Facebook – New again

 

 

WOW כמה שינויים בבת אחת ב.Facebook לא יאומן !  המתחם הפך ממש למגרש משחקים חברתי שעושה (לפחות לי) כייף אמיתי. אמנם לא הכל מובן לי ולא הכל מתיישב בעיני – אבל אני מניחה שבטווח של כמה ימים או שבועות כלל לא נזכור איך זה היה לפני דקה. בכוונתי לסקור בפוסט הזה את כל השינויים שאיתרתי, ואני מקווה שאצליח לעשות קפצר של כולם – ואם שכחתי משהו אתם יותר ממוזמנים להוסיף במודל התגובות. כמו כן, ניקח בחשבון שהממשק מתעדכן תוך כדי תנועה בנתונים נוספים – תובנות נוספות.  לכן אני מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם גם בשבועות הקרובים, במהלכם אפרט על כל האינסייטים שלי ואוסיף דברים על התובנות והגילויים החדשים. בואו נתחיל….

 אני עוברת להלן על כל השינויים לאו דווקא לפי סדר חשיבותם, חלקם מזעריים וחלקם גדולים ומשמעותיים ביותר. בכל מקרה – לצד כל “מהפכה” קטנה נמצא את סיבתה ואת השלכותיה. אשר לי, אנסה לתרגם עבורכם מה אני רואה בזום אין שלי על כל דבר ודבר . אודה שהפוסט הזה נועד בעיקר לעשות סדר לעצמי בכל אנסמבל השינויים שנחת עלינו בהפתעה – ויוצא שאתם למעשה מרוויחים מכך שאני חייבת לדעת מה קורה פה ולאן נושבת הרוח

מגבלת התווים בסטאטוסים השתנתה: מֵעַתָה אפשר לכתוב עד 5000 תוויים בעוד שבעבר היינו רשאים לכתוב בסטאטוס נתון אחד שמגיע רק עד 420 תווים. מאז השינויים האחרונים האפשרות הזו התפתחה וכיום אנחנו יכולים לכתוב עד 5000 תווים – כמות לא מבוטלת של טקסט שמאפשרת לנו למעשה לבטא את עצמנו ביתר בהירות. אין לי מושג ירקרק למה Facebook החליטו להגדיר כך את הגשת התוכן שלנו – אולי הנימוק הוא שמה שיותר גדול עם יותר נוכחות יבלוט בפיד וישאיר אנשים לזמן ארוך יותר בזירה. מצד שני – וזו הערה שאני מעבירה גם לעצמי – קחו בחשבון שהגולשים בזירה אוהבים מסרים קצרים, מדויקים – תרבות הטייק אֶוֵויי. לכן, חשבו פעמיים בטרם תמַצו את הזכות להעברת מסרים ארוכים וניצול כל מכסת התווים.

חלק גדול מ הnoise בFeed בעמוד הבית עבר לצד ימין ולמעשה רץ כטיקר מה שמשנה למעשה את תפישת הTop news מול Most Recent – צוקברג בעצמו אמר זאת יפה. על מנת לגרום לנו לצרוך יותר תוכן, ומצד שני לא להרגיש שאנחנו מעמיסים בתכנים שעלולים לעייף את מעגלי החברים שלנו – יצרו את בוקסת הטיקר שנמצאת בצילום מסך המצורף בצד ימין. הבוקסה החדשה זזה מול עינינו כל הזמן ומצביעה לנו למעשה על לב ליבה של ההתרחשות בזירה בבחינת הדופק שלה. דווקא בשל התזוזה אולי נימָשֵך אל תכנים חדשים שבעבר עלולים היו להיראות בעינינו כטורדניים.

מה קורה לשיחה בטיקר חשוב שתראו מה קורה בפועל כשאתם לוחצים על תוכן שרץ בטיקר – התוכן למעשה “מתנפח” למימדי גודלו האמיתי ואתם יכולים להצטרף לשיחה ישירות מתוכו – להגיב, לעשות Like ולשתף ….סימנתי לכם בצילום המצורף הבא את הטיקר עצמו עם תוכן מוגדל על מנת שתוכלו להתרשם ולקלוט את העוצמה בחוויית צריכת התוכן החדשה.

