Building Your Voice Strategy

CC1

ישנם סיכונים ואיומים שמותגים צריכים לדעת להתכונן להם בזמן, ולהיות קשובים לשיפט דווקא כשהוא קטן, אך מבשר שיהפוך למשמעותי. אחד מהם הינו עולם ה-Voice אשר נכנס לתוך חיינו ויעשה טרנספורמציה לדרך שבה אנשים באים באינטראקציה עם המכשירים הסובבים אותם.

CC16

הרשומה הנוכחית תתמקד בנושא, במבוסס וידיאו נהדר אשר שלפתי עבורכם מ-Index L2 של סקוט גלאווי, המדבר על הדרך שבה ברנדס צריכים להתחיל לחשוב ולבנות את אסטרטגיות ה-Voice שלהם. למי שרוצה לצפות בוידיאו המקורי, אני מצרפת לכם אותו לכאן-Link ומצידי, אחלץ מתוכו את הדברים שנראים לי כחשובים, כמו כן אוסיף עליהם אינפוטים ואינסייטים משלי.

מה המותגים צריכים להבין על עבודה ב-voice ? מדובר בטכנולוגיה אשר מתקדמת בצורה מאוד מהירה, טכנולוגיות זיהוי קול, מתחילות להבין הרבה יותר טוב את מה שנאמר ומצליחות להתקדם יותר מהר ויותר מדויק מאנשים- למעשה, שירותי-Voice מתחילים להבין טוב יותר אותנו, ממה שאנחנו לפעמים מבינים אחד את השני וכל זה קרה בסה”כ ב-18 חודשים. אמזון קוראת לזה- The Magic Time for Voice, וכמובן שגם גוגל נמצאת חזק במשחק. מותגים צריכים להבין ולהכיר בכך שהטכנולוגיה נמצאת ממש בשיא והיא רצה ממש ממש מהר, ישנם כמובן מותגים שהם-Early Adapters של הטכנולוגיה ועושים דברים מאוד מאוד מוקדם בשביל שיוכלו להרוויח שרירים חשובים ופוזישנינג ברור לעתיד- אבל נדרשת התכנסות של השוק והבנה מצד כל השחקנים שזו יכולת שהיא כאן להשאר ויש להשקיע בה מחשבה מעמיקה.

מותגים שרוצים להבין את עולם ה-Voice חייבים להתחיל לעשות זאת ממש מוקדם, זו נקודה קריטית– אלו שמבינים זאת מתחילים לעשות ניסיונות בפלטפורמות כמו אלקסה של אמזון, ולייצר -Skills בהתחלה אלו יכולות מאוד מאוד בסיסיות אבל ככל שהם מבינים יותר את הפלטפורמה ואת השימושים בה כך יכולים להתפתח- למעשה, העיקרון הוא לקפוץ אל הים של הניסיונות ולהתחיל לשחות בו כי זה מה שמבטיח שתהיו-On Top of The Game.

צריך לקחת בחשבון ש-Voice זה לא רק אלקסה או רמקולים חכמים אחרים, הרעיון של-Smart Voice Interface מתפתח בכמה ערוצים, למשל בבתים חכמים, לכן הנקודה להסתכל עליה היא כיצד בעתיד אנשים יהיו במעורבות עם מותגים באמצעות- Interface חדש לגמרי המאפשר אינטראקציה באמצעות הקול של האנשים. חשוב להסתכל על ההזדמנות כחלק מהאסטרטגיה של החברה ולהשקיע בכך באמת, מה שאומר לא סתם להזרק אל המים, אלא לחשוב היטב מה הערך המוצרי שאנחנו יכולים ליצור באמצעות שימוש ב-Voice Interface. אסור לחשוב במונחים של כותרות- PR יש משמעות ליצור דברים שאנשים באמת ישתמשו בהם וירצו להיות איתם באינטראקטיביות.

המסקנה היא, שצריך לחשוב כיצד הרעיון של קול מתמזג לתוך האקו סיסטם בו אתם פעילים, איך הוא יכול להתפתח כמוצר אמיתי שאנשים עושים בו שימוש בפועל ולא כגימיק יח”צני שמחזיק מים לשניות בודדות. משמעותי לחשוב כיצד אפשר להתנסות ברעיון- למשל בישראל מה תפקידו של הקול באפליקציות שאתם יוצרים, שכן גוגל מדווחת על כך שלמעלה מ-20 אחוז מהחיפושים כיום מבוצעים באמצעות קול, עובדה שמחזקת את הרעיון שאנשים יותר ויותר עוברים לשימוש בקולם ככלי לביצוע חיפושים ופעולות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.