Content Manager – Knowledge & Power

 

אט אט, מבלי ששמנו לב כמעט, צומח לנו מתחת לאף תחום חדש בארגונים, תחום שבעוד כמה שנים לא נבין איך בכלל התקיימנו בלעדיו – מומחה תוכן וקהילות. אני רוצה להקדיש את הפוסט הנוכחי לנושא זה ולהבהיר את תפקידו של המומחה לתוכן ולגיבוש קהילות בתחום הפנים ארגוני.  יש להכיר בכך שהדור שלנו משתנה ואולי כדאי לחשוב טיפה אחרת על כל הקשור לאיפיון המשרה, שכן הכוח שאותו מומחה צובר בארגון הוא כורח השעה, והוא שונה, מהיר ואחר מכל מה שהכרנו עד כה.

מומחה תוכן וקהילות – תכולת תפקיד כללית : מה למעשה הגדרת התפקיד, ומה אמור לעשות מומחה תוכן בארגון ? אני לא רואה את עצמי כמבינה גדולה בשאלת משאבי אנוש אבל אני יודעת להגדיר את צרכי השטח ולשרטט קווי מתאר מדוייקים לגבי מה שנדרש וכמו כן להבחין במה שעומד מאחורי הצורך. איש התוכן והקהילות של הארגון אמור לקבוע קו ייצור חדש בארגון – ייצור התוכן המוביל. מדובר בפרסונה שתדע לרכז את כל הנתונים הרלוונטיים לנושא – להכיר את החברה, את האנשים ואת כישוריהם, הן בכישורים שבהם חוננו מראש והן אלה שפיתחו במהלך החדש. ומתוך תמונת מומחיות המצטברת לשאוב רעיונות שיעצבו את סיפורה של החברה כפי שישוּוָק החוצה. איש התוכן והקהילות יהיה למעשה איש השיחה של החברה, הוא יהיה אחראי לריכוז החומר שמייצר את הסיפור כמתכון להצלחה, וכמו כן יהיה פסיליטיטור לדיאלוג עם הלקוחות בכל מיקומֵי הטאץ’ פוינט הדיגיטילים של החברה.

הגיוס החדש – חברות עד כה מגייסות על פי פרמטרים של הצלחות מהעבר ועל פי מידת האמינות המושתתת על ידע מוכח ועל יכולת. יש חשיבות בשלב זה להוסיף כמה דרישות וקומפוננטים שונים במעט לגיוס מדויק יותר. כמו כן, יש להפעיל שיקול דעת מערכתי האומר שבזמן הגיוס הכרחית התייחסות מקפת למרקם הכולל של הצוות ולאיזון בין המגויסים החדשים לבין מבנה העובדים הקיים.

מה צריך מגויס חדש ?

ידע בעולם הדיגיטל – חשוב לבקר במתחמי הסושייל של המועמד, לראות מה הגישה שלו לעולם הניו מדיה, ולשלב בראיון שאלות הקשורות בעולם המדיה ובטכנולוגיה מתקדמת.

יכולת השפעה ורשת נטוורק – צריך לחקור את הנכסים של המועמד ברמת “העושר הדיגיטלי שהשיג ” כגון חברים, עוקבים, כוח השפעה על השיחה ועל התגובה – מינוף של יכולת כזו לחברה יכול להוביל למצוינות וליכולת ניהול הנהגתית במערכת הדיגיטלית.

פתיחות ויכולת לפעול במהירות ולהסתגל לשינויים ההסתגלות המהירה לשינויים ואימוצם המיידי הם חלק מאוד משמעותי בעולם של קמפייינים ומהלכים מודרנים. לגייס עוד אנשים שמסוגלים לאמץ את השינוי במהירות יעזור לחברה בשלב מאוחר יותר להפוך בעצמה לחברה דינאמית יותר שמגלה גמישות נאותה בעת הצורך.

חשיבה מונעת לקוח במרכז – גם במישור החשיבה וגם בעשייה נאמר רבות על תכונה חיונית לפעילים ברשת: להיות עובד שמונע מעמדה ידידותית ללקוח זו תכונה ש”או שיש לנו או שאין לנו”. חשוב מאוד לגייס כמה שיותר עובדים אשר מוּנָעים מהיכולת הזו כאילו היה זה הטבע הראשון שלהם לעזור לאחרים. כל התכונות האחרות ניתנות ללמידה – ואילו הסגולה הזו היא עניין שקשה מאוד לרכוש. עם זאת ערכה רב ביותר לחברה ובמיוחד לתפקיד הנדון.

זה תפקיד ייחודי שמשמעותו – לנהל את הלא מנוהלים מדובר בתפקיד שונה בנוף הארגוני, תפקיד אשר אמור לנהל את הלא מנוהלים ולעיתים קרובות לעבוד מול תפקידים בכירים בהרבה מעליו בהיררכיה הארגונית.

נטוורקינג – I’ts All About Netwarking – מדובר בתפקיד של ניהול מערכות יחסים, הדורש יכולת ליצור קשרים ולפַתֵחַ רשת ענפה של “חברויות מקצועיות” אשר תורמות להנעת הרעיון ותמיכתו בחומרים עדכניים לאורך זמן.

לסיכום הROI של התוכן, של המומחיות ושל הידע מן ההיבט המעשי של חיי השיגרה, אנחנו לרוב מסתפקים לאמיתו של דבר רק בשורה התחתונה:  “למה לנו להשקיע?”– למה לטרוח ולגייס כוח אדם חדש, להתעסק בהפעלת המדיה של עצמנו, להגדיר מערכות יחסים חדשות עם לקוחות. אך העובדה בשטח עומדת בעינה – העולם משתנה ויותר ויותר ברור כי

 1. לא אנחנו קובעים אלא הלקוחות קובעים לגבינו – ואם לא נהיה שם כבר מעתה הרי למעשה נפסיד את המערכה.

 2. ידע שווה כוח והדבר מתבטא בשִׂידוּד מערכות טוטאלי. במשחק של הגדולים מול הקטנים והבינוניים – דווקא לקטן המצוייד ביתרון של המומחיות, יכולת החשיבה והידע לפעמים תינתן זכות הקדימה באופן משמעותי שפותח פער אדיר אל מול העסקים המתחרים. המהלך החדשני מייצר בידול אמיתי שקונה לנו את משמעות הROI הלכה למעשה !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.