יותר ויותר ארגונים מכל הסוגים מבינים את הפוטנציאל הרב שכבתי אשר Facebook כמתחם מעניקה להם, ואשר נובע מהמגע הישיר והיומיומי עם מניפת מחזיקי עניין. המגע נוצר דרך הצעות ערך ייעודיות, שירות לקוחות וכן באמצעות תקשורת בלתי תלויה. תקשורת תכליתית מסוג זה מאפשרת לארגון לבחור את הקול המייצג אותו ולעצב את סגנונו ללא תלות במדיה המסורתית. חלק גדול מהמהלכים הנעשים בFacebook נשען על פיתוח מערכת יחסים ויצירת מעין מועדון נאמנות, דהיינו מועדון לקוחות מתפתח המאפשר התקרבות – לגשת, לדבר, לתקשר ולהקשיב. אחת ההזדמנויות הטובות ביותר שכלי המדיה החברתית פותחים בפנינו – ומדובר בייחוד בFacebook בשל גודלה ובשל פוטנציאל השיתוף הטמון בה – היא התחום התקשורתי של החברה.
בעבר, כשחברה רצתה לייצר מהלכי PR הדבר היה כרוך בתלות מרובה בכלי המדיה המסורתיים. זה התבטא בכורח להשלים עם השינוי של דברינו כפי שיצאו מפיו של העורך או העיתונאי – תלות שגרמה לכך שמסרים שיצאו מטעם הארגון עברו לרוב פרשנויות סובייקטיביות של העורכים במדיות השונות – בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ועוד… כיום נפתחה אופציה חדשה , בה הארגון יכול להשמיע את קולו דרך השׁוֹפָר של עצמו ולהכתיב את השיח מעמדתו המקורית לגבי מבנה הנכסים הדיגיטלים שאותם הוא מפתח על פי דרכו.
במהלך שנת הפעילות 2011 ראינו יותר ויותר את האפקטיביות של ההזדמנות הזו שצומחת לה מול עינינו. כאמור, גופים שונים הכירו בפוטנציאל של המדיה העדכנית ומימשו אותו הלכה למעשה, ובמקביל עצם השימוש ברעיון השפיע גם על המדיה המסורתית לקחת את המסרים כמות שהם, בצורתם הישנה והמוכרת ולהוציא אותם החוצה בכתבות רוחב בעיתונות ובטלוויזיה. אחת האופציות המרשימות ביותר הינה השימוש בLive Stream בFacebook,המאפשר לנו ליצור טלוויזיה מִשל עצמנו בעמוד האוהדים של החברה. כזכור – העמוד הוא הבמה שאותה אנחנו מטפחים ובמסגרתה אנחנו עצמנו מתפתחים בניתוב המסרים שלנו. הבמה הזאת מאפשרת לנו לתקשר את המסרים שלנו הלאה בהתאם לעמדה הרצוייה לנו. אנחנו בוחרים מה טוב להציג, דרך המינסרה שלנו, ויתר על כן אנו עצמנו הופכים ל”עיתונאים” ולדוברים החדשים של החברה. ראיתי השנה אין ספור דוגמאות של חברות שלמדו את הפוטנציאל קודם כל מארגונים הפועלים ללא מטרת רווח, כדוגמת Facebook עצמם שמנהלים ממש חמ”ל תקשורת משלהם, שדרכו הם מוציאים את כל ההודעות לעולם הפתוח, וכך גם חברות אשראי כמו אמריקן אקספרס העולמית ואפילו דוגמת ה–”SELF MADE” של ברק אובמה. כל דרכי השיח הללו נשזרו ברעיון הכל כך ייחודי אותו הם מאמצים – אנחנו מסוגלים להיות המדיה של עצמנו !
אני מצרפת לכם שתי דוגמאות שמהן תוכלו להתרשם ב”Live” – ותוכלו להיווכח בפוטנציאל של הרשת. בשתיהן פעלו בחוכמה גדולה והשאירו כלשונם תכנים שעלו בלייב בצורה שמאפשרת לקהל לצפות בנאמר גם בדיעבד. ואם זו לא תוגדר כשיטת הזנב ארוך, ספרו לי מה כן!
מילת סיכום וצידה לדרך. כתמיד אני מצדדת בהתחברות למדיה החדשה, וזאת בעיקר כי הודות לה נוצר זן חדש של חברות וטיפוס חדש של עובדים – עובדי ה”כן לחדשנות”, עובדי ה”מה עוד אפשר לעשות בנושא” – העובדים היזמים, הפרואקטיביים, שמבינים שניתן לקפוץ על ההזדמנות שמאפשר עולם המדיה, לשלב בעשייה קורטוב של קריאטיביות, לתבל אותה במעט פלפל של רעיונות משוגעים ובעיקר להפגין תעוזה … והגיע הזמן שתעיזו !