What Will the Internet Look Like in 100 Years

in10

איך יֵרָאֶה האינטרנט בעוד מאה שנה ? אני לא בטוחה שמישהו באמת יכול להגיד זאת, אבל שווה מאוד להעמיק באינפוגרפיקה שהצמדתי לכם לפוסט אשר קובעת את הטון והסגנון של הרשומה הזו. אעבור אתכם על הדברים העיקריים ואוסיף להם עוד התייחסות ותובנות משלי. אך דקה לפני שנתחיל חשוב לי להדגיש כי באמצעות כלים מסוגה של האינפוגרפיקה הזו ניתנת לנו למעשה הצצה לעתיד של העולם שלנו, ולדרך בה הוא יעוצב- וכן זה עוזר לנו להבהיר את המשמעויות של האבולוציה וההתפתחות העתידית. בצורה זו נוכל להבין מה מוטל עלינו לעשות ולאיפה אנו צריכים לשאוף כדי להתפתח בהתאם.

כפי שניתן לחשוב כבר מעכשיו, מתוך ההבנה שהעולם משתנה וישנן התרחשויות שמערבות את האינטרנט בצורה יותר עמוקה אל חיינו- ניתן להסיק שבשנים הקרובות כולם יהיו מחוברים אל הרשת, וזה אומר כל העולם. אך הרעיון אינו חל רק על בני אדם אלא גם על חפצים, דברים, ערים, כולל : בתים, רכבים, עסקים, ואפילו גוף האדם עצמו יהיה מחובר וניתן יהיה לעשות מוניטורינג על כל תנועת גומלין עם חפצים, אנשים, בעלי חיים- הכל הכל מחובר. עולם האוגמנטד ריאליטי, כלומר המציאות הרבודה יהפוך לחלק שגור בחיינו, והשימוש ביכולת לתרגם אינפורמציה בזמן אמת לשפה הטבעית כפי שהיא נהוגה ברשתות החברתיות, ביישומי המובייל, באינטרנט של הדברים- תכתיב את הדרך בה אנשים משתמשים בתקשורת כלומר- באופן קונטקסטואלי ורלוונטי לנקודת הזמן הנוכחית.

חשוב לומר כי למרות הפרובוקציה שעולה מן הכותרת של האינפוגרפיקה– האמת היא שהתחזית שנמתחת לאומדן של 100 שנים קדימה, מצטמצמת בעצם ל- 20 השנים הקרובות שכן הכל מתקדם כל כך במהירות. השימוש ברשת האינטרנט המקובלת עלינו כיום יעבור  שינוי דראסטי- האימיילים למעשה יהפכו לאינפורמציה בתלת מימד כפועל יוצא מכך שהרשת שלנו תתערבב עם סט של יכולות של 3D. לכן, האינטראקציה הוירטואלית שלנו בצורתה הרוֹוַחַת כיום תשתנה ותהיה הרבה יותר “מציאותית”. מצב זה ישנה לגמרי את התפיסה שלנו לגבי מה זה דיגיטל ומהו פיזיקל : תחשבו על כך למשל- ששירות הלקוחות למשל ישתנה לחלוטין כי הממד הדיגיטלי הרבוד יאפשר לאנשים להרגיש כי הם מבצעים פעולות ממש כמו ברצפת המכירה הפיזית.

הDNA שלנו יתפקד כטביעת אצבע דיגיטלית שאיתה למעשה נוכל לעשות המון דברים, מקניות באיקומרס וביצוע פעולות דרך הארנק הדיגיטלי- עד שמירת תכנים שיזוהו רק על ידינו ועוד. האבולוציה הזו לקראת עעולם שהוא מציאות רבודה תפגיש אנשים זה עם זה- באמצעות הולוגרמות שמתחקות אחר הדמות האמיתית של האדם ומאפשרות לו להופיע בו בזמן במקומות שונים.

Project Loon של גוגל- הוא דוגמא לפרויקט שמאפיין את הפעילות של כמה חברות ששואפות לעשות יותר, ולמתוח את החדשנות למקומות חדשים, בפרויקטים שמגדירים מחדש את האינטרנט של העתיד. הרעיון של גוגל במקרה של Project Loon–  הינו להפריח בלונים באוויר ולייצר דרכם רישות של חיבוריות אלחוטית לאינטרנט. בגוגל מאמינים שעל ידי הפתרון התשתיתי הזה היא תוכל לחבר עוד אזורים בעולם שאינם מחוברים לאינטרנט ובכך תגשים את שאיפתה לחבר את כל העולם לאינטרנט- Connected World. גוגל משתמשת באלגוריתם שהיא פיתחה שמאפשר לה לדעת איפה הבלונים צריכים להימצא, ועל ידי כך היא למעשה מייצרת פריסה חכמה שמנצלת נכון את המשאבים.

