אין ספק שFaecbook מצליחים לנהל את עולמי, ואפילו להסיט אותי מתוכניותי המקוריות. אתמול בערב התיישבתי בשמונה מול המחשב על מנת שאוכל לשמוע את מארק צוקברג, ולהבין – מה תהיה הבשורה הגדולה עליה דיברו בשבועות האחרונים ? על מה הוא הולך להכריז ? ומה גרם לכל הבלוגים בעולם להגדיר את הf8 הנוכחי כחידוש שירעיד את העולם הדיגיטלי. לפחות מנקודת מבטי הם הצליחו לקחת את השינוי צעד משמעותי קדימה, באופן שלבטח יגרום לנו לדבר על כך עוד הרבה זמן ובלי שום שאלה או הסתייגות ידרוש ממני לחקור ולבדוק בצורה שוטפת מספר נתונים: מה קורה בזירה ? איך היא משפיעה על דרכי השימוש של כולנו ? ולבסוף, מה אנחנו יכולים לעשות בשינויים אלו ברמה העסקית.
הבשורה הגדולה של האירוע : Time Line – מבנה חדש של פרופיל אישי שמראה לי בתצוגה שונה את כל הסיפורים, כל האפליקציות ומייצר לי דרך חדשה להביע מי אני. לצערי אני עדיין לא חשופה לשינויים – נרשמתי ואני מחכה בהמתנה דרוכה לראות איך צעד זה משפיע למעשה על הפרופיל האישי שלי – אבל בינתיים אני רוצה לשתף אתכם בנקודת מבטי הפילוסופית על השינוי ועל מהותו. למי שרוצה למהר ולהירשם לפרופיל החדש עוד לפני שאני מתחילה “להתפלסף”, רצ”ב הלינק : Link.
צירפתי לכם בתחתית הפוסט את הסרטון המוקלט מתוך ההכרזה של מארק צוקברג בf8. תוכלו להיכנס ולשמוע את הדברים ישירות מפיו – וזוהי הפרשנות שלי : Facebook מבינים שמוטל עליהם לטפח בצורה יסודית את הקונספט של “האנשים במרכז”. הדבר מתבטא בכך שככל שהחוויה של הגולשים תהיה עוצמתית יותר, חווייתית יותר, אישית יותר – כך למעשה הגולשים ירצו להישאר גם הלאה ולשהות זמן ארוך יותר בזירה. חיזוק הגולשים מפתח את מקומה של הזירה על מפת ההתרחשות ברשת וגורם לעסקים להיווכח בעובדה שכדאי להם להשקיע במקום בו האנשים נמצאים.
צוקברג חשף את הרעיון המשמעותי ביותר בעיני אתמול באירוע – “אנחנו רוצים שFacebook תורגש בעיני האנשים כמו הבית שלהם” ! מכאן שעצם העובדה שנייצר סביבת עבודה שאיתה אנשים מזדהים, בהרגשה שהם קשורים אליה אישית – במובן שהיא מספרת את סיפורם, ועוזרת להם להגדיר את עצמם בפועל – תגרום לגולשים להרגיש כך הלכה למעשה. הTime Line הוא ציר הזמן של החיים שלנו ואכן הוא מציע מהלך מבריק של “אוצרוּת” – Curating של כל שנה ושנה בחיינו. אם צריך להגזים בפילוסופיה – ולפעמים אכן ראוי להגזים – ציר הזמן שלנו למעשה הופך ל”אוצרוּת של החיים שלנו”. זהו משב רוח רענן לסעיף קורות החיים ה”נושם” שלנו ומן הסתם יתברר כי האדם שהכי קשור אלינו הוא אנו עצמנו…
צוקברג מתאר את הגדילה וההתפתחות של Facebook על בסיס שלוש נקודות זמן קריטיות ובעלות משמעות עסקית :
ראשית
Social Graph
שנית
Open Graph
ושלישית – השלב שמאפשר לנו להתחבר בכל דרך ובכל זמן שנרצה– והדגש לדעתי עומד על המילה “להתחבר” .
אני מבטיחה שבפוסטים הבאים שידברו על השינוי האחרון, אדאג להעביר לכם עוד מנה הגונה של הסברתיות יותר מדויקת, באשר לצורך שלכם ולדרך בה אתם יכולים להשתמש בפיצ’רים החדשים לטובתכם. כמו כן, אדאג להבהיר איך כל השינויים הללו משפיעים עלינו מן ההיבט העסקי עליו אני מתעכבת לרוב. הפעם, היה לי חשוב להעביר לכם תובנה שיש לה השלכות על מהות הזירה ועל ירידה לעומק השאלה: מה אנחנו יכולים לקחת מפירות התפישה האסטרטגית החכמה של Facebook . השאלה מתייחסת לנכסים הדיגיטליים שאנחנו יוצרים ברשת החברתית. עקרונית – כל נוכחות דיגיטלית שניבחר, חייבת להופיע בצורה שהגולשים שלנו ירגישו שהסביבה שייצרנו היא גם סביבת ההשתייכות שלהם, וכך לשכנעם שאנחנו רוצים לארח אותם במקום “ביתי” וחמים. ככל שנשים את הגולשים שלנו במרכז כך נרוויח יותר ברמת השיתופיות והמעורבות הלכה למעשה.