Facebook מַקְצֶה מקום הרבה יותר משמעותי לתמונות הן הרבה יותר גדולות, ותצוגת התמונות כשאתם מעלים אלבום בפיד מסודרת באופן מקורי ומדליק. למעשה מוצגות שלוש תמונות מתוך האלבום בצורה מוגדלת שמושכת אותנו ליצפות ולהתרשם מהתוכן המוצף. צירפתי לכם צילום מסך של תמונה שהעליתי בעמוד שלי – תוכלו לראות איך אפקט הגודל משפיע עלינו ומעודד אותנו להתחבר למסרים המוצגים. על פי מחקרים מכל רחבי העולם מתברר כי גם תכני תמונה וגם תכני וידיאו הינם תכנים בעלי משמעות פוֹנדַמנטלית. כך שהגדלת האופציה הזו אכן מצביעה על דרוג גבוה בסולם ההעדפות הרצוי לכם בסוגי התוכן שאתם מעלים לזירה.

רצ”ב אלבום לדוגמא של תמי סירקיס המקסימה – תוכלו לראות כיצד בפועל נראה אלבום בתצורתו החדשה בפיד …

בעמודי אוהדים יש לנו אפשרות לראות מה החברים שלנו עושים עם העמוד,  האם הם אוהדים שלו ואיזו אינטראקציה הם מייצרים עם מותגים או חברות. (רעיון מגניב – צריך לחשוב איך מתכננים מהלך סביב הקונספט הזה – דהיינו לשקף באמצעים “צורניים” את הכוח של האינטראקציה בין גולשים לארגונים). קחו בחשבון שזהו שינוי שמגדיר על פי הערכתי את מערכות היחסים בין מותגים לגולשים ומשפיע בעוצמה לא מבוטלת על היחס בין הגולש – כולל חבריו ומעגל העוקבים שלו – לבין המותג. על פי ההערכה שלי גם דפי המותגים ישתנו בתקופה הקרובה ויֵירָאו כמו הפרופיל החדש. הדבר יוסיף כוח משמעותי לTime Line של הפעילות של המותג וכן של פעילותו מול אוהדיו ומול מעגל החברים שלנו. Facebook נוהגת שוב כמצופה  מ- .Facebook כלומר שמה את האנשים במרכז ונותנת להם להשפיע על סוג התכנים שיעוררו עניין. ופי’צר מכריע זה תורם לחיזוק המעמד של הגולש הבודד מול מותגי הענק.

הסרגל העליון הכחול – נתקע – למי שלא שם לב – הסרגל העליון הכחול “נתקע” ועל ידי כך הוא קובע שמעכשיו והלאה הוא מלווה אותנו כל הזמן ולא משנה באיזו נקודה בTime Line אנחנו נמצאים. ההערכה שלי היא שהמהלך הזה נובע משתי סיבות. הראשונה : חיבור תמידי למצב בו אנחנו נמצאים היום – נוטיפיקישן וכולי… השניה – יותר עמוקה מבחינה פילוסופית: הסיור שלנו בזמן מתרחש גם הוא מנקודת מוצא של חיבור, אך בכל מצב נשאר תמיד מקושר לכאן ולעכשיו.

שינו את מיקום האירועים –  שימו לב לכך שהאירועים זזו למקום אחר וסימנתי לכם אותם בצילום מסך הבא. למעשה ריכזו אותם במקום אחד כולל אירועים שונים שאליהם אתם הולכים – או שמעגל החברים שלכם הזמין אתכם – וגם ימי ההולדת עָקרו לאזור של “האירועים”. שימו לב לכך שהתצוגה של ימי ההולדת השתנתה – ומעכשיו אתם יכולים לפתוח חלונית נפרדת ולראות בבת אחת את כל ימי ההולדת ולהגיב ישירות מהHome-  שלכם. צירפתי צילום מסך שממחיש לכם מה קורה כשאתם לוחצים על ימי ההולדת ואיזו חלונית מרשימה קופצת לעיניכם ומאפשרת לכם לייצר תגובתיות כבר בנקודת זמן זו.