חשוב להגיד שגוגל הינה חברה שפועלת מהר ומתנסה במיידיות לגבי המימוש של הרעיונות שלה על מנת להמחיש ולעשות- Walk The Talk של האמירות שלה. כבר היום פרויקט לון ניבדק כניסוי מקדים בניו זינלנד- הפרויקט התחיל בשנת 2013 באמצעות שלושים בלונים- על ידי כך גוגל למעשה בודקת את המיזם, וזאת על מנת להשיג הצלחה ולתת מענה רחב יותר. אבל חשוב להגיד כי עדיין אין פתרון כולל ונוצרות בעיות ניספָּחוֹת: ישנן סוגיות לא פתורות בכל הקשור לאבטחת מידע, ניצול נכון של הכוח ובניית תשתית עם מספיק כוח, פרוטוקולים של עיצוב וחסמים מול מדינות מסויימות. מצד שני- הצד המשמעותי שבדבר הוא שאנו עדים לכניסת טכנולוגיות משוכללות שמבשרות כצפוי על משהו חדש שהולך ומתפתח עד אשר ייקח אותנו אל מֵעֵבֶר לאופק הנראה לעין.

אזור נוסף שניתן לזהות את השפעותיו הגדולות הינו – The Internet of Everything- כבר היום הרבה מאוד דברים מחוברים אל האינטרנט, אבל, כפי שאמרתי קודם- הרעיון באינטרנט של הדברים, שמבוסס על החיבוריות של הכול לאינטרנט, נסב על כך שהכל יהיה מחובר. משמעות הדבר היא שהשכבה של האינטרנט שחלה על המימד הפיזי תוסיף מערכת של קונקטיביות שמשפיעה על ביצוע פעולות וחשוב מכך- היא תורכב משכבה משמעותית של רובוטיקה עם יכולת הפעלה אינטליגנטית לכל דבר, אינטליגנציה שאותה ניתן יהיה לעצב לטובת פתרונות שיתמקדו בפונקציונאליות של הדברים השונים. אבל לפני שנראה את המיטה שלנו מחוברת, את הבתים, הרכב, מכשירים לבישים ועוד,לפני שכל זה באמת ינסוק לאוויר, עדיין מן ההכרח לפתור בעיות משמעותיות- על מנת להגשים את מלוא הפוטנציאל. כאמור, עדיין קיימות הבעיות של אבטחת מידע ושמירת הפרטיות שאינן מטופלות כראוי כך שנותרות פרצות לא חכמות. כבר היום משתמשי האינטרנט נוכחו שהם חשופים לאתגרים שעלולים לגרוע מהפרטיות. צרכני האינטרנט של העתיד יזדקקו לכלים שתכליתם להתגבר על הבעיה, למשל : אינטרנט שיתוכנת “לשכוח” דברים שהוא צבר כידע על מנת שלא יישמֵר מידע עודף על הלקוחות. חשוב שנראה שכבר בתקופה הנוכחית ישנם ניצנים לכך באמצעות אפליקציות כמו סנאפצ’ט או Sobrr- שמעלימה את כל המידע לאחר 24 שעות.

אין ספק שניתן לראות את ניצני האבולוציה של המסע הזה במרחב האינטרנטי שהופך להיות לְחָזוּת הכל. אנו עדים לתחילתה של תקופה חדשה בה קל יהיה לנתח תמונה, טקסט, קול, על ידי טכנולוגיות מתוחכמות שיודעות להפוך כל מידע שהוא “בלתי מובנה” למידע מובנה. הכיוונים הללו גורמים לכך שמתפתחים בתוך מערך האקו סיסטם פתרונות טובים לגבי מסכי מגע, ויוטיליטי שמגיבים באופן יותר אינטואיטיבי לדפוסי ההתנהגות של האדם. הכיוונים הם מלהיבים, מלאי סיכונים ואיומים אבל יש בהם גם חוזקות שמביאות בכנפיהן הזדמנויות רבות. כזה הוא העולם החדש אליו אנחנו צועדים (גם בלי לגלוש למדע בדיוני). וככל שהדבר תלוי בנו- נצטרך לדמיין מחדש את הSWOT ולהבין מה מכל קוביות המשחק הללו ניקח לתשומת ליבנו כדי שישובצו אל זוויות העסק שלנו ואל המסלול העתידי אותו אנחנו מעצבים. מופלא לא ?

כמו תמיד אני מצרפת לכם את האינפוגרפיקה המקורית– על מנת שתוכלו לצלול אליה בעצמכם, מקווה שנהניתם מהפוסט ושתהנו גם מהדטה הויזואלית שהאינפוגרפיקה מציגה.

Looking Ahead: The Future of the Internet - Via Who Is Hosting This: The Blog

Source: WhoIsHostingThis.com

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.