברים שאנחנו יכולים לעשות בשביל לשפר את חווית המשתמש באתר שלנו”?

Avoid bias
Tip 7 | תשאירו את הפרומפטים שלכם ניטרליים מבחינת הטיות ותמנעו מלהוסיף biases ודיעות על דברים. זה עוזר לGPT לספק עבורכם תשובות שהן לא מוטות על האינפומציה שאתם מחפשים.

Experiment
Tip 8 | אל תפחדו מלנסות פרומפטים שונים בשביל לראות מה עובד הכי טוב, סוג של AB טסט על השאלות// תשובות. אתם יכולים לעשות טוויקים קטנים בפרומפטים וככל שתתנסו תקבלו תוצרים טובים יותר. בנוסף, תחשבו על כך שאפשר לבקש מGPT לייצר עבורכם פרומפטים זאת במבוסס מילות מפתח שתספקו לו על גבי נושא מסויים. בטח ובטח אפשר לבקש מGPT לכתוב עבורכם פרומפטים לפלטפורמות אחרות כמו מידג’רני.


שירות חדש!!! שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.