Time Line הפרופיל החדש אין ספק שהשינוי המשמעותי ביותר הוא שינוי הפרופיל שלנו. לא כולם חשופים לשינוי זה עדיין אבל הוספתי לכם בסוף הרשומה סרטון הסברה שמעביר לכם בצורה פשוטה את הצעדים שתצטרכו לעשות אם תרצו לעבור כבר עכשיו לפרופיל החדש. קחו בחשבון שבכל מקרה במהלך השבועות הקרובים השינוי יחול על כולם. אני משוכנעת שעל הפרופיל החדש עלי לכתוב רשומה שלמה ומקיפה כי יש בו כל כך הרבה אלמנטים משמעותיים גם ברמה הטקטית וגם ברמה המהותית מבחינה אסטרטגית. זוהי למעשה התשתית לַגישה החדשה שמחברת בין הזמן הנוכחי לזמנים קודמים ומאפשרת לאדם להרגיש בזירה זו כמו “בבית”. הפרופיל החדש שינה את מהותו ומהיום הוא חדל להיות פרופיל פשוט כי אם הTime Line אשר נע על ציר הזמן בחיים השוטפים – תוך התייחסות לאירועים המשמעותיים ולדרך בה אנחנו  מייצרים מתוך זירה זו התחברות עם מעגלים שונים.

שינוי והוספת מהלכים חשובים ומאורעות בTime Line באמצעות יצירת שפה חדשה – איקוניזציה חדשה. Facebook – רכשה לפני כמה חודשים את חברת העיצוב Sofa וכבר עכשיו אנחנו מוצאים את הביטוי לשפה חדשה שנולדה במיתחם. השפה חלה גם על סוג התוכן וגם על דרך ההתקשרות. וכך אמר צוקברג: אנו עומדים בפני חינוך הציבור לחשוב בצורה מחברת בכל זמן ובכל דרך. השפה החדישה גם ממוקדת באיקונים חדשים שמתחברים לרעיון הTime Line: דרכו אנחנו יכולים לצרף נקודות משמעותיות נוספות מתוך החיים השוטפים אל הסביבה האישית שלנו – אל הפרופיל האישי.

צירפתי לכם בצילום מסך הבא זום אין לסוג האיקונים עליהם אני מדברת ואם תלחצו עליהם תוכלו לראות מה כל איקון למעשה מייצג ואיך תוכלו להשתמש בו על ציר הזמן שלכם.

משלוח מעמודי אוהדים – עוד שינוי שנחת עלינו בין מצבור השינויים ומשפיע בעיקר על בעלי העמודים: הָחֵל מה30.9 לא נוכל עוד לשלוח לאוהדים בעמוד את העדכונים לגבי כלל האירועים השונים, הודעות שוטפות וכולי. Facebook כפי הנראה עובדת חזק על מזעור כלי הספאם אשר מטרחנים את קהל האוהדים ובדרך זאת מכריחה את בעלי עמודי האוהדים לעבוד בצורה טובה יותר, חכמה יותר, ששמה דגש על התוכן ועל הערך ופחות על טקטיקת הפוש !

לסיכום, או אולי לומר שלעולם אין סיכום בFacebook, שכן הכל משתנה באופן תדיר וקורים עוד ועוד דברים מידי פעם בפעם.…אך מבחינתי בלי שום ספק אחזור אליכם עם נתונים נוספים ככל שאמצא. כמו כן, כפי שהבטחתי אכתוב פוסט מקיף על גישת הפרופיל החדש Time Line.

צירפתי לכם סרטון הסברה שמראה לכם איך תוכלו להפוך את הפרופיל הרגיל שלכם לפרופיל החדש.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.