לקראת שנת הפעילות הבאה, אנחנו נערכים מחדש לתוכניות העבודה. ובנקודת הזמן הזו מבררים מהי למעשה המתודולוגיה לפיה נתקדם הלאה, איך יש לעצב את דרכנו מהשלב הנוכחי אל הבא אחריו ואיך ניעזר בכוכב הצפון, זה שמסמל עבורנו את היעד – המקום שיוגדר מבחינתנו כהצלחה. החלטתי לכתוב פוסט שיתאר בַּרצינות הראויה כלי איכותי ביותר המושתת על עקרון אותו אני רוצה להעביר לכם הלאה במתנה.
הכלי מוגדר בַּכותרת – “שולחן דיונים חדש”, שהוא שולחן הדיונים הדיגיטלי.
מהו אותו שולחן דיונים | לפני שאתחיל בהסבר, חשוב שנדמיין יחד את הסצֶינה, מכיוון שמדובר בכלי וירטואלי ולא ממשי. אין צורך שתלכו ותחפשו שולחן דיונים אמיתי. אותו שולחן דיונים מאפשר לנו לזכור שאנחנו צריכים לבדוק את עצמנו בכל שיחה, דיון, חשיבה באשר לפעילות הדיגיטלית שלנו – לראות איפה היא מתמזגת והיכן היא מקבלת ביטוי. חשוב לזכור שהמבט העוקב אחר השתלבות הדיגיטל בתוך המהלכים – ככל שיקדים יותר כך יכנס לפלואו של המהלך בצורה טובה יותר. כמו כן, ייתכן מאוד שמעצם העובדה שדיברנו על כך והשקענו בכך מבעוד מועד, התמונה שנקבל תכתיב את כיוון הפעילות. טבעי שהדברים שהתאימו לנו בעבר ישתנו ובעצם הדיגיטל יהיה זה שיאַתְחֵל את המהלך וממנו תצמח התובנה לגבי צעדי ההמשך.
כשחושבים על רעיון מסוים, מדברים בו, הוא בהחלט עשוי להתממש | מתוך אמונה מלאה, וזו מעין מנטרה שאני חוזרת עליה גם מול לקוחותיי, נוכחתי שכאשר משוחחים על רעיון מסויים, דנים עליו, מתייחסים אליו במבט משותף – הסיכויים שלו לקרום עור וגידים גדלים פי כמה מחשיבה בדָלֶת אַמותנו. עצם העובדה שאנחנו מתכללים את המבט הדיגיטלי סביב שולחן הדיונים החדש מאתגרת את כולנו לעסוק בכך, לשקול ולתכנן את הדרך היעילה ביותר להטמעת הרעיון החל מהפירור הראשוני ועד התוצר הגדול ביותר. אני מאמינה שהמציאות שלנו יכולה להיווצר על ידנו. תפישת החיים שלי והמבט שלי על המציאות תמיד נובעים מהעמדה של האקזיסטנציאליסט – האדם העצמאי שמכתיב את המציאות ומקיים את הסיפור שבחר הלכה למעשה. באותה מידה, אם תקיימו שיחה רצינית על הדיגיטל , תתכננו אותו , תעסקו באפשרויות שהוא פותח – הן יבואו לידי מימוש !
חלומות 2012 | בהמשך לנקודה הקודמת וברוח הדברים שנאמרו לעיל – העמדתי בַּמרכז שקף במצגת תוכניות עבודה לשנת הפעילות הבאה כשקף המייצג את תוכניות 2012 ומְזַמֵן לכם הזדמנות מדהימה – להציף את הרעיונות בנקודות הזמן הקריטיות הצמודות למועדי קבלת ההחלטות. גם אם השקף הוא דמיוני, גם אם החזון המודגם נראה לכם כרגע רחוק מהמציאות – הֲצָבַתָם בסך השיקולים והדיבור הדיסקורסיבי הנערך סביבם נותנים להם קיום ממשי כדמות אמיתית וכבר לא וירטואלית – דהיינו כזו שתיתכן גם בפועל – ואם לא השנה, זה יקרה כפי הנראה בשנת הפעילות הבאה.
מבט אינטגרטיבי | אל תסתכלו על ההזדמנות הזו כהצעה דיכוטומית שמפרידה את רעיון הדיגיטל כגורם ניבדל המתקיים בשונה משאר הפעילויות – מְקור העוצמה של שיטת הדיון נמצא בחשיבה האינטגרטיבית – לשרטט מהלכים מתוך המבט המקיף על המכלול, לכל רוחב היריעה של הפעילות ! המעלה החשובה ביותר בקיום מהלכים בדיגיטל היא להבין שהם קורים בכל מקום, ובכמה מישורים בו זמנית – בפיזיקל כמו בדיגיטל – ופוגשים את הלקוח בנקודות מגע אחדות על הציר של סיפור מעניין. – רצף אירועים פעיל שיגרום לאחרים לדבר עליו ולהמשיך אותו. המבט האינטגרטיבי מעניק לכם עוצמה – מספק לכם מוטיבציה והיגיון עסקי כתגמול ריאלי מול ההשקעה. הוא לוקח את השקל שהשקעתם ומפיק ממנו עשרה! זאת בתנאי שתחזקו את הזירות והנכסים שלכם, תניבו יבול יפה בדמות אוהדים חדשים ותקיימו שיח מתמשך על ציר נאמנות שיצרף אליכם את הלקוח הבא במרוצת הזמן.
להיישיר את המבט קדימה ולפיו לגזור גורלות בכאן ובעכשיו.הכי חשוב – שולחן דיונים המתקיים מתוך מבט המשלב את הדיגיטל במכלול הפעילות מאופיין ביכולת להסתכל על הנעשה עם המבט קדימה, לטווח עתידי ברור לגבי היעד בו אנחנו רוצים למצוא את עצמנו ובמקביל – גוזר מכך הלכה למעשה את הפעולות הדרושות על מנת שאכן נגיע לשם בדרך הנכונה. אם לא נדע מראש לאן אנחנו הולכים אין כל וודאות שהמאמץ שאנחנו משקיעים מנותב למסלול הרלוונטי.
מילת סיכום. נושא התכנון הוא אחת האהבות הגדולות שלי, ומשמעו – מבט כולל הנובע מתפישה הוליסטית על מהלכים, אשר דרכו אנו מפתחים את היכולת לראות את הדברים ממבט הציפור ולשייך לכל נקודה בזמן את המהלך ההולם שמן ההכרח לבצע גם ברמה הטקטית. הדבר מחייב לאתר את המקום הקושר אותו לצומת של פעילות אחרת. זו בד בבד הסתכלות על המפה החיצונית ועבודת הפנמה אינטגרטיבית. חשוב שתסגלו לעצמכם את הרצון להיות אקטיביים ואף פרו אקטיביים; יזמים בעלי חזון וכאלו שחושבים בצורה שיטתית ומדויקת על כל פרט ופרט בתוך מכלול הפעולות. למצוא את הדרך לקשור אותם יחד. לראות את הדרך עצמה ככלי מעשי – זה עיקרו של שולחן הדיונים החדש שלא שוכח להחזיק צ’ק ליסט של כל אותם הצעדים שבהם בחרנו לגעת ואל לנו לפחד מהם, נועזים ככל שיהיו !