כבר תקופה די ארוכה לא כתבתי על “מיקרו ומג’יק מומנט”, והחלטתי שצריך לרענן את השיח על הנושא. ההבנה שלי היא שדווקא בגלל השנים של הקורונה, מסע הלקוח הופך להיות תלוי יותר בMicro Moments, רגעים במסע שעושים את כל ההבדל. אותם Micro Moments מאפשרים להזדמנות עבור מותגים לגעת נכון בצרכנים. חברות צריכות לדעת להשתמש בכוח של אותם רגעים, להבין את הערך שהחברה יכולה לייצר עבור המותג וההזדמנות לדלוור ערך ותועלת משמעותית עבור הלקוח.
ההתגברות של השימוש במכשירי המובייל, דוחפת קדימה את הרעיון של Micro Moments. מחקרים של גוגל בThink With Google מראים ש82 אחוז ממשתמשי המוביל הופכים את המכשיר לכזה שניתן לבדוק דרכו ו”להתייעץ” לגבי מידע על קניות, והם עושים זאת ממש כשהם נמצאים ברצפת המכירה. 91 אחוז ממשתמשי המוביל מחפשים במכשיר שלהם אחרי מידע שיכול לייצר להם השראה, והופך בכך למתווך של הפעולות שאנשים רוצים לעשות, הרבה פעמים גם לכלי, למפתח שדרכו הם עושים את הפעולות בפועל.
צריך להבין ולהכיר בכוח וביתרונות של אותם Micro Moments ולייצר מסרים שמעוצבים לתוך הצרכים של הלקוחות במסע שלהם. לא מספיק לעשות “ברודקאסט” של הודעות ללקוחות ולהודיע להם דברים, נדרש לחשוב כיצד אתם מטרגטים לקוחות ונכנסים לתוך הצרכים שלהם בצורה רלוונטית וסימולטנית.
גוגל, מחלקים את מסע הלקוח עם ה”מיקרו רגעים” לארבעה חלקים:
החלק שאני רוצה לדעת – I Want to Know – זה החלק המחקרי בו הלקוחות מחפשים אחר מידע, עושים “מחקר” על דברים שהם מחפשים והם לא בהכרח במוד של קנייה.
החלק השני הוא החלק שאני “רוצה ללכת” I Want to go– זה החלק בו אנשים רוצים ומחפשים אחר מקומות לוקאליים, אחר עסקים והם נמצאים במוד של שקול של הקנייה בחנות או במקום שקרוב אליהם.
החלק השלישי הוא החלק ש”אני רוצה לעשות” I Want to do– זה החלק בו אנשים רוצים שמישהו יעזור להם להשלים משימה שהם מנסים לעשות.
החלק הרביעי- הוא החלק ש”אני רוצה לקנות משהו” I Want to buy – זה החלק בו אנשים רוצים לרכוש והם צריכים שמישהו יעזור להם לקנות או יסביר להם איך רוכשים את מה שהם צריכים.
ברגעים הללו ממש, צרכנים ממוקדי מטרה, והם מוכווני משימה ספציפית, והכי חשוב להגיד, כמו שגוגל מציינים הם נמשכים למותגים שיכולים לנתח את המסע שלהם- ולספק להם את הנגיעות הנכונות במיקרו רגעים הספציפיים שקשורים לצרכים המדוייקים שלהם.
הